Μετάβαση στο περιεχόμενο

vaggelos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

vaggelos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Konstantinos_0711 Ευχαριστω για την απαντηση.Νομιζω και εγω οτι μαλλον δε θα δηλωσουμε καθολου την αδεια.Ψαχνοντας λιγο πιο πολυ χτες βρηκα οτι το οικοπεδο τελικα σε 2 διαφορετικα εγγραφα εχει χωριστει σε διαφορετικες ημερομηνιες.Η μια πριν την αδεια κ η αλλη μετα την αδεια.Μπλεξιμο. Και να το τακτοποιησω τωρα,οταν θα μου δωθει η δυνατοτητα απο τους ορους δομησης,θα βγαλω αδεια νομιμοποιησης για να μπορω νομιμα κ σωστα να κανω επεμβασεις και παρεμβασεις.Βεβαια στη τελικη θα εχουμε τριπλοπληρωσει την αδεια για να ειμαστε νομιμοι κ δεδομενου οτι το σπιτι δε βρισκεται σε περιοχη φιλετο,αλλα σε αγροτικη περιοχη πιο φτηνα θα στοιχιζε να αγοραζαμε 10 στρεμματα επιπλεον τοτε. Και οχι ο αγροτικος σταυλος δε φαινεται στο σχεδιο της αδειας του 1980.Βεβαια ειναι πολυ υποτυπωδες το σχεδιαγραμμα της αδειας αλλα κανονικα θα επρεπε να υπηρχε.
  2. Γεια σας, (Συγνωμη αν εχει απαντηθει καπου αλλου πριν αλλα δε το βρηκα οσο εψαξα) Η μανα μου ειναι ιδιοκτητης μιας διοροφης κατοικιας,100 τμ ο καθε οροφος που βρισκεται,εκτος σχεδιου σε γηπεδο 2500 τμ σε τιμη ζωνη 700ευρω το τμ.Ειναι πρωτη κατοικια. Το σπιτι χτιστηκε το 1980 με αδεια που εβγαλε μηχανικος παιρνοντας το παλιο τοπογραφικο σχεδιο και συμβολαιο του οικοπεδου που ηταν 8 στρεμματα το οποιο ομως χωριστηκε λιγους μηνες πριν βγει η αδεια για το σπιτι και στη κατοχη μας εμειναν μονο τα 2500τμ.(Η δικαιολογια που επεισε τους γονεις μου ηταν οτι σε λιγο καιρο θα εμπαινε στο σχεδιο πολης η περιοχη και δε θα ειχαμε προβλημα απλως θα γλυτωναμε χρονο χτιζοντας το.Εδω και 30 χρονια δε εχει μπει ομως ακομα, αν και σε καθε δημοτικες εκλογες το υποστηριζουν οι υποψηφιοι δημαρχοι.Τον αυγουστο υπαρχει η υποσχεση να γινει οικισμος η περιοχη) Το σπιτι ειναι 100% οπως οριζε η αδεια χωρις καμμια αλλη επεμβαση η προεκταση μονο που ειναι κτισμενο 2-3 μετρα πιο πισω απο οτι φαινεται στο τοπογραφικο σχεδιαγραμμα της αδειας(δε ξερω για ποιο λογο,δε ζει ουτε ο μηχανικος ουτε ο πατερας μου δυστυχως).Στη ιδια εκταση υπαρχει και αγροτικος σταυλος ο οποιος εχει χτιστει με νομιμη αδεια 40 τμ. το 1968. Για το σπιτι ειχε πληρωθει ολη η αδεια,το ικα,καθως και ολες οι εργασιες με τιμολογια για τον ενα οροφο(ο αλλος αυτη τη στιγμη ολοκληρωνεται). Το σπιτι αυτη τη στιγμη απο οτι μου εχουν πει μηχανικοι θεωρειται αυθαιρετο ολοκληρο αφου η αδεια δε πληρουσε τις προυποθεσεις ανεργεσης της. Απο οικογενειακη υποχρεωση η τακτοποιηση θα γινει σε ενα συγκεκριμενο μηχανικο(οχι και τον καλυτερο του κοσμου) και ετσι δε μπορω να απευθυνθω σε αλλους για καλυτερες τιμες και αλλες γνωμες. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, 1ον)αν οντως δηλωνεται σαν αυθαιρετη κατασκευη ολοκληρο το σπιτι χωρις να υπαρχει καμμια εκπτωση για τη παρανομη αδεια που ειχε εκδοθει,δηλαδη σα να μην υπηρχε αδεια καθολου. 2ον)Οπως ειπα το σπιτι ειναι διοροφο και μονο ο ενας οροφος ειναι τελειωμενος.ο αλλος ειναι ημιτελης που θα τελειωσει μεσα στα επομενο χρονια(δε εχει ρευμα).Ειναι διαφορετικα τα προστιμα για τις ημιτελης κ τελειωμενες κατασκευες η ειναι ακριβως τα ιδια. 3ον)Σε περιπτωση που μεχρι τη τακτοποιηση του αυθαιρετου αλλαζαν οι οροι δομησης στη περιοχη,και γινοταν αρτιο,θα θεωρουταν αυθαιρετο ακομα (αφου η αδεια ειχε εκδοθει σε μια αρτια και οικοδομησιμη εκταση) η θα ηταν 100 της εκατο νομιμο πλεον? Ποσο περιπου θα κοστισει η τακτοποιηση(χωρις τα εξοδα του μηχανικου)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.