Μετάβαση στο περιεχόμενο

vassilisT

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

vassilisT's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αφού ευχηθώ Χρόνια Πολλά και το 2013 να είναι μια χρονιά με πολλή υπομονή και υγεία για όλους, θα ήθελα να σας δώσω και το πως ένας κατασκευαστής λέβητα με καύσιμο pellet, αντιμετωπίζει την πιθανότητα φωτιάς στο ρεζερβουάρ pellet, αλλά αποποιείται κάθε ευθύνη για φωτιά που μπορεί να συμβεί πχ στην καπνοδόχο ή κάπου αλλού στον λέβητα λόγω ρύπων. Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν έχει προβληματίσει κανένα συνάδελφο κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.
  2. Συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες σχετικά με την πυροπροστασία του λεβητοστασίου, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο pellet; Από ότι άκουσα, ήδη έχουν συμβεί μερικά περιστατικά φωτιάς σε τέτοια λεβητοστάσια σε κατοικίες.
  3. Γειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, όσοι συνάδελφοι, νομίζω νέοι μηχανικοί, είχαν κάνει αίτηση προς το τέλος του 2011, σχετικά με το ότι δεν είχαν εισόδημα κλπ, ζητώντας να τους θεωρήσει το ΚΥΤ το βιβλιάριο ασθενείας τους ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχοντας ανεξόφλητες συνδρομές, θα πρέπει να ρωτήσουν το ΚΥΤ. Αυτό το λέω γιατί η κόρη μου είχε κάνει τέτοια αίτηση τον 12/2011 και σήμερα που ρώτησα στο ΚΥΤ μου είπαν ότι εγκρίθηκε. Έτσι μπορεί να θεωρήσει το βιβλιάριό της για μέχρι το τέλος του 2012 νομίζω, χωρίς να έχει πληρώσει το 2ο εξάμηνο του 2011. Την θεώρηση του βιβλιαρίου μου είπανε ότι την κάνει , το τμήμα επιστροφών που βρίσκεται στον 2ο όροφο, αρκεί να υπάρχει το όνομα στην απόφαση που έχει βγεί, βάσει των αιτήσεων που έχουν γίνει. Αυτά μου είπαν στον 1ο όροφο στο τμήμα του ΚΥΤ, βρίσκοντας το όνομα της κόρης μου σε ένα υπολογιστή.
  4. Γειά σας. Γνωρίζει κάποιος ή κάποια που βασίζεται το ΤΣΜΕΔΕ και δεν εγκρίνει την αίτησή σου για διαγραφή σου, αν πρώτα δεν διαγραφείς από το ΤΕΕ ; Υπάρχει στον κανονισμό του, υπάρχει κάποιος νόμος που το λέει; Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που ζητούν την διαγραφή τους από το ΤΕΕ, κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά απάντηση δεν παίρνουν ή παίρνουν απορριπτική απάντηση. Ο ρόλος του ΤΕΕ όπως γράφει κάπου είναι: Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε σχέση με τα μέλη του : Διενεργεί τις εξετάσεις και χορηγεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος των Μηχανικών. Τηρεί τα μητρώα των Μηχανικών και επώνυμων τεχνικών γραφείων και επιχειρήσεων. Μεριμνά για την είσπραξη των νομίμων αμοιβών τους. Φροντίζει για την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, την προαγωγή και προστασία του κύρους των μελών του, την επιστημονική πρόοδο, ενημέρωση, επιμόρφωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους. Εκδίδει ενημερωτικό και επιστημονικό τύπο και άλλες ειδικές εκδόσεις. Ενισχύει τους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης των μηχανικών σε δραστηριότητες σχετικές με τους σκοπούς του. Μελετά νέες μορφές επαγγελματικής οργάνωσης και εργασίας των μελών του. Ασκεί σ' αυτά πειθαρχική εξουσία όπως ειδικότερα ορίζεται απο τις σχετικές διατάξεις του ιδρυτικού του νόμου. Τράπεζα Πληροφοριών ΤΕΕ, Σόλωνος 53 & Σίνα, 106 72 Αθήνα τηλ. 36 71 100 E-mail: [email protected] Και ρωτάω εγώ ο αφελής, πως προστατεύει το κύρος των μελών του, όταν με το τρόπο του τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο, υποχρεώνοντάς τους να είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και οι εισφορές να τρέχουν ενώ πολλοί από εμάς είναι άνεργοι εδώ και μήνες; Βεβαίως ούτε και τίποτε άλλο σχεδόν από αυτά που λέει ότι κάνει, κάνει και ότι κάνει είναι για να δικαιολογεί την ύπαρξή του και μόνο, ξεχνώντας ότι υπάρχει για να υπάρχουμε εμείς. Τέλος το σύντομο ανέκδοτο που διαβάζουμε πιό πάνω είναι ότι: "Μεριμνά για την είσπραξη των νομίμων αμοιβών τους" δηλαδή μεριμνά το ΤΕΕ για να εισπράτει ο μηχανικός την νόμιμη αμοιβή του. Εδώ αυτό που καταλάβανε οι του ΤΕΕ , είναι ότι φροντίζουν να εισπράτουν σαν ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ την νόμιμη αμοιβή τους και τους μηχανικούς τους έχουνε ............. (εδώ βάλτε εσείς όποια λέξη σας έρχεται πρώτη στο νου).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.