Μετάβαση στο περιεχόμενο

WeAreDead

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.005 profile views

WeAreDead's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

22

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ας πεινάσουμε εμείς λοιπόν για να μην πεινασουν αυτοί με το λίπος. Ας πληρώνουμε 6000 το χρόνο εισφορές υποχρεωτικά σα σκλάβοι για να μην πεινασει ο 50αρης "γεροντάκος" συνταξιούχος που κατα πασα πιθανότητα σου παίρνει κ τη δουλειά δουλεύοντας μαύρα σε τιμή ευκαιρίας κ χωρις να πληρωνει ο εργοδοτης ασφάλειες κ ταμεία αφού υπάρχει κ σύνταξη κ περίθαλψη εξασφαλισμένη. Ας πληρώνει ο άνεργος κ ας παίρνουν τα σπίτια για "οφειλές" για τη σύνταξη του άλλου. Έτσι παιδιά, αλληλεγγύη, αυτή η γενιά θα γίνει σύμβολο αυταπάρνησης κ αυτοθυσίας για να συνεχίσουν να καλοπερνάνε οι προηγούμενοι καλοπερασάκηδες-τζιτζικες που μας υποθήκευσαν. Ας μας ονομάσουμε λοιπόν the jesus generation κ ας σταματησουμε την κλάψα. Οι έξυπνοι που μας κανιβάλησαν πεινάνε ακόμα, πληρώνετε! (1,5 εκατομμύριο αυτασφαλισμένα κορόιδα για να πληρώνουν 3 εκατομμύρια συντάξεις πολλές από αυτές 50αρηδων μαγκακηδων, do the math)
  2. Καποτε τα ελεγα εγω οτι η μονη λυση ειναι η διαγραφή απο το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ τους υπερνταβατζηδες κ εβγαιναν διαφοροι κ έλεγαν οτι δεν πρεπει κ το ενα κ το αλλο. Τωρα ειναι αργα για κλάμματα γιατι λογικα εχουν φαει κ τεραστιες προσαυξησεις όσοι διστασαν. Προσωπικα ειμαι πλεον γραμμενος στον ΟΑΕΕ (το πληρως φαληρισμενο κ ανυπαρκτο ταμειο), εχω ξεγραψει οτι θα παρω συνταξη αλλα πληρωνω 225 ευρω το μηνα 2750 το χρονο επειδη ξεκινησα από την πρωτη κλαση κ όχι 5-6 χιλιάδες όπως βλεπω ότι γραφουν τα νέα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ για την κλάση μου. Όσοι ειναι μηχανικοί που δε χρειαζονται αδειες ΤΕΕ (πχ μηχανικοί υπολογιστων) να το σκεφτουν σοβαρα. Η επιλογή ταμείου ειναι ελευθερη για εμάς πραγμα το οποίο δε γνωρίζαμε όταν βγηκαμε απο τη σχολή. Επίσης δεν πληρώνω κανενα νταβατζίδικο επιμελητήριο τυπου ΤΕΕ ως ερευνητής (υπάρχει εξαιρεση για όσους ασχολούνται με έρευνα από το επαγγελματικο επιμελητήριο). Ναι ναι αυτα που απαίτησε να καταργηθούν η τρόικα εδώ κ χρόνια αλλα ακόμα τα πληρώνουμε σα να μην πω. Κ οσοι πληρωνετε να ξερετε οτι δε θα παρετε ποτε τα λεφτα σας πισω από δικη σας συνταξη (300 ευρω ή μαλλον τα αντίστοιχα εκατομμύρια σε δραχμές στα 67). Είστε απλα ομηροι του καθεστωτος των γεροντων (ή των 50αρηδων κ κάτω "γερόντων") που απαιτει τις πληρωμές σας για να συντηρουνται οι συνταξεις τους. Επομένως αυτές οι αθλιότητες περι υποχρεωτικών εισφορων (δλδ επιπλέον φόρο!) ποσοστού του εισοδήματος πρέπει να σας υποψιάζουν. Όχι, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΣΟΣΤΌ 10 Ή 20% του μισθου δηλαδή κατα πάσα πιθανότητα παραπάνω από τις τρέχουσες ληστρικές εισφορές για να πληρώνονται οι συντάξεις όσων μας χρεοκόπησαν κ έζησαν χλιδατη ζωούλα χωρίς εγώ να δικαιούμαι σύνταξη μέχρι τα βαθιά γεράματα. Όσο για την "εναλλακτική" του συριζα, ξυπνηστε! Σοσιαλιστικές κυβερνησεις ζουν από φόρους κ ειναι η μοναδική πολιτική τους. Σοσιαλιστικές κυβερνησεις είχαμε παντα κ τωρα η "εναλλακτική" ειναι η ακόμα πιο ακραία εκδοχή. Μέχρι να μεταναστευσετε όσοι μπορείτε καντε μονοι σας τα κουμαντα σας κ μην περιμένετε να σας σωσει κανενας κερατας παρτακιας με την τσέπη σας! Καλό κουράγιο.
