Μετάβαση στο περιεχόμενο

EngD

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

EngD's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ναι, είναι από το καλοκαίρι που έχω φύγει αλλά ειλικρινά δεν αισθάνομαι όμορφα παρά ενοχές και σκέφτομαι να παραιτηθώ, να επιστρέψω πίσω και να φάω τα "σκατά" (sorry) αντί να αισθάνομαι κιοτής, και έτσι είναι ρε παιδιά γιατί δεν μπορείς να μένεις Ελλάδα όταν η ζωή είναι μέλι και όταν χαλάσει η κατάσταση να φύγεις για να επιστρέψεις σε καλύτερες μέρες... σαν κάτι αλήτες πολιτικούς στο παρελθόν που από την ασφάλεια του εξωτερικού επέστρεψαν "μαχητές" και "πατριώτες" μετά από πολέμους και δικτατορίες, και οι συμπολίτες μας τα ζώα έτρεξαν να τους χειροκροτήσουν ενώ αυτοί που πάλεψαν και πρόσφεραν πραγματικά έμειναν στην άκρη... διαφορετικά σκέφτομαι να μην επιστρέψω ποτέ ξανά, εγώ τουλάχιστον τον ντόπιο μηχανικό που έμεινε και πάλεψε θα προτιμούσα, ούτε για διακοπές ακόμα δε θα έχω το δικαίωμα αισθάνομαι
  2. Μπράβο σε όλους σας! Είστε πολύ αξιέπαινοι για την πράξη αυτή αντί να παίζετε μονάχα τάβλι! Είναι κάτι που έχει περάσει και από το δικό μου μυαλό. Ίσως λοιπόν από το καλοκαίρι και μετά να το εφαρμόσω κι εγώ. Μαθηματικά και Φυσική θα μπορούσα με μικρή προετοιμασία να διδάξω ή τουλάχιστον να απαντήσω σε απορίες μαθητών, έστω και 2-3 ώρες μόνο την εβδομάδα.
  3. Γνωρίζω για τους ΜΧΣ αλλά αναφέρομαι σε μικρής κλίμακας εθελοντικές δραστηριότητες για το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη στην Ελλάδα και όχι σε μεγάλα έργα για το σύνολο. Κάτι σκέφτηκα σαν αυτές τις εκπομπές με τους διακοσμητές στην τηλεόραση που επιδιορθώνουν σπίτια σε οικογένειες με ανάγκη, αλλά αυτό μόνο εργολάβοι μηχανικοί με οικονομική άνεση θα μπορούσαν να το κάνουν. Θα μπορούσαν να συντηρήσουν π.χ. και ένα σχολείο. Αλλά κάτι που να θέλει τη θεωρητική γνώση και το χρόνο μας μόνο υπάρχει άραγε για εμάς τους κοινούς μηχανικούς; Σεβαστή η άποψη! Νομίζω ότι γράφεται ως "Δεθελοντής" η λέξη δηλαδή χωρίς το "Ν".
  4. Συνάδελφοι, επιθυμώ να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με το πώς το επάγγελμα του μηχανικού μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα της κρίσης, στα πλαίσια του εθελοντισμού. Ένας γιατρός μπορεί π.χ. να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε κάποιους ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Να πει ότι κάθε Παρασκευή απόγευμα το ιατρείο μου είναι ανοικτό δωρεάν για αυτούς που δεν έχουν χρήματα! Εμείς όμως ως μηχανικοί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο αλλά δεν έχω βρει κάτι σχετικό με τις δραστηριότητες του επαγγέλματός μας, καθότι δεν αποτελούν ένα είδος πρώτης ανάγκης. Ο πελάτης μπορεί να επιβιώσει της κρλισης και χωρίς εμάς. Ούτε και έχει γίνει π.χ. κάποιος σεισμός (χτύπα ξύλο) να πεις ότι μας έχει ανάγκη ώστε να κάνουμε μία μελέτη δωρεάν. Άρα πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα ως εθελοντές μηχανικοί την κατάσταση στην Ελλάδα και τους συνανθρώπους μας;
  5. Πρόσωπο δεν υπάρχει, είμαι κι εγώ ομορφάντρας που λέει και η διαφήμιση. Σίγουρα πάντως να υπήρχε οικογένεια ο προβληματισμός μου θα ήταν μεγαλύτερος. Σημαία υπήρχε πράγματι στο δωμάτιο όλα αυτά τα χρόνια και όμορφες αναμνήσεις από την Ελλάδα του τότε. Το trajic είναι από τη διαφήμιση με την Τασούλα, σωστά; Οι γονείς όλα αυτα τα χρόνια ήθελαν να επιστρέψω αλλά τώρα έχω την ευχή τους να φύγω ξανά γιατί αντιλαμβάνονται τι επικρατεί γύρω. Αυτό το "θα θεωρείσαι καλύτερος" θέλω να το σχολιάσω παρακάτω. Πικρή αλήθεια αλλά με έκανε να γελάσω πολύ, τελικά θέλει και λίγο χιούμορ η κατάσταση ώστε να μη μας παίρνει από κάτω. Λοιπόν συνάδελφοι, στεναχωριέμαι πολύ με τις απαντήσεις σας, αν και μπορώ να τις δικαιολογήσω κάπως. Σε αυτή τη χώρα ίσως το "εγώ" και ο "κώλος μας" να είναι η αιτία που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, το ότι βλέπαμε κοντά και όχι το σύνολο! Ίσως τελικά να μην αξίζει να μείνει κανείς Ελλάδα για τον συνάνθρωπο, γιατί δεν του αξίζει. Καλά να πάθει λοπόν. Μόνο για την Ιστορία αυτού του τόπου, για τον ήλιο, τη θάλασσα, τις πέτρες, τη φυσική ομορφιά και το φαγητό αξίζει να μείνει κανείς - και για την Ελληνίδα επίσης. Και αυτά να τα γευτεί παρεά με 10-20 ποιοτικούς ανθρώπους γιατί η μάζα είναι που τα χαλάει και σε κάνει ούτε αυτά δίπλα σου να θες να τα ζεις. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε, και τους ψηφίσαμε για τον εαυτό μας και όχι το σύνολο, ψηφίσαμε μη-πατριώτες επειδή εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε πατριώτες! Και όπως κάποιος στη δύσκολη στιγμή επιθυμεί να αφήσει την Ελλάδα για να περάσει καλύτερα έξω, έτσι θα αφήσει και τη φιλιά μας όταν έρθουν και για εμένα τα δύσκολα, οπότε δεν τον θέλω για φίλο. Και αναφέρθηκε κάπου παραπάνω ότι όταν θα φτιάξουν τα πράγματα και επιστρέψω, θα θεωρούμαι καλύτερος λόγω της εμπειρίας στο εξωτερικό, και θα με προτιμήσουν ίσως. Δηλαδή εσείς μετά από 10 χρόνια θα προτιμήσετε να δώσετε δουλειά σε αυτόν που εγκατέλειψε την τοπική αγορά στα δύσκολα ή θα ανταμείψετε αυτόν που έμεινε και έφαγε τα σκατά μαζί με εσάς και προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση; Μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε, γνωρίζω ήδη. Τελικά μάλλον πως αυτό που κατηγορούμε στους άλλους είμαστε εμείς οι ίδιοι, για αυτό αισθάνομαι ενοχές να φύγω!
  6. Έχω προσφορά για δουλειά στο εξωτερικό, στη χώρα όπου σπούδασα, με καλές οικονομικές απολαβές και πολύ καλές προοπτικές. Αλλά σκέφτομαι να μη φύγω ξανά από την Ελλάδα παρόλο που πρόσφατα επέστρεψα, να μείνω εδώ και να το παλέψω για πατριωτικούς και μόνο λόγους, έτσι για το γαμώτο μέρα που είναι σήμερα! Γιατί είμαι οπαδός των conspiracy theories και πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που έχει οδηγηθεί η κατάσταση εκεί που είναι τα πράγματα σήμερα... και ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα αλλά έρχονται, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, ακόμα και πολεμική σύρραξη διαβλέπω. Δηλαδή αν είναι να φύγουμε τώρα που η πατρίδα μας χρειάζεται στήριξη εσωτερικά από ανθρώπους με γνώση και ποιότητα, ποιος θα μείνει πίσω να προσφέρει το κάτι καινούργιο και διαφορετικό για τον τόπο; Και αν δεν προσφέρω ως μηχανικός, υπάρχει και ο εθελοντισμός όπου μπορώ κάτι να προσφέρω στο συνάνθρωπο. Αν ήταν όλα καλά τα πράγματα στην Ελλάδα, οικονομικα & πολιτικά, ναι θα έφευγα για την εμπειρία στο εξωτερικό... αλλά τώρα αισθάνομαι κιωτής, πείσμωσα και θα το παλέψω! Οι απόψεις σας, παρακαλώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.