Jump to content

georkats

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-3 Κακή

4 Followers

About georkats

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  MSc Γεωπληροφορική - Τοπογραφικές Εφαρμογές Υψηλής Ακρίβειας ΑΠΘ
  MSc Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αυτό συνάδελφε είναι επίσημη πρόταση από το ΤΕΕ ή από το Υπουργείο;
 2. Επιβεβαιώνω και εγώ όπως τα λένε οι παραπάνω, αλλά το μόνο που δεν υπώθηκε ότι ο βαθμός του Πτυχίου/Διπλώματος εκτός από τα μεταπτυχιακά χρησιμέυει σε προκυρήξεις του δημοσίου (σπάνιες για την εποχή) που έχουν να κάνουν με επιλογή βάσει προσόντων. Ο συντελέστης είναι ο Βαθμός Πτυχίου/Διπλώματος Χ 110 μόρια.
 3. Οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, δεν λέγονται διπλωματούχοι;;αφού έχουν δίπλωμα που υπερτερεί του Πτυχίου( αν μιλάμε για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ);;;
 4. Καλησπέρα στο forum και χρόνια πολλά, Θα μπω στο ψητό, ισχύει η κάρτα ανεργίας σε περίπτωση περιστασιακής εργασίας με έκδοση επαγγελματικής δαπάνης;; Ευχαριστώ!
 5. Δεν είμαι ταλιμπάν κ ούτε έχω την πρόθεση να έρθω σε κόντρα, απλά κάποια πράγματα να λέγονται με το ονομά τους. Τα ΤΕΙ με τα Πολυτεχνεία έχουν κάποιες διαφορές υπερ των Πολυτεχνείων που δεν τις αρνείτε κανείς.
 6. Ειλικρίνα έχω παρασυρθεί και συμφωνώ ότι τα ΤΕΙ είμαστε υπερμηχανικοί και μια μέρα θα σας πατήσουμε κάτω... Ας σοβαρευτούμε λιγάκι, δεν μιλάς σε παιδί που μόλις βγήκε από το ΤΕΙ,χρόνια δουλεύω στο επάγγελμα. Όσο για το δικό σας το ψευτομάστερ,δεν είναι το ίδιο με το κανονικό ΜΔΕ και ειδικά ΜΔΕ από Πολυτεχνείο.Απλά λόγω 5ετους φοίτησης προσπαθείτε να μην σας φάνε οι 3+2 του εξωτερικού. Τέλος, όσο για την σφραγίδα που είναι το θέμα, υπάρχει νομικό κόλλημα να μπει το μάστερ ναι ή όχι;; αν ναι,ΦΕΚ που να το λέει καθαρά,που απορώ αν υπάρχει γιατί το έχω ψάξει.
 7. 'Εχω ήδη σφραγίδα, ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας παλιότερα άλλα θα χρείαστει να βγάλω άλλη με αλλαγή έδρας.
 8. Γιατι να μην το βάλω αντερωτώ;; Ειδικά αν είναι πάνω στο αντικείμενο του βασικού τίτλου. Αυτό δεν το σπούδασα,δεν επέκτεινα τις γνώσεις μου;; Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να το απαγορεύει;; Δεν διαφωνώ ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ ονομάζονται Πτυχιούχοι Μηχανικοί. Απλά επειδή το πτυχιούχος αναφέρεται στο πτυχίο και αν υπάρχει σχετικό μεταπτυχιακό για να ειμαι καλυμμένος πρέπει να γράφει πχ. Πτυχιούχος Μηχανικός ..ταδε.. ΤΕ MSc. ?? Θέλω να πω με δυό λόγια και γι αυτο ρωτάω,υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα να βάλω το MSc στην σφραγίδα ;;ή θα ενοχληθούν απλά μερικοί συνάδελφοι; Όσον αφορά τα δικαιώματα, πρέπει να αναγνωρίζονται δικαιώματα από τα Master είτε αναβαθμίσεις δικαιωμάτων κάτι που είναι στα σκαριά (βλ. Διευρυμένο ΤΕΕκαι απονομή δικαιωμάτων) και που έχει κολλήσει στο ΣΤΕ.
 9. Όμως άμα έχεις μεταπτυχιακό πιο πολύ διπλωματούχος θεωρείσαι παρά πτυχιούχος αφού με το μεταπτυχιακό έχεις δίπλωμα και όχι πτυχίο και αναβαθμίζει το πτυχίο σου(μιλάω για πτυχιούχους ΤΕΙ).Τα δικαίωματατα δίνει ο τίτλος της ειδικοτητάς σου και οχι ο η λεξη πτυχιούχος. Οπότε η παραλήψη της λέξης πτυχιούχος και στην θέση του άμα μπεί η λέξη MSc μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα;;Αφού το MSc προυποθέτει πτυχίο να έχεις. Και ποιο ΦΕΚ αναφέρει αναλυτικά τι πρέπει να υπάρχει στην σφραγίδα;; Δεν υπάρχει κάτι νομικά κατοχυρωμένο όσο αφορά τις σφραγίδες. Τις παραμέτρους τις ορίζει το εκάστοτε ΤΕΕ ή η ΕΕΤΕΜ για ΤΕΙ.
 10. Τι εννοείς για ποιό λόγο;;
 11. Καλησπέρα Συναδέλφισσα, Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, δεν αξίζει να κάνεις μεταπτυχιακό στα GIS διότι ειδικά στην Ελλάδα δεν εκτιμούν τα μεταπτυχιακά ( εγώ έκανα 2 και δεν τα δίνουν καν βάση). Στην σχολή μας μαθαίνεις πολύ καλές γνώσεις πάνω στα GIS και ειδικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ μπροστά από όλα τα σχετικά τμήματα στην Ελλάδα. Προσωπική μου γνώμη, ασχολήσου μόνη για αρχή μέσω σεμιναρίων στην χρήση τεχνολογιών WEB GIS και γενικά GIS development κομμάτι.Αν θέλεις ντε και καλά μάστερ στο αντικείμενο, κάντο με συνδιασμό με άλλη επιστήμη-ες (Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική) και ειδικά σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση ή ακόμα αν θες να δουλέψεις Ελλάδα GIS και κτηματολόγιο που τρέχει τώρα. Ελπίζω να βοήθησα.
 12. Αν έχεις και μεταπτυχιακό στο αντικείμενο γράφεις Πτυχιούχος ή MSc Μηχανικός..ταδε;;
 13. Θα με ενδιέφερε πολύ το πρόγραμμα Διοίκηση για Μηχανικούς του ΕΚΠΑ. Το λαμβάνουν σοβαρά στην αγορά εργασίας; Ειδικά για κάποιο διοικητικό πόστο μπορεί να πάρει θέση MBA όταν δεν απαιτείται;Θέλω να ακούσω εμπειρίες από άτομα που το παρακολούθησαν ή σκοπεύουν να το παρακολουθήσουν;;
 14. Αποψή μου, δώσε ξανά πανελλήνιες με πολύ διάβασμα ή ψάξε να βρείς ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού και μέσω ΔΟΑΤΑΠ μετά να έχεις δικαιώματα Πολιτικού Μηχανικού ΠΕ. Αν μπλέξεις με ΤΕΙ θα ταλαιπωριέσαι για τα επαγγελματικά δικαιώματα, και καλά για τα ΙΕΚ ή ΕΠΑΛ δεν το συζητώ...τζάμπα χρόνια για να είσαι βοηθός Δομικών Έργων- σχεδιαστής χωρίς καν δικαιώματα...
 15. Δεν είναι για όλες τις ειδικότητες μηχανικών ΤΕ...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.