Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

strmel

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by strmel

  1. Αυτό έχει γίνει δυστυχώς, αλλά μόνο η θεία έπαιρνε τα λεφτά. Οπότε άδικα το ψάχνω
  2. Ναι τα συμβολαια. Απλα αναρωτιομουν αν υπαρχει καποιος τροπος να μπορεσουμε να αποδειξουμε οτι πωληθηκε μονο το κομματι της θειας τη στιγμη που υπεγραφε κ η μητερα μου. Αν στις πωλησεις ακινητων εξ' αδιαιρετου υπαρχει καποιο εγγραφο που να το δειχνε αυτο. Συγγνώμη, δεν διάβασα ποτέ τους κανόνες. Συμπλήρωσα την ιδιοτητά μου αν και μάλλον θα έπρεπε να μπώ στα θέματα ιδιωτών αφού δεν έχω και πολύ σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
  3. Η μητέρα μου με την θεία μου είχαν ένα χωράφι εξ αδιαιρέτου. 50% η μία και 50% η άλλη. Η θεία πούλησε σχεδόν όλο το μερίδιο της και η μαμά μου σαν συνιδιοκτητρια υπέγράφε για να γίνει αυτό, χωρίς να παίρνει χρήματα αφού δεν πουλούσε η ίδια. Χαρτιά που να αποδεικνύουν ποιανου ηταν το μεριδιο που πωληθηκε δεν έγιναν λόγω της μεγάλης συγγένειας-εμποιστοσυνης κτλ κτλ- και με τα λόγια ήξερε ο κάθε ένας τι του ανήκει. Η θεία αρχίζει τώρα να διεκδικεί το μισό του χωραφιού που απέμεινε και ηταν της μητερας μου.. Στα χαρτιά -ως εξ΄αδιαιρετου- φαίνεται οτι η κάθε μια έχει το 50%. Μπορεί να αποδειχτεί κάπως οτι η μητέρα μου δεν πούλησε ποτε το δικό της μερίδιο ή είναι τελειωμένη υπόθεση;
  4. Βγαίνει η άδεια σε μια οικοδομη και πέφτουν τα μπετά. Εκ των υστέρων παρατηρείται οτι έχει σημαδευτεί λάθος, με αποτέλεσμα η μια πλευρά να γίνει 1.00 m μικρότερη..(δεν ξέρω πως το κατάφερε αυτό ο μηχανικός..) Ο ίδιος λέει πως θα αναλάβει να τα φτιάξει (δικό του άλλωστε το λάθος) και για τα m2 που χάθηκαν μεγαλώνει ένα άλλο δωμάτιο, αλλά καμία κίνηση για αναθεώρηση ακόμα αν και έχουν περάσει μερικοί μήνες.. Τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που δεν αναλάβει να διορθώσει το λάθος; Υπάρχει κάποιος νόμος να καλύπτει τον ιδιοκτήτη; Μπορεί να γίνει αναθεώρηση τη στιγμή που έχει χτιστεί γίνεται; Να σημειώσω οτι η οικ.άδεια είχε βγεί χωρίς κενακ, οπότε τώρα φαντάζομαι θα πρέπει να γίνει κ γι'αυτό μελέτη..
  5. ααα.. μάλιστα... τώρα το κατάλαβα.. ευχαριστω!!
  6. Καλημέρα.. αν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας.. έχουμε τα εξής στοιχεία : Αρχική Ιδιοκτησία 3654 m2 Ρυμοτομούμενα 694 m2 Εισφορά σε γή 1120 m2 Τελική Ιδιοκτησία 2332 m2 Ο μηχανικός που έχει αναλάβει την περίπτωση μας λέει : απο την Αρχ.Ιδιοκτ. ένα οικόπεδο 520 m2 το είχαμε το '82, πουλήθηκε το '97 αλλά ωφείλουμε την εισφορά του σε γη, οπότε το βάζει στην Αρχ.Ιδιοκτ. για να βγάλει την Εισφορά σε γη που έγραψα παραπάνω, αλλά μετά το αφαιρεί απο την Αρχ.Ιδιοκτησία αφού πλέον δεν το έχουμε, δηλαδή η Νέα Αρχική Ιδιοκτησία είναι 3654 - 520 = 3134 m2 και μας λέει μετά τον εξής τύπο : Νέα Αρχ.Ιδιοκτ.(3134) - Εισφορά σε γή(1120) = 2014 m2 αλλά επειδή 2014 m2 < Τελ.Ιδιοκτ.(2332 m2) χρωστάτε στο δήμο τη διαφορά τους, δηλαδή 2332 - 2014 = 318 m2 !! Τα ρυμοτομούμενα δεν θα έπρεπε να τα αφαιρέσει απο κάπου ;;; Σας φαίνεται σωστό αυτό ; Εγώ είμαι εντελώς άσχετη με αυτά και δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται..
  7. Αν ένα οικόπεδο έχει πουληθεί μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής, λογικά θα το μετρήσουμε στην τελική ιδιοκτησία, αν όμως έχει πουληθεί πριν το μετράμε;
  8. Γεια σας, μπορείτε να μου πείτε, στις εισφορές σε γή τα ρυμοτομούμενα που/πως ακριβώς τα βρίσκουμε; Επίσης, με πια διαδικασία βρίσουμε αν πρεπει να δωσουμε οικόπεδο ή να μας δωσουν; Ευχαριστώ πολυ
  9. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί τους όρους δόμησης στο Δοξάτο; Έχω κάποιο οικόπεδο εκεί αλλα μένω σε άλλο μέρος μακριά και μου είναι δύσκολο να τους βρώ.. Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! Αναρτήστε τα ερωτήματά σας στη σωστή κατηγορία! ilias
  10. μου ειπαν οτι οταν τα κληροτεμαχια ειναι προσφυγικα η εισφορα μειωνεται στο μισο. στην περιπτωση μου η κληρονομια περασε απο τον αρχικο δικαιουχο στον αδερφο της γυναικας του (προσφυγες ολοι). τωρα μου λενε οτι επειδη δεν ειναι συγγενεις εξ αιματος δεν ισχυει η μειωμενη εισφορα. διαβασα και αυτο στο ν.1337/1986 αρ.12.4β " Η παραπάνω ρύθμιση αφορά μόνο τις ιδιοκτησίες ή τμήματά τους που κατά τη σύνταξη της πράξης εφαρμογής του σχεδίου ανήκουν κατά κυριότητα στον αρχικό δικαιούχο, το σύζυγό του, τους κατιόντες και τους συζύγους τους και τους αδελφούς τους, με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο και αν απεκτήθη η έκταση από αυτούς." εσεις τι πιστευετε; γιατι εχω μπερδευτει..
  11. τελικα με προσελαβε σαν υπαλληλο..
  12. μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω hatch κάπου που έχω κάνει διαγράμμηση και να φαίνονται στην εκτύπωση και το hatch αλλά και οι γραμμές που έχω κάνει; Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους του forum. Ευχαριστώ. acnt
  13. Λοιπον παιδια, ευχαριστω παααααρα παρα πολυ!!!!!!!!
  14. χρονια πολλα και σ'εσενα !! ευχαριστω παρα πολυ,με βοηθησες μπορω να πω..κατι ξεμπερδεψα.. αυτο που με ρωτησες για το πως θα με προσλαβει ειναι που δεν ξερουμε,μου ειπε να το σκεφτω τι με συμφερει κτλ. και οπως βλεπεις, δεν εχω ιδεα...αλλα θα τη βρω την ακρη που θα παει.. απο στομαχι ασ'τα να πανε..αγχωδης οσο δεν παει και ευαισθησια τρελη..θα με πεθανει το επαