Μετάβαση στο περιεχόμενο

EnGiNeEr_25

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από EnGiNeEr_25

  1. Δεν έχω ζήσει στο Η.Β, οπότε δε μπορώ να κρίνω τις συνθήκες διαβίωσης. Παρόλα αυτά πέρασα 2 χρόνια σε άλλη χώρα του εξωτερικού και έχω καταλάβει τις ομοιότητες και τις διαφορές με την Ελλάδα.

    Θα τολμήσω να πω, πως οι περισσότεροι θα μέναμε στην Ελλάδα εάν δεν αναγκαζόμασταν να φύγουμε. Η έλλειψη εργασιακής απασχόλησης είναι ο κύριος λόγος.

    Πως σήμερα κάποιος μπορεί να μιλά, έτσι απλά, για μια δουλειά στην Ελλάδα και να βγάζει τα προς τω ζην , όταν δουλειές δεν έχει και ο μισθός είναι στα 580 ευρώ για άνω των 25 ετών???

    Άλλο θέμα η επιβίωση, άλλο θέμα η καλοπέραση, άλλο θέμα ο ρατσισμός, άλλο θέμα ο μισθός, άλλο θέμα ο καιρός, ενώ όλα αποτελούν κομμάτια της ζωής μας. Θέτεις προτεραιότητες, κάνεις τη σούμα σου και αποφασίζεις για το παρών και το μέλλον σου. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί όταν μας ρωτούν πληροφορίες. Εννοείτε πως οι προσωπικές γνώμες του καθενός είναι εξίσου σημαντικές αλλά να διαχωρίζονται από τα γεγονότα.  

    • Upvote 5
  2. Θα ήταν το ιδανικό εάν είχα εργασιακή εμπειρία από την Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να βρω δουλειά στο αντικείμενο μέχρι στιγμής!!! Δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας και αυτές που υπάρχουν φυσικά προτιμούν τους πλέον έμπειρους άνεργους οι οποίοι είναι πλέον πάρα πολλοί! Άρα το βιογραφικό μου πώς θα το χτίσω με εμπειρία??? Γι' αυτό θα συνεχίσω τις σπουδές μου και θα ψάχνω έξω σαν junior. Αν γνωρίζει κάτι κάποιος για την κατάσταση στη Σουηδία όπως έγραψα σε μήνυμα πιο πάνω ας μου στείλει ένα pm.  

  3. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει την κατάσταση για Μηχανολόγους Μηχανικούς στην Σουηδία. Σκοπεύω να κάνω κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές εκεί και θα ήθελα να μάθω για την νοοτροπία των ντόπιων καθώς και τη ζήτηση πάνω στο αντικείμενο. Εάν κάποιος επιθυμεί μπορεί να μου στείλει κάποιο pm για να μιλήσουμε περαιτέρω για τις σπουδές που θέλω να κάνω και τις προοπτικές που υπάρχουν εκεί. 

  4. Με λίγα λόγια το πτυχίο από μια πολυτεχνική σχολή μεταφράζεται σε Beng, Meng, Msc???

    Μπορεί η τωρινή κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι θα ισχύσουν ως Msc με την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε μεταφράζεται ως τί???

  5. Στη Σουηδία από όσα διαβάζω οι μισθοί είναι καλοί παρά την υψηλή φορολογία και το αυξημένο κόστος ζωής. Μιλάνε επίσης για χαμηλά επίπεδα ανεργίας με ευκαιρίες καριέρας.

    Κάποιος που έχει πάει και έζησε εκεί η ζει εκεί ας μας πει δυο λόγια.

  6. Καλησπέρα george_RES. Από τα ποστ σας κατάλαβα ό,τι ασχολείστε με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και θα ήθελα να ενημερώνομαι για την παραγωγή ενέργειας και ειδικά από ανανεώσιμες πηγές, όπως βιομάζα γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ(διπλωματική εργασία).

    Θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπους ενημέρωσης, όπως ποια περιοδικά υπάρχουν και που μπορώ να τα βρώ ή να τα προμηθεύομαι για ενημέρωση.

    Επίσης, πως μπορώ να κατεβάζω εργασίες(μεταπτυχιακές, διδακτορικές), έρευνες για να τις διαβάζω ολόκληρες και όχι απλές περιλήψεις.

    Τέλος, βιβλία σχετικά τα οποία μπορώ να τα κατεβάζω σαν e-books ή νέα βιβλία που βγαίνουν στην αγορά.

    Εννοείται ότι βρίσκω πληροφορίες σχετικές ψάχνοντας στο internet, όπως άλλωστε χρειάστηκε να βρω για την διπλωματική μου εργασία και όχι μόνο, απλά θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε πιο πρακτικούς τρόπους αναζήτησης,π.χ. συγκεκριμένα site με δημοσιεύσεις, βιβλία, βάσεις δεδομένων ή site εταιρειών που προσφέρουν ενημέρωση,  τα οποία να προσφέρουν σταθερά καλή ενημέρωση ώστε να τα ακολουθώ.

    Παρακαλώ οποιονδήποτε γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει.

    Καλή σας μέρα. 

  7. Εμείς σαν μηχανικοί θέλουμε τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε να τρέχουν απροβλημάτιστα. 

    Σε macos δεν υπάρχει η αντίστοιχη ποικιλία.

    Bέβαια μπορείς να τρέχεις και windows αλλά το θέμα είναι να τρέχεις κυρίως σε macos γιατί αλλιώς χάνεται το νόημα αγοράς ενός mac.

    Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το mac os αλλά είμαι επιφυλακτικός όσων αφορά τα διαθέσιμα προγράμματα και αναφέρομαι κυρίως στα σχεδιαστικά(2d, 3d), υπολογιστικά(matlab,κτλ).

    Τέλος, πέρα από τη σειρά macbook(φορητοί), οι σταθεροί χωρίζονται στους all-in-one(imac) και στον mac pro το κόστος των οποίων είναι αρκετά υψηλό, ενώ το hardware είναι σχετικά μεσαίων δυνατοτήτων για το κόστος τους.

    Έτσι αναρωτιέται κάποιος αν θα του αντέξουν στο χρόνο, π.χ. μια πενταετία, για να βγάλουν και τα λεφτά τους δλδ.

    Ένας imac ουσιαστικά είναι ένα laptop με μεγάλη οθόνη. Θα τρέχει αποδοτικά τα σχεδιαστικά με την κάρτα γραφικών που διαθέτει???Ή μήπως με τα ίδια λεφτά μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα laptop άλλης εταιρείας με ανώτερη κάρτα γραφικών???

    Υπάρχουν διλήμματα γιατί μια αποτυχημένη αγορά κοστίζει. 

  8. Καλημέρα σας, παρατήρησα πριν από λίγο εντελώς τυχαία το θέμα που συζητάτε και θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα.

    Ένας καλός μου φίλος και συνάδελφος έχει αναλάβει διπλωματική εργασία με θέμα μέθοδοι μη καταστροφικών ελέγχων και οφείλει να δουλέψει πάνω σε ένα συγκεκριμένο λογισμικό, το comsol.

    Πρέπει να σχεδιάσει το μοντέλο στο εν λόγω πρόγραμμα και ακολούθως να πάρει κάποια αποτελέσματα.

    Το μοντέλο από ότι θυμάμαι αποτελείται από το μετρητικό εργαλείο(το οποίο εκπέμπει κάποιας συχνότητας κύματα) και από το αντικείμενο πάνω στο οποίο γίνονται οι μετρήσεις για το που μπορεί π.χ. να έχει κάποια ρωγμή.

