Μετάβαση στο περιεχόμενο

mary sk

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.148 profile views

mary sk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ειμαι ηδη στο ΤΣΜΕΔΕ με ιδικοτητα Πολ. Μηχανικου και ο εργοδότης μου πληρώνει την ασφάλεια μου κανονικα στο ΤΣΜΕΔΕ. Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάνοντας εναρξη επαγγέλματος αλλα να συνεχίσω να δουλευω και ως σερβιτόρα θα μπορεί να πληρώνει την ασφάλεια μου κανονικά??
  2. Καλησπέρα σας, σκέφτομαι να κάνω την κίνηση για το ανοιγμα ενος Τεχνικού Γραφείου μαζι με εναν φίλο μου. Θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει την διαδικασία. Σας ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σας, το προφίλ ειναι μιας φίλης μου και το ονομά μου είναι Δήμητρα. Δουλευω σερβιτόρα σε ενα μαγαζι και σκεφτομαι να ανοιξω γραφείο με εναν φίλο μου αλλα δεν θα σταματησω την δουλεια της σερβιτορας τουλαχιστον για το πρωτο καιρο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν θα συνεχισει να πληρωνει την ασφάλεια μου ο εργοδότης ή θα πρέπει να την πληρώνω εγω αφου θα κανω εναρξη επαγγέλματος.
  4. Τι εννοείς άλλα προβλήματα? Σε ρωτάω γιατί ακόμα είμαι στην ίδια επιχείρηση. Να ξεκαθαρίσω το εξής, δεν μου έχει πει ότι δεν θα τα πληρώσει αλλά όλο βρίσκει αφορμές να το αναβάλει...
  5. Εννοώ στο ΤΣΜΕΔΕ συγνώμη ότι με τον αριθμό μητρώου μου φαίνεται ότι είμαι Μισθωτή και δουλεύω στην συγκεκριμένη έπιχειρηση.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα σας, είμαι γραμμένη εδώ και ένα χρόνο στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά λόγω κρίσης δουλεύω σαν Μισθωτή σε χώρο εστίασης. Ο εργοδότης μου αρνείται να πληρώσει την ασφάλεια μου και εδώ και 5 μήνες είναι απλήρωτη με αποτέλεσμα να έχει μαζευτεί ένα σχετικά μεγάλο ποσό. Στο σύστημα του ΤΕΕ φαίνομαι σαν μισθωτή και το όνομα της επιχείρησης. Θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται τα εξής: α) Σε περίπτωση που δεν αλλάξει γνώμη είμαι αναγκασμένη να τα πληρώσω εγώ? β) Υπάρχει περίπτωση να έρθει το ΙΚΑ στο μαγαζί και να του δώσει πρόστιμο λόγο του απλήρωτου ΤΣΜΕΔΕ? γ) Αν δεν έχω το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό να το πληρώσω εγώ, πως μπορώ να κινηθώ νομικά? Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί πραγματικά τον τελευταίο καιρό είμαι πνιγμένη με το συγκεκριμένο θέμα. Σας ευχαριστώ.
  7. Κληρώθηκα και έγω για το συγκεκριμένο ΜΠΣ. Γνωρίζει κανείς σε περίπτωση που δεν θα μπορέσω να το παρακολουθήσω το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να κρατήσω την θέση για το επόμενο έτος 2017-2018??
  8. Προσπαθώ να ανοίξω τα Έντυπα και τις Μελέτες αλλά με ενημερώνει ότι υπάρχει σφάλμα στην σελίδα!! Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό??
  9. Αυτό ισχύει και σε περιπτώσεις που ο μισθός του εργαζόμενου πάει με την ώρα?? Δηλαδή όσες ώρες δουλέψεις τόσο πληρώνεσαι άμα δεν δουλέψεις ανεξαρτήτου θέματος δεν πληρώνεσαι!!!
  10. Καλησπέρα σας και απο μένα! Φίλος μου που δουλευει σερβιτόρος έκανε ερώτηση στο ΤΣΜΕΔΕ, πως θα γίνονται οι πληρωμές απο τον εργοδότη του, δηλαδή πόσα θα πληρώνει ο εργοδότης στο ΙΚΑ και πόσα θα πρέπει να δίνει στο ΤΣΜΕΔΕ. Αυτο που του απαντήσανε απο το ΤΣΜΕΔΕ είναι ότι έχει καταργηθεί το ΙΚΑ για όσους είναι γραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και ας δουλεύουν σαν μη-μηχανικοί, οποιαδήποτε δουλεία και να κάνουν αν είναι γραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ ισχύει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ, το ΙΚΑ έχει καταργηθεί, δηλαδή ο εργοδότης πληρώνει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ!!
  11. Η ασφάλεια του ΤΣΜΕΔΕ δεν σε καλύπτει για ασθένεια????
  12. Σε ευχαριστω!! Πάντως το ίδιο μου είπανε και απο το ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας και από του Αγρινίου!!
  13. Από το ΤΣΜΕΔΕ και από το ΙΚΑ πριν ένα μήνα περίπου του είπανε ότι αυτό δεν ισχύει πια (δηλαδή η συμπληρωματική ασφάλιση), ισχύει μόνο η ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ για τον συγκεκριμένο, δηλαδή ο εργοδότης του θα του πληρώνει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ και θα είναι καλυμμένοι και οι δύο.
  14. Ο φίλος μου είναι η αλήθεια ότι το κυνηγάει, στέλνει βιογραφικά σε εταιρίες, σε γραφεία οπουδήποτε, και είχε φόβο ότι αν δεν ήτανε ασφαλισμένος και δεν είχε αριθμό μητρώου, μην ήτανε εμπόδιο για κάποια θέση εργασίας πάνω στο επάγγελμα του. Την δουλεία την συγκεκριμένη την κάνει περισσότερο γιατί με τα λεφτά μπορεί να πληρώνει και το μεταπτυχιακό του!!
  15. Για όσους είναι στο ΤΣΜΕΔΕ και κάνουν άλλοι δουλειά απο μηχανικός όπως για παράδειγμα σερβιτόρος στην περίπτωση του φίλου μου, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ, από το ΙΚΑ πρεπει να διαγραφεί, δεν γίνεται να είναι σε δύο ασφάλειες. Είναι μια αλλαγή που έχει γίνει τώρα τελευταία , έτσι του είπαν απο το ΤΣΜΕΔΕ!!! Και σαν νέος μηχανικός τον εργοδότη τον συμφέρει για αρχή γιατί είναι λιγότερες εισφορές απο το να πλήρωνε ΙΚΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.