  3. Γνωρίζει κάποιος αν ΜΕΤΑ τη διαγραφή μπορούμε να εξαγοράσουμε χρόνια σπουδών? Ή αυτό γίνεται μόνο όσο είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ?
  4. Δε νομίζω ότι είναι "πρόβλημα" αυτό. Είναι αυτονόητο ότι όσοι απολαμβάνουν τις παροχές του ΤΣΜΕΔΕ είναι από την αρχή ενάντιοι σε οποιαδήποτε κίνηση θα μειώσει την εισροή χρημάτων που πηγαίνουν σε αυτούς είτε μέσω παροχών υγείας είτε μέσω μεγάλων συντάξεων, έστω κ αν αυτές οι εισροές προέρχονται από άτομα που είναι στα όρια της χρεοκοπίας. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί μηχανικοί σε αυτήν τη θέση δε γνωρίζουν ότι υπάρχει οργανωμένη κίνηση κ δέχονται μοιρολατρικά την κατάσταση μη πληρώνοντας τις εισφορές οπότε καταχρεώνονται ή βάζοντας τους γονείς τους να πληρώνουν τα λύτρα του ΤΣΜΕΔΕ.
  5. Όντως η λύση είναι οι εύλογες εισφορές. Ας καθορίσουμε λοιπόν ποια είναι η εύλογη εισφορά για έναν άνεργο μηχανικό. Η λογική μου λέει 0 ή μόνο κλάδος υγείας κ αυτός προαιρετικά μιας που με τα ίδια λεφτά οι ιδιωτικές ασφάλειες είναι πολύ καλύτερες. Προς το παρόν όμως ο άνεργος μηχανικός ή γενικά αυτός που δεν εχει δυνατότητα να πληρώνει εισφορές μόνο να διαγραφεί έχει ως λύση. Αν το κάνουν πολλοί, σύντομα, το ΤΕΕ θα αναγκαστεί να βρει τη λύση γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει. Αλλιώς θα καθυστερούν όσο πάει, τακτική που ακολουθούν πολύ αποτελεσματικά μέχρι τώρα σε βάρος αδύναμων κ απελπισμένων. Επίσης αγαπητοί συνάδελφοι δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό εδώ. Ζητάμε να ισχύσει το αυτονόητο που ισχύει σε όλα τα υπόλοιπα ταμεία κ σε εμάς!
  6. Σήμερα δεν προβλέπει, αύριο όμως? Επίσης για να μπορέσεις να διαγραφείς νομίζω θέλουν κ αποπληρωμή των χρεών οπότε μην τα αφήνετε να μαζεύονται κ να τοκίζονται, μετά δε θα μπορείτε ούτε καν να διαγραφείτε! Δηλαδή θέλω να κάνω διαγραφή επειδή δεν έχω λεφτά να τους πληρώνω κ δεν έχω λεφτά για να κάνω τη διαγραφή. Απίστευτη ομηρεία. Αλλά η εισφορά μας προς "ανέργους" γενικά εισφορά!
  7. Συνάδελφοι διαβάζω περί στάσης πληρωμών που φυσικά είναι ο πιο απλός τρόπος αυτοάμυνας στη ληστεία που γίνεται. Νομίζω ότι είναι από τα χειρότερα που μπορούμε να κάνουμε για τους εαυτούς μας επειδή αυτά τα λεφτά δεν παραγράφονται αλλά μαζεύονται κ τοκίζονται κ επανατοκίζονται κ με τις νέες εισφορές θα μαζευτεί σε χρόνο dt ένα χρέος που δεν θα μπορούμε να το διανοηθούμε. Από κει κ πέρα σε περίπτωση που γίνει απαιτητό οι ληστές μπορεί να κυνηγήσουν την όποια περιουσία έχουμε στο όνομά μας. Στα καλά καθούμενα δλδ θα βρεθούμε μεγαλοοφειλέτες με το ζόρι! Πρέπει αρχικά να διαγραφούμε όσο πιο νωρίς γίνεται. Από εκεί κ πέρα έχει ο Θεός, το θέμα είναι να μη βρεθούμε με χρέος στις πλάτες μας άδικα! Όταν διαγραφουν χιλιάδες μηχανικοί κ αισθανθούν το πρόβλημα τότε θα βρούνε κ τις λύσεις κ θα αποκτήσουμε κ εμείς τα αυτονόητα δικαιώματα που "απολαμβάνει" ο κάθε επαγγελματίας στην ελλάδα κ στον πλανήτη! Το παν είναι να μη μας χρεώσουν! Τα λεφτά που δίνουμε είναι πεταμένα έτσι κ αλλιώς. Επίσης παροτρύνω όλους όσους ενδιαφέρονται να γραφτούν στην ειδική σελίδα του facebook όπου εκεί γίνεται οργανωμένη προσπάθεια, υπάρχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες κ νέα κ η επικοινωνία είναι πολύ πιο εύκολη κ άμεση. Αν δεν έχετε λογαριασμό αξίζει να φτιάξετε έναν σε 2 λεπτά μόνο κ μόνο για αυτό. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο γρήγορα θα μας λάβουν σοβαρά υπόψη κ θα λυθεί το τόσο επείγον θέμα που οι του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ παραπέμπουν σκόπιμα στις καλένδες. http://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/
  8. Εντάξει παιδιά μην ανησυχείτε, το πρόβλημά μας λύνεται από μόνο του. Απ'ότι φαίνεται όχι για ταμείο αλλά ούτε δραχμές για φαΐ δε θα έχουμε σε λίγο καιρό χαχαχα
  9. Δε βλέπω να λέει κάτι για εισήγηση να έχουμε δικαίωμα διαγραφής (αν κ το ουσιαστικό θέμα είναι να έχουμε δικαίωμα επανεγγραφής). Μου ήρθε το χαράτσι. Μηδενικές αυξήσεις, μάλλον λόγω εκλογών. 1865,76 ευρώ, τζάμπα πράμα.
  10. Μέχρι τώρα το ΤΣΜΕΔΕ είναι η εξαίρεση όπως έχουμε δει κ επιβάλλει παράλογους όρους που δεν ισχύουν σε άλλα ταμεία (πχ υποχρεωτική υποβολή υπέρογκων εισφορών σε άνεργους κ υπερτοκισμός των, φυσιολογικά, μη καταβληθέντων εισφορών). Δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι θα ισχύσουν αυτά κ σε εμάς. Αν μη τι άλλο πρώτα από όλα για το ταμείο των "επιστημόνων" (τρομάρα μας) κυκλοφόρησαν τα νομοσχέδια για τρομερή αύξηση των εισφορών κ εισαγωγή κλιμάκων για τους νέους (τα μόνιμα κορόιδα) μετά το 93.
  11. Μάλλον υπολογίζουν τις νέες αυξημένες εισφορές (αφού τους άδειασαν τα ταμεία με το PSI) κ τα ... αναδρομικά του περασμένου εξαμήνου! Ένα μήνα πίσω έχουν πάει και όλες οι φορολογικές δηλώσεις. ΥΓ το να μην πληρώνεις όσο έχεις κλειστά βιβλία δεν είναι καθόλου μικρό. Είναι ουσιαστικά αυτό που ζητάμε από το ΤΣΜΕΔΕ.
  12. Το θέμα είναι τι ορίζεται ως "δουλειά μηχανικού" για την οποία πρέπει να είσαι υποχρεωτικά γραμμένος στο ΤΕΕ κ κατ'επέκταση στο ΤΣΜΕΔΕ. Πχ ο ηλεκτρολόγος μηχανικός τι δουλειά κάνει που ορίζεται αυστηρά ως μηχανικού κ όχι ως προγραμματιστή, ερευνητή ή ό,τι άλλο κ πρέπει υποχρεωτικά να είναι γραμμένος στο ΤΕΕ.
  13. ikaros13 περίεργο μου φαίνεται. Γιατί να είναι γραμμένος τότε στο ΤΣΜΕΔΕ κάποιος μηχανικός υπολογιστών κ γενικά κάποιος μισθωτός μηχανικός αν μπορεί να είναι γραμμένος σε άλλο ταμείο κ να μπορεί να διακόπτει όποτε θέλει? Τι πλεονέκτημα έχει?
  14. @slammer Ασχολούμαι με το χρηματιστήριο. Σε σχέση με την άλλη ερώτησή μου για εγγραφή στο μέλλον σε άλλο ταμείο προκειμένου να δουλέψω ως μισθωτός πχ ερευνητής γνωρίζεις κάτι?
  15. @slammer Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αν θέλεις πες μου κ την ασφαλιστική. Σχετικά με την επόμενη μέρα, η (αυτο)απασχόλησή μου δεν απαιτεί την εγγραφή σε ταμείο. Την σφραγίδα την έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα μόνο για να σφραγίσω το μπλοκάκι με το οποίο έκοβα ΑΠΥ, αν κ εργαζόμενος ως μισθωτός. Η προοπτική είναι να φύγω εξωτερικό. Σε περίπτωση όμως που μείνω εδώ κ θελήσω να ξαναδουλέψω ως μισθωτός μόνο αν είμαι γραμμένος στο ΤΕΕ μπορεί να γίνει? Αν είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ για παράδειγμα δε γίνεται? Μπορούμε να γραφτούμε σε αυτά τα ταμεία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.