Μετάβαση στο περιεχόμενο

EnGiNeEr_25

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Renewable energy,Gas turbines,Biogas,Thermal processes,football,motorsport
  • Τοποθεσία
    Thessaloniki
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

EnGiNeEr_25's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχω ζήσει στο Η.Β, οπότε δε μπορώ να κρίνω τις συνθήκες διαβίωσης. Παρόλα αυτά πέρασα 2 χρόνια σε άλλη χώρα του εξωτερικού και έχω καταλάβει τις ομοιότητες και τις διαφορές με την Ελλάδα. Θα τολμήσω να πω, πως οι περισσότεροι θα μέναμε στην Ελλάδα εάν δεν αναγκαζόμασταν να φύγουμε. Η έλλειψη εργασιακής απασχόλησης είναι ο κύριος λόγος. Πως σήμερα κάποιος μπορεί να μιλά, έτσι απλά, για μια δουλειά στην Ελλάδα και να βγάζει τα προς τω ζην , όταν δουλειές δεν έχει και ο μισθός είναι στα 580 ευρώ για άνω των 25 ετών??? Άλλο θέμα η επιβίωση, άλλο θέμα η καλοπέραση, άλλο θέμα ο ρατσισμός, άλλο θέμα ο μισθός, άλλο θέμα ο καιρός, ενώ όλα αποτελούν κομμάτια της ζωής μας. Θέτεις προτεραιότητες, κάνεις τη σούμα σου και αποφασίζεις για το παρών και το μέλλον σου. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί όταν μας ρωτούν πληροφορίες. Εννοείτε πως οι προσωπικές γνώμες του καθενός είναι εξίσου σημαντικές αλλά να διαχωρίζονται από τα γεγονότα.
  2. Ρωτήσατε στην Σουηδική πρεσβεία? Μπορεί να επικοινωνήσει με ΤΣΜΕΔΕ και να διευθετηθεί το θέμα.
  3. Θα ήταν το ιδανικό εάν είχα εργασιακή εμπειρία από την Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να βρω δουλειά στο αντικείμενο μέχρι στιγμής!!! Δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας και αυτές που υπάρχουν φυσικά προτιμούν τους πλέον έμπειρους άνεργους οι οποίοι είναι πλέον πάρα πολλοί! Άρα το βιογραφικό μου πώς θα το χτίσω με εμπειρία??? Γι' αυτό θα συνεχίσω τις σπουδές μου και θα ψάχνω έξω σαν junior. Αν γνωρίζει κάτι κάποιος για την κατάσταση στη Σουηδία όπως έγραψα σε μήνυμα πιο πάνω ας μου στείλει ένα pm.
  4. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει την κατάσταση για Μηχανολόγους Μηχανικούς στην Σουηδία. Σκοπεύω να κάνω κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές εκεί και θα ήθελα να μάθω για την νοοτροπία των ντόπιων καθώς και τη ζήτηση πάνω στο αντικείμενο. Εάν κάποιος επιθυμεί μπορεί να μου στείλει κάποιο pm για να μιλήσουμε περαιτέρω για τις σπουδές που θέλω να κάνω και τις προοπτικές που υπάρχουν εκεί.
  5. Ευχαριστώ πολύ nikoscivil για την ενημέρωση. Θέλω να το γράψω στο βιογραφικό μου. Θα μπορούσες ωστόσο να μου πεις την πηγή από όπου πήρες τη σχετική πληροφορία?
  6. Με λίγα λόγια το πτυχίο από μια πολυτεχνική σχολή μεταφράζεται σε Beng, Meng, Msc??? Μπορεί η τωρινή κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι θα ισχύσουν ως Msc με την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε μεταφράζεται ως τί???
  7. Στη Σουηδία από όσα διαβάζω οι μισθοί είναι καλοί παρά την υψηλή φορολογία και το αυξημένο κόστος ζωής. Μιλάνε επίσης για χαμηλά επίπεδα ανεργίας με ευκαιρίες καριέρας. Κάποιος που έχει πάει και έζησε εκεί η ζει εκεί ας μας πει δυο λόγια.
  8. Καλησπέρα george_RES. Από τα ποστ σας κατάλαβα ό,τι ασχολείστε με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και θα ήθελα να ενημερώνομαι για την παραγωγή ενέργειας και ειδικά από ανανεώσιμες πηγές, όπως βιομάζα γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ(διπλωματική εργασία). Θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπους ενημέρωσης, όπως ποια περιοδικά υπάρχουν και που μπορώ να τα βρώ ή να τα προμηθεύομαι για ενημέρωση. Επίσης, πως μπορώ να κατεβάζω εργασίες(μεταπτυχιακές, διδακτορικές), έρευνες για να τις διαβάζω ολόκληρες και όχι απλές περιλήψεις. Τέλος, βιβλία σχετικά τα οποία μπορώ να τα κατεβάζω σαν e-books ή νέα βιβλία που βγαίνουν στην αγορά. Εννοείται ότι βρίσκω πληροφορίες σχετικές ψάχνοντας στο internet, όπως άλλωστε χρειάστηκε να βρω για την διπλωματική μου εργασία και όχι μόνο, απλά θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε πιο πρακτικούς τρόπους αναζήτησης,π.χ. συγκεκριμένα site με δημοσιεύσεις, βιβλία, βάσεις δεδομένων ή site εταιρειών που προσφέρουν ενημέρωση, τα οποία να προσφέρουν σταθερά καλή ενημέρωση ώστε να τα ακολουθώ. Παρακαλώ οποιονδήποτε γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει. Καλή σας μέρα.