    Το πρόβλημα του έγκειται στις ρυθμίσεις του προγράμματος. Σχεδιάζει το μοντέλο, δίνει την εντολή να το τρέξει και τα αποτελέσματα που παίρνει είναι μη φυσιολογικά, άρα προφανώς χρειάζονται να επιλεγούν περαιτέρω ρυθμίσεις στις επιλογές που δίνει το πρόγραμμα. Το manual δεν τον βοηθάει αρκετά και η επικοινωνία με την αντιπροσωπεία απέβη άκαρπη.

    Θα ήθελα να μου πείτε εάν γνωρίζετε το εν λόγω πρόγραμμα και μπορείτε να βοηθήσετε με την παραμετροποίηση καθώς επίσης και εάν η βιβλιογραφία που πρόσεξα ότι έχετε αναρτήσει στις προηγούμενες σελίδες θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

    Θα τον ενημερώσω για το post αυτό ώστε να σας περιγράψει ίσως λίγο πιο εύστοχα το πρόβλημα του.

    Ευχαριστώ για τον κόπο σας εκ των προτέρων.

  9. Ψάχνομαι και εγώ για κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και έχω κάνει έρευνα σε πάρα πολλά πανεπιστήμια στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και της Δανίας.

    Το DTU έχει πολύ καλή φήμη όπως όμως έχει και αυτό της Κοπεγχάγης αλλά και του Άαλμποργκ.

    Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν αν και δεν είναι τόσα πολλά όσα αντίστοιχων πανεπιστημίων της Αγγλίας, είναι όμως αρκετά προσαρμοσμένα για την δική τους αγορά εργασίας(Σκανδιναβικές χώρες).

    Δεν έχω ακούσει για ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποδοχή αιτήσεων, ωστόσο βρίσκονται ψηλά στη λίστα των rankings και λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών και γεωγραφικής θέσης φαίνεται ότι δεν προτιμώνται έναντι πανεπιστημίων της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

    Το θέμα των περιβαλλοντικών συνθηκών με απασχολεί, γι'αυτό το λόγο σκεφτόμουν στην αρχή περισσότερο την Αγγλία αλλά μάλλον θα το ξανασκεφτώ.

  10. Πέρα από τη διαφορά στο κόστος, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, και στο λογισμικό, ένας λόγος που ένας μηχανικός πρέπει να δώσει βάση είναι τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσει όπως ανέφερες στο τέλος. Αυτή τη στιγμή καλύπτεται ένας μηχανικός???

    Γνωρίζω ότι μπορεί το macaki να τρέξει windows αλλά εάν είναι να το γυρνάς συνέχεια στο windows τότε δεν έχει νόημα και πολύ. Άσε που προφανώς χάνεις και σε επιδόσεις γιατί από ότι έχω καταλάβει το λογισμικό mac os κάνει τη διαφορά και ας έχει το mac υποδεέστερα specs σε σχέση με ίδιου κόστους pc.

    Εννοώ ότι για διασκέδαση κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις για να τα έχεις όλα, αλλά όταν μπαίνει η εργασία στη μέση θέλεις μια άνεση.

    Καλυπτόμαστε από τα προγράμματα διαθέσιμα για mac os? Ξέρω ότι το autocad βγαίνει και σε mac αν και με λιγότερα features όπως τα γράφει και η ίδια η autodesk, αλλά με άλλα προγράμματα τι γίνεται?

  11. Το imac ουσιαστικά είναι ένα laptop, επειδή έχει laptop parts, συνδυασμένο με μία υψηλής ανάλυσης οθόνη ειδικά το 27άρι. Καθώς περνούν τα χρόνια και το hardware μένει πίσω όπως τώρα το δικό σου, μοντέλο 2011, μπορεί να συνεχίσει να σηκώνει τα καινούργια προγράμματα cad ή ότι άλλο λογισμικό χρησιμοποιεί ένας μηχανικός?

    Δηλαδή, αντέχει στο χρόνο?

    Καθώς δεν έχω παρατηρήσει να χρησιμοποιούν τυπικά laptop για δουλειά, παρά μόνο workstation laptops τα οποία διαθέτουν κάρτες γραφικών ανάλογες για χρήση cad και άλλων φωτορεαλιστικών, rendering κτλ, ενώ ακόμη και επεξεργαστές πιο καλούς από τον επίσης γνωστό i7 4770.

    Τέλος, τα χρήματα για την απόκτηση ενός imac 27άρι με δυνατά χαρακτηριστικά κοστίζει όσο και ένα τέτοιο όπως προανέφερα laptop.    

  12. Έχει παρακολουθήσει κάποιος μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο εν λόγω πανεπιστήμιο? Αν ναι πως του φάνηκε η εμπειρία?  Έμεινε ευχαριστημένος από το επίπεδο σπουδών, καθηγητών, προώθησης στην αγορά εργασίας εγχώρια ή στο εξωτερικό?

  13.    Η δική μου εμπειρία μου δείχνει ότι αγοράζοντας προϊόντα με πολλά χρόνια εγγύησης είναι ποιοτικά,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το θέμα ενός τροφοδοτικού. Εγώ διαθέτω 9 ετών σταθερό υπολογιστή και αντίστοιχων ετών laptop τα οποία αποδείχτηκαν σκυλιά καθώς δεν μου έβγαλαν προβλήματα ποτέ. Ο σταθερός δουλεύει 24/7 και δεν έχει κάνει κιχ. 

       Η απορία μου αφορά τους υπολογιστές της apple λόγω mac os. Η λύση hackintosh δεν θα με ενδιέφερε τελικά για τον λόγο ότι πρέπει να ψάχνεσαι για συνεχώς αναβαθμίσεις και αλλαγές σε επίπεδο hardware. Οπότε αν είναι να πάει κάποιος σε mac ας εξετάσει την περίπτωση να πάρει ένα μηχανάκι της apple. Θα μπορούσε κάποιο από τα μηχανάκια της να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός μηχανικού? όπως σε σχεδιαστικά προγράμματα, υπολογιστικά, rendering. Εξαιρούμε το μοντέλο mac pro καθώς το κόστος του είναι πολύ μεγάλο(κανά τριχίλιαρο). Τέλος, αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποιο mac ας μας πει εντυπώσεις. 

  14. Είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός υπολογιστή ικανού να καλύψει τις ανάγκες μου τώρα και στο άμεσο μέλλον.

    Πέρα από τις βασικές ανάγκες για browsing, mails, πρέπει να μπορεί να τρέξει σχεδιαστικά πακέτα όπως autocad,solidworks και αν μου παρουσιαστεί κάποιο άλλο λογισμικό σχεδίασης ή άλλου τύπου στην πορεία καθώς και να αντέξει σε ένα βάθος τριετίας - πενταετίας.

    Θα ήθελα να χρησιμοποιώ το λογισμικό των mac(γνωρίζω τα βασικά) ή έστω και τα δύο (windows - mac) αφού είναι εφικτό αποκτώντας κάποιο μηχανάκι της apple, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει το hardware που διαθέτει π.χ. ένας imac ή ένας macbook pro σε βάθος χρόνου καθώς το κόστος αγοράς είναι υψηλότερο σε σχέση με το στήσιμο ενός υπολογιστή κομμάτι - κομμάτι.

    Οι εμπειρότεροι μηχανικοί τι γνώμη έχετε?       

  15. Είμαι και εγώ νέος μηχανολόγος μηχανικός, ορκίστηκα τον περασμένο Σεπτέμβρη, και τον Αύγουστο που μας πέρασε τελείωσα τη στρατιωτική μου θητεία.

    Αυτή τη στιγμή αναζητώ εργασία και δεν έχω εγγραφεί στο ΤΕΕ.

    Εάν επιθυμώ να εγγραφώ πρέπει οπωσδήποτε να πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ είτε έχω δουλειά είτε όχι???

    Πιο συγκεκριμένα εννοώ ό,τι εφόσον δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και βρω δουλειά σε ένα τεχνικό γραφείο ή μια οποιαδήποτε επιχείρηση θα πρέπει να χρησιμοποιώ την υπογραφή μου, οπότε θα πρέπει να γραφτώ στην λίστα των μηχανικών, δηλαδή στο ΤΕΕ. Όσο θα δουλεύω να πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ, εάν όμως μείνω χωρίς δουλειά τότε πάλι πρέπει να πληρώνω κανονικά???

    Ισχύει ότι εγγραφή στο ΤΕΕ = εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ ή έχω δικαίωμα και σε άλλα ταμεία ή ακόμα και σε κανένα???

    Πόσο υψηλές είναι οι ασφαλιστικές εισφορές???

    Μπορώ να διαγραφώ όποτε το θελήσω???Είτε επειδή θα είμαι άνεργος, είτε επειδή αποφασίσω να φύγω στο εξωτερικό???

  16. Είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και το αντικείμενο της διπλωματικής μου εργασίας αφορούσε την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από φυτικά και ζωϊκά απόβλητα στην περιοχή της Δυτ.Μακεδονίας. 

    Ο σχεδιασμός που κάναμε με τον συνάδελφο μας έδειξε ότι η κατασκευή μεγάλης μονάδος αναερόβιας ζύμωσης(>500kw) συμφέρει σε σχέση με την κατασκευή μικρότερης, δηλαδή σε επίπεδο οικιακής μονάδας. Την ίδια συνταγή έχουν ακολουθήσει Δανοί και Καναδοί εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο έπραξε ακριβώς το αντίθετο... δηλαδή εγκατέστησαν πολλές μικρές μονάδες αναερόβιας ζύμωσης στις περιοχές των κτηνοτρόφων.

    Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μπορούν να εγκατασταθούν μονάδες παραγωγής βιοαερίου και καύσης σε κύκλο αεριοστροβίλου στην περιοχή αυτή και σε συνδυασμό με το καλό οδικό δίκτυο η μεταφορά της πρώτης ύλης θα είναι εύκολη και φθηνή. Παράλληλα, η δυνατότητα παρασκευής λιπάσματος ως παραπροϊόν της διεργασίας θα συνεισφέρει αρχικά στην απόσβεση της επένδυσης.

    Όσων αφορά μερικά οικονομικά στοιχεία, τότε η mw/h ήταν στα 250 ευρώ.         

  17. Τι ακριβώς θέλεις?

    Αν είσαι Διπλ. μηχανολόγος μηχανικός από Ελλάδα, τότε σίγουρα το πτυχίο σου αναγνωρίζεται σαν Master of Engineering. Για να ασκείς το επάγγελμα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να γίνεις μέλος του αντίστοιχου Ινστιτούτου Μηχανολόγων μηχανικών. Αυτός πρέπει να είναι ο ιστότοπός τους. Ψάξε για την διαδικασία european directive route. (Δες και το θέμα "όλα όσα θέλετε να μάθετε για τους chartered engineers..." κάπως έτσι...)

    Επίσης, μπορείς να κάνεις αναγνώριση ως Eur-Ing (Ευρωπαίος μηχανικός) αρκετά εύκολα απ'όσο γνωρίζω.

    Για Αμερική-Καναδά η αναγνώριση δυσκολεύει σαφώς διότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις traninig κάποια χρόνια δίπλα σε Professional engineer εκεί ώστε να πάρεις αναγνώριση...

    Για Αυστραλία η διαδικασία πρέπει να περάσει από τους Engineers Australia όπου σε κατατάσσουν ως professional, technician ή assistant αναλόγως τις σπουδές και την εμπειρία σου. Το πακέτο που πρέπει να στείλεις για την σχετική αναγνώριση είναι βαρβάτο ενώ θέλει Αγγλικά advanced level τουλάχιστον (IELTS>6). 

    Ακριβώς, είμαι νέος διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός στην Ελλάδα και όπως θαρρώ αρκετοί, σκέφτομαι την αγορά εργασίας στο εξωτερικό. Από συζητήσεις που έχω με άτομα στο εξωτερικό με παροτρύνουν να παρακολουθήσω κάποιο μεταπτυχιακό στην χώρα εργασίας για περισσότερα εφόδια. Είδα το θέμα και ενδιαφέρθηκα με σκοπό να δω πως αντιμετωπίζονται τα πτυχία μας έξω, παρά το γεγονός ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η πενταετής φοίτηση στο πολυτεχνείο μπερδεύει τον κόσμο. 

  18. Αν μπεις στην ιστοσελίδα του ICE (Institute of Civil Engineers) ή στο αντίστοιχο των μηχανολόγων τέλος πάντων, το δίπλωμα από Ελληνικό πολυτεχνείο το αναγνωρίζουν ως "Master of Engineering". Επίσης, στον Καναδά που είχα κάνει μια αντίστοιχη διαδικασία πάλι έτσι με έβγαζε. Δεν νομίζω ότι μπορείς να το θεωρήσεις ως Master of Science. 

    Είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω που το έλεγε αυτό στο site???Πρέπει να γίνω μέλος πρώτα?

  19. Αγαπητέ είσαι λίγο - πολύ ανενημέρωτος, διότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν αυτά που έπρεπε να αναφέρουν. Για να σου δώσω να καταλάβεις, άλλα ανέφερε ο τύπος στην Κοζάνη(που είχαν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους), άλλα ο τύπος στα Ιωάννινα που ήθελε να πάει το τμήμα εκεί για να δημιουργήσουν Πολυτεχνική Σχολή, άλλα ο τύπος στη Θεσσαλονίκη καθότι τα χρόνια που ανήκε στο ΑΠΘ ήταν με άλλη ονομασία όπως λες αλλά φρόντισαν να μην έχει δικαιώματα για άγνωστο και παράνομο λόγο. 

    Τα δικαιώματα των Μηχανολόγων Μηχανικών τα διεκδίκησαν οι φοιτητές και οι καθηγητές του τμήματος και μόνο και ήμουν ανάμεσα σε αυτούς τους φοιτητές.

    Ούτε με άκρες, ούτε με βύσματα, απεναντίας οι κυβερνήσεις σημασία δεν έδωσαν και ήθελαν να το κλείσουν.

    Η βάση της σχολής μετά την αναγνώριση είχε φτάσει 17.500 μόρια κάτι το οποίο φυσικά έχει να κάνει με την ζήτηση και όχι τόσο με την ποιότητα.

    Όσο για τους γονείς και φοιτητές που μας γράφεις, πριν περίπου μισό χρόνο η κινητοποίηση ήταν άμεση καθώς υπήρχε ο κίνδυνος η σχολή (όπως έγραψα παραπάνω αλλά μάλλον δεν τα διάβασες) να συμπεριληφθεί στο λεγόμενο συνομόσπονδο όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο θα συμμετείχαν σχολές από ΑΕΙ και ΤΕΙ ταυτόχρονα.

    Ο λόγος δεν ήταν η ποιότητα της σχολής αυτής ή της άλλης αλλά ο τρόπος για να παραμείνουν σίγουρα για τα επόμενα χρόνια στην Κοζάνη και να μην υπάρξει ποτέ περίπτωση να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη ή κάπου αλλού σύμφωνα με τον νέο νόμο. Καθαρά πολιτικά, οικονομικά,τοπικά κριτήρια.

    Τέλος, τα προβλήματα της σχολής είναι κτιριακά για τα οποία φέρει ευθύνη η τοπική κοινωνία και το κράτος γενικότερα αν θέλεις, διότι δεν μπορείς να δημιουργείς τμήμα-τα χωρίς σωστή μέριμνα. Κατά τα άλλα το διδακτικό και εκπαιδευτικό έργο σε πληροφορώ ήταν και παραμένει πολύ υψηλό, αντίστοιχο των άλλων σχολών. Μη μπερδεύεσαι με τα κτιριακά προβλήματα.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.