Μετάβαση στο περιεχόμενο

ant_ena

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

ant_ena's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις σας. Δυστυχώς, η κατανομή των δαπανών στο εν λόγω κτίριο γίνεται με ωρομέτρηση. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο βασικός λόγος του σχετικού προβληματισμού μου ευθύς εξ αρχής. Ως προς το θέμα της συμφωνίας των ενοίκων, έχουν συμφωνήσει όλοι, προφορικά τουλάχιστον. Άλλωστε, τρεις είναι όλοι κι όλοι.
  2. @ kcher Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από νομικής απόψεως είναι όντως η πιο τεκμηριώμενη λύση, το να εκπονηθεί κανονικά η μελέτη θερμικών απωλειών. Ωστόσο, σε περίπτωση που προκύψουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στη θερμική ισχύ ανά ιδιοκτησία που θα υποδείξει η μελέτη και στην πραγματικά εγκατεστημένη, φοβάμαι ότι οι προστριβές θα συνεχιστούν. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ και πάλι πολύ!
  3. Στα πλαίσια εξυπηρέτησης ενός φίλου, ανέλαβα να διευκρινίσω την κατάσταση σχετικά με τις δαπάνες κεντρικής θέρμανσης σε ένα υφιστάμενο, παλαιό κτίριο δύο ορόφων, επειδή υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στους ενοίκους. Πρόκειται για κτίριο κατασκευασμένο στα τέλη της δεκαετίας του '60, με δύο διαμερίσματα στον 1ο όροφο και ένα διαμέρισμα στον 2ο όροφο. Το 2002 το κτίριο είχε ανακαινιστεί, οπότε και έγινε εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης με αυτόνομη λειτουργία ανά ιδιοκτησία. Λόγω της παλαιότητας της οικοδομής, ο ιδιοκτήτης δεν έχει μελέτη θέρμανσης του κτιρίου. Άλλωστε, τόσο παλιά, δεν ξέρω καν εάν εκπονούταν τέτοια μελέτη. Επομένως, δεν έχω στοιχεία για τους συντελεστές fi και εi της κάθε ιδιοκτησίας. Πήγα για αυτοψία στα τρία διαμερίσματα και κατέγραψα αναλυτικά όλα τα θερμαντικά σώματα (τύπου panel), που εγκαταστάθηκαν το 2002, ανά χώρο και ιδιοκτησία. Οπότε, αυτή τη στιγμή έχω καταγράψει την εγκατεστημένη θερμική ισχύ του κάθε διαμερίσματος. (Όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, τα σώματα τοποθετήθηκαν το 2002 ''εμπειρικά'', από τον υδραυλικό που έκανε τότε την εγκατάσταση.) Το θέμα μου είναι το εξής: από τη στιγμή που υπάρχει μια υφιστάμενη κατάσταση, είναι λάθος να θεωρήσω σαν Qi για το κάθε διαμέρισμα την ήδη εγκατεστημένη θερμική ισχύ των θερμαντικών σωμάτων του κάθε διαμερίσματος; Επομένως, να καθορίσω τα εi με τον τρόπο αυτό; Ή θα πρέπει να γίνει κανονικά η μελέτη θέρμανσης; Τι νόημα, όμως, θα έχει αυτό, αφού η εγκατάσταση είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα πια; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη γνώμη σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.