Μετάβαση στο περιεχόμενο

jden

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

840 profile views
  • Dora#

  1. Ο δικηγορος ειπε ετσι, εχει κατι να κανει με την διαθηκη. θα δω μολις τωρα το εγγραφο που μου ειπες και να εχω απορια θα επανελθω
  2. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω μιας και γνωρίζεται περισσότερα για ένα πρόβλημα που έχω με τη έκδοση οικοδομικής αδείας. Το 2010 σε μια οικοδομή το 1978( τα μπετά έπεσαν το 1980) έκανα αναθεώρηση αδείας του 2ου Ορόφου και κατάργηση του 3ου Ορόφου μιας και ο κουνιάδος μου δεν είχε σκοπό να χτίσει. Πριν λίγο καιρό αποφάσισε ο κουνιάδος μου να χτίσει Ξεκινάει λοιπόν την διαδικασία με τον μηχανικό για την εκδοσή καινούργιας αδείας οικοδομής αλλά μπλόκαρε από την πολεοδομία γιατί μας είπαν ότι πρέπει να δηλώσουμε θέση στάθμευσης. Υπάρχει γκαράζ από κάτω στο ημιυπόγειο αλλά δεν είναι στο όνομα του κουνιάδου μου μιας και έχει αμελήσει να κάνει την Αποδοχή κληρονομιάς. Πήγε σε δικηγόρο και η διαδικασία για την αποδοχή θα του πάρει τουλάχιστον 8-10 μήνες. Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσετε αν μπορείτε στα εξής υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την δήλωση για θέση στάθμευσης?αν η οικοδομή οπού η άδεια εκδόθηκε το 1978 δεν είχε γκαράζ τι θα κάναμε?Δεν θα χτίζαμε? Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.
  3. η αδεια δεν λεει κατι γιατι εγινε αναθεωρηση αδειας του 1981 αλλα και διαμορφωση των εσωτερικων χωρων και στα καινουργια σχεδια εδειχνε ο μηχανικος το τζακι.Δεν μας ζητησε η πολεοδομια μελετη η κατι αλλο.Η αδεια ειναι σε ισχυει κανονικα.
  4. Σε ευχαριστω καταρχην για την απαντηση. Περιμενω να γυρισει ο μηχανικος την τριτη απο μια δουλεια εκτος αθηνων και εχω και το τηλεφωνο απο τον μηχανικο της διπλανης πολυκατοικιας για να βρεθουμε κ να δωθει μια λυσει στο θεμα απλα εγω εχω αγχωθει με την ολη καθυστερηση, Στη Ο.Α δειχνω οτι εχω τζακι στη πλευρα αυτη...τωρα για την αδεια μικρης κλιμακας οπως λες θα ξερει ο μηχανικος μου τι θα πρεπει να γινει απο εκει κ περα επλιζω να βρουμε ακρη. Οσον αφορα την μεταλλικη οπως λες ο μηχανικος μου προτεινε χτιστη απο την αρχη για καλυτερα.Ικριωματα τι εννοεις?
  5. Καταρχην καλησπερα, εχω ενα προβλημα με την τοποθετηση τζακιου στην οροφοδιαμερισμα που χτιζω..αλλα ας τα παμε λιγο αναλυτικα. το σπιτι ειναι στο δευτερο οροφο μιας οικοδομης του 1980...ηταν τοσα χρονια στα μπετα και τωρα προσπαθω να το αποπερατωσω.Ακριβως διπλας οικοδομηθηκε μια 4οροφη πολυκατοικια.Θελοντας εγω να βαλω τζακι μεσα στο σπιτι κ με την διαρυθμιση που εχω κανει η καμιναδα μου βγανει απο την πλευρα της 4οροφης.Πηγα πριν 2 μερες να μιλησω με τους ανθρωπους και να ζητησω αδεια για να βιδωθουν στον τοιχο τους οι βασεις για να περασω Inox καμιναδα εως κ 1 μετρο πανω απο την ταρατσα τους.Το υψος της καμιναδας για να βγει στην ταρατσα τους ειναι περιπου 10 μετρα. Οι ανθρωποι αρνηθηκαν να μπουνε βασεις οποτε και εγω ειμαι αναγκασμενος να την κανω χτιστη.Βεβαια μου ειπαν οτι και χτιστη να την κανω δεν θα ακουμπαει στον τοιχο τους.Νομιζω βεβαια οτι επειδη ειναι μεσοτοιχια εχω το δικαιωμα να ακουμπησω εκει. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι οτι λογω υψους φοβαμαι σε περιπτωση σεισμου την στατικοτητα της...μιλησα με τον τζακα και του ειπα να βαλουμε σιδερα και να σοβαντηστει αλλα παλι θα πρεπει να σκαψω λιγο σοβα απο τους διπλα και να βαλω νευρομεταλ για να μην κανει ρωγμη ο σοβας.Μπορω να κανω μικροτερη καμιναδα?θα ειμαι οκ με τον νομο?εσεις τι προτεινεται για να βρω μια λυση σε ολο αυτο μιας και με καθυστερη στην ολοκληρωση του σπιτιου μου. Ευχαριστω για τον χρονο σας προκαταβολικα Γιαννης!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.