  9. Εμείς σαν μηχανικοί θέλουμε τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε να τρέχουν απροβλημάτιστα. Σε macos δεν υπάρχει η αντίστοιχη ποικιλία. Bέβαια μπορείς να τρέχεις και windows αλλά το θέμα είναι να τρέχεις κυρίως σε macos γιατί αλλιώς χάνεται το νόημα αγοράς ενός mac. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το mac os αλλά είμαι επιφυλακτικός όσων αφορά τα διαθέσιμα προγράμματα και αναφέρομαι κυρίως στα σχεδιαστικά(2d, 3d), υπολογιστικά(matlab,κτλ). Τέλος, πέρα από τη σειρά macbook(φορητοί), οι σταθεροί χωρίζονται στους all-in-one(imac) και στον mac pro το κόστος των οποίων είναι αρκετά υψηλό, ενώ το hardware είναι σχετικά μεσαίων δυνατοτήτων για το κόστος τους. Έτσι αναρωτιέται κάποιος αν θα του αντέξουν στο χρόνο, π.χ. μια πενταετία, για να βγάλουν και τα λεφτά τους δλδ. Ένας imac ουσιαστικά είναι ένα laptop με μεγάλη οθόνη. Θα τρέχει αποδοτικά τα σχεδιαστικά με την κάρτα γραφικών που διαθέτει???Ή μήπως με τα ίδια λεφτά μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα laptop άλλης εταιρείας με ανώτερη κάρτα γραφικών??? Υπάρχουν διλήμματα γιατί μια αποτυχημένη αγορά κοστίζει.
  10. Καλημέρα σας, παρατήρησα πριν από λίγο εντελώς τυχαία το θέμα που συζητάτε και θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα. Ένας καλός μου φίλος και συνάδελφος έχει αναλάβει διπλωματική εργασία με θέμα μέθοδοι μη καταστροφικών ελέγχων και οφείλει να δουλέψει πάνω σε ένα συγκεκριμένο λογισμικό, το comsol. Πρέπει να σχεδιάσει το μοντέλο στο εν λόγω πρόγραμμα και ακολούθως να πάρει κάποια αποτελέσματα. Το μοντέλο από ότι θυμάμαι αποτελείται από το μετρητικό εργαλείο(το οποίο εκπέμπει κάποιας συχνότητας κύματα) και από το αντικείμενο πάνω στο οποίο γίνονται οι μετρήσεις για το που μπορεί π.χ. να έχει κάποια ρωγμή. Το πρόβλημα του έγκειται στις ρυθμίσεις του προγράμματος. Σχεδιάζει το μοντέλο, δίνει την εντολή να το τρέξει και τα αποτελέσματα που παίρνει είναι μη φυσιολογικά, άρα προφανώς χρειάζονται να επιλεγούν περαιτέρω ρυθμίσεις στις επιλογές που δίνει το πρόγραμμα. Το manual δεν τον βοηθάει αρκετά και η επικοινωνία με την αντιπροσωπεία απέβη άκαρπη. Θα ήθελα να μου πείτε εάν γνωρίζετε το εν λόγω πρόγραμμα και μπορείτε να βοηθήσετε με την παραμετροποίηση καθώς επίσης και εάν η βιβλιογραφία που πρόσεξα ότι έχετε αναρτήσει στις προηγούμενες σελίδες θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Θα τον ενημερώσω για το post αυτό ώστε να σας περιγράψει ίσως λίγο πιο εύστοχα το πρόβλημα του. Ευχαριστώ για τον κόπο σας εκ των προτέρων.
  11. Ψάχνομαι και εγώ για κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και έχω κάνει έρευνα σε πάρα πολλά πανεπιστήμια στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και της Δανίας. Το DTU έχει πολύ καλή φήμη όπως όμως έχει και αυτό της Κοπεγχάγης αλλά και του Άαλμποργκ. Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν αν και δεν είναι τόσα πολλά όσα αντίστοιχων πανεπιστημίων της Αγγλίας, είναι όμως αρκετά προσαρμοσμένα για την δική τους αγορά εργασίας(Σκανδιναβικές χώρες). Δεν έχω ακούσει για ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποδοχή αιτήσεων, ωστόσο βρίσκονται ψηλά στη λίστα των rankings και λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών και γεωγραφικής θέσης φαίνεται ότι δεν προτιμώνται έναντι πανεπιστημίων της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης. Το θέμα των περιβαλλοντικών συνθηκών με απασχολεί, γι'αυτό το λόγο σκεφτόμουν στην αρχή περισσότερο την Αγγλία αλλά μάλλον θα το ξανασκεφτώ.
  12. Πέρα από τη διαφορά στο κόστος, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, και στο λογισμικό, ένας λόγος που ένας μηχανικός πρέπει να δώσει βάση είναι τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσει όπως ανέφερες στο τέλος. Αυτή τη στιγμή καλύπτεται ένας μηχανικός??? Γνωρίζω ότι μπορεί το macaki να τρέξει windows αλλά εάν είναι να το γυρνάς συνέχεια στο windows τότε δεν έχει νόημα και πολύ. Άσε που προφανώς χάνεις και σε επιδόσεις γιατί από ότι έχω καταλάβει το λογισμικό mac os κάνει τη διαφορά και ας έχει το mac υποδεέστερα specs σε σχέση με ίδιου κόστους pc. Εννοώ ότι για διασκέδαση κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις για να τα έχεις όλα, αλλά όταν μπαίνει η εργασία στη μέση θέλεις μια άνεση. Καλυπτόμαστε από τα προγράμματα διαθέσιμα για mac os? Ξέρω ότι το autocad βγαίνει και σε mac αν και με λιγότερα features όπως τα γράφει και η ίδια η autodesk, αλλά με άλλα προγράμματα τι γίνεται?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.