Μετάβαση στο περιεχόμενο

arkas200

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Καλως σε ευχαριστω και πάλι .. Μηπως γνωρίζετε ,που αλλού πρέπει να κοιτάξω , για να βεβαιωθώ αν υπάρχει πίνακας ή οχι?
  2. Αν κατάλαβα καλά , είναι άλλο ο κανονισμος της πολυκατοικίας και αλλο πράγμα το συμβόλαιο κανονισμου της πολυκατοικίας; Συγχώρεσε την ασχετοσύνη μου, αλλά έχω χάσει πραγματικά την μπάλα που λένε.
  3. Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε! Σκέφτομαι να κάνω αυτό ακριβως που είπες ,να στείλω με φίλο δικηγόρο εξώδικο που θα τους καλεί να γίνει νέα μελέτη και νέος πίνακας απο μηχανολόγο και στό μεταξύ να μην τους πληρώνω τα έξοδα θέρμανσης. Απλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει όντως κάποιος πίνακας,μην βρεθώ εκτεθιμένος . Εχω σκοπό τις επόμενες μέρες να πάω στην πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής και στο υποθηκοφυλακειο να ρωτήσω μήπως τυχόν υπάρχει κάποιος πίνακας εκεί ,αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα βγάλω άκρη . Άλλωστε αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα σου , πρέπει ο οποιοσδήποτε πίνακας να είναι επικυρωμένος με συμβολαιογραφική πράξη για να είναι νόμιμος. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει στον συμβολαιογράφο , ούτε αναφέρεται κάτι στο καταστατικό της πολυκατοικίας, ούτε υπάρχει συννημένος στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Ίδωμεν!
  4. Καλημέρα σας! Έχω μπλεξίματα όπως χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποι μας με τα διαμερίσματα μου 102 τμ και 49 τμ αντίστοιχα που βρίσκονται στον τελευταίο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας με κεντρική θέρμανση φυσικού αέριου 20 διαμερισματων.Το πρόβλημα έχει ως εξής και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια για την αντιμετώπιση του. Μετά από ανακαίνιση που έκανα στα διαμερίσματα που ανήκαν στον πατέρα μου ,αποφάσισα να απευθυνθώ στην εταιρεία που έχει άδω και χρόνια αναλάβει την έκδοση των κοινοχρήστων και να ζητήσω τον πίνακα κατανομής δαπανών βάσει του όποιου βγάζουν τα κοινόχρηστα και μου αναλογούν για το μεν διαμέρισμα των 105 τμ 125χιλ. το δε των 49 τμ 54χιλ. Η απάντηση τους ήταν ότι δεν έχουν κάποιο πίνακα και πώς τα χιλιοστά τους τα έδωσε πριν 25-30 χρόνια κάποιος διαχειριστης.Κανένας δε ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία δεν έχει αντίγραφο του πίνακα και στον συμβολαιογράφο που ρώτησα δεν υπάρχει επίσης .Υπάρχει στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας μόνο ένας πίνακας κενός λέει, ο οποίος έπρεπε να συμπληρωθεί κάποια στιγμή και δεν έγινε ποτέ. Να σημειώσω ότι πέρα από τα δικά μου διαμερίσματα που καλούμαι να πληρώσω το 1/5 επί του συνόλου 20 διαμερισμάτων για το φυσικό αέριο , υπάρχουν και πολλά άλλα περίεργα που φαίνονται στο πίνακα που εκδίδει κάθε μήνα η εταιρεία κοινοχρήστων. Για παράδειγμα 50 τμ διαμέρισμα στον 4ο όροφο έχει 52 χιλ. ενώ δίπλα 100 τμ στον ίδιο όροφο 48χιλ . Ο δε δεύτερος όροφος όλος έχει περισσότερα χιλιοστά από τον τρίτο. Να σημειώσω επίσης ότι και το διαμέρισμα του 4ου τα 100 τμ και ο τρίτος όροφος όλος ανήκει στους οικοπεδούχους , αν έχει κάποια σημασία. Σε γενική συνέλευση που κάλεσα τους ζήτησα να καλέσω μηχανολόγο με δικά μου έστω έξοδα ώστε να καταρτιστεί εκ νέου ένας πίνακας κατανομής δαπανών, άλλωστε πάνω από τα μισά διαμερίσματα της πολυκατοικίας έχουν ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια ,με άγνωστες αλλαγές στα θερμαντικά σώματα . Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν συμφωνουν,οπως για παράδειγμα ένας εκ των οικοπεδούχων ,που το διαμέρισμα του στον τρίτο όροφο 98 τμ έχει μόλις 38 χιλ ,και προφανώς δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα. Καταλαβαίνετε πως οι καιροί είναι δύσκολοι και προσπαθώ να βρω μια άκρη γιατί τα κοινόχρηστα είναι πραγματικά δυσβάστακτα παρόλο που ανάβουν τα καλοριφέρ ελάχιστες ώρες. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων οποιονδήποτε μπει στον κόπο να μου απαντήσει.
  5. Καλημέρα και πάλι! Είναι όντως όπως υποψιάζεσαι!To διαμέρισμα είναι 105 τμ και πληρώνει βάσει χιλιοστών το 1/9 σχεδόν του φυσικού αερίου σε σύνολο 19 διαμερισμάτων. Τελευταίος λογαριασμός 360 ευρω με θερμανση πρωί 2 ώρες ,βράδυ 3.(tragic!!). Να σημείωσω επίσης ότι πάνω απο τα μισά διαμερίσματα,όπως και το δικό μου έχουν αντικαταστήσει θερμαντικά σώματα λόγω βλάβης ή ανακαινισης. Το δε παράδοξο ειναι πως σε διαμέρισμα 4ου οροφου 50 τμ τα κοινόχρηστα ήρθαν 160 ευρώ ενώ στο διπλανό διαμέρισμα 100 τμ μόλις 110.
  6. Καλημέρα παιδιά ,γνωρίζει κανείς αν μπορώ στο διαμέρισμα μου, που είναι στον πέμπτο όροφο παλαιάς πολυκατοικίας με θέρμανση φυσικού αερίου(και όχι πετρελαίου που αναφέρεται σχετικός νόμος),να τοποθετήσω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου ή οποιοδήποτε άλλο είδος θέρμανσης .Αν γίνεται ,τι πλειοψηφία χρειάζεται; Το καταστατικό δεν προβλέπει την περίπτωση αποδέσμευσης από την κοινόχρηστη Θέρμανση και δεν ξέρω αν σε περίπτωση ,που συμφωνήσουν οι συνιδιοκτήτες, πρέπει να συμμετάσχω με κάποιο ποσοστό στις κοινόχρηστες δαπάνες Θέρμανσης ή όχι .Να σημειώσω ότι το είμαι τελευταίο όροφο και ότι το διαμέρισμα που είναι από κάτω είναι επίσης κενό με κλειστά σώματα. Ξέρετε επίσης αν υπάρχει τρόπος να έχω θέρμανση με ηλιακή ενέργεια, συμπληρωματικά με την κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου τις πολυκατοικίας, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα σώματα και αν ναι πώς και με τί κόστος; Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.