Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Iridium

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.407 profile views
  • skalok

  1. Ρε παιδιά συγγνώμη, αλλά είναι δυνατό εταιρίες όπως η redwell, crystal audio, κα αυτά που ισχυρίζονται περί κατανάλωσης, απόδοσης και λειτουργίας να είναι απλά τόσο μούφα; η redwell ας πούμε διαβάζω ότι έχει πιστοποιήσεις και μάλιστα και από το αριστοτέλειο εδώ στην Ελλάδα. Υπάρχει επιχειρηματολογία σε επίπεδο μελέτης που να αποδεικνύει ότι πράγματι αυτά τα σώματα δεν κάνουν αυτά που λένε ή απλά τα καταδικάζουμε συλλήβδην με τον γνωστό τρόπο που γνωρίζουμε καλά; Δηλαδή, ακόμη και η κατανάλωση ρεύματος που διαβάζω στα περισσότερα site κάτω από 1€/μέρα για τα περισσότερα πάνελ με λειτουργία 8 ωρών είναι και αυτό ψέμα; Ρωτάω, γιατί σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω ένα για να το βάλω σ’ ένα υπνοδωμάτιο, αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα το ξανασκέφτομαι. Βέβαια να πω την αλήθεια, κανένας από όσους ρώτησα που εμπορεύονται τέτοια πάνελ δεν μου παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα για τη λειτουργία τους. Όμως, πάλι δεν έχω βρει τέτοια ούτε για το αντίθετο. Απλά διάβασα κάποιες απόψεις όπως του χρήστη “Lena_Thess” που λέει ότι για 14τμ δεν κάνει ούτε το πάνελ 1400 βατ. Τι να πω, έχω πραγματικά μπερδευτεί.
  2. Γεια χαρά, Καταρχήν να πω πως δεν είναι μηχανικός, απλά ζητώ μια σοβαρή άποψη κάποιου μηχανικού. Θέλουμε να δοκιμάσουμε σ' ένα υπνοδωμάτιο 15τμ περίπου, σε μονοκατοικία στα υπερ-βόρεια προάστια της Αθήνας, ένα εναλλακτικό μέσο θέρμανσης, διότι με το καλοριφέρ η ποσότητα του καυσίμου που καίμε είναι πια εντελώς ασύμφορη και καθόλου αποδοτική. Έψαξα το θέμα των πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης (που απλά τα κρεμάς στον τοίχο) και το σκέφτομαι σοβαρά να βάλουμε έστω ένα να δούμε αν λειτουργεί αποδοτικά. Διαβάζοντας στο φόρουμ εδώ, αλλά και σε άλλο, δεν κατάφερα να καταλάβω αν τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης αξίζουν πραγματικά σαν ένα εναλλακτικό μέσο θέρμανσης. Είναι αρκετά ακριβά, αλλά διαφημίζονται ως ιδιαιτέρως αποδοτικά και καθόλου ενεργοβόρα. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως δεν έχω εντοπίσει ακόμα εμπεριστατωμένες απόψεις από ειδικούς για τις τεχνικές τους λειτουργίες, ενώ δεν έχω βρει άτομα (όχι πωλητές) που να τα έχουν δοκιμάσει στη πράξη. Έχει κανείς άποψη να με βοηθήσει λίγο; Ή μήπως να κοιτάξω και τους θερμοπομπούς που διαβάζω παραπάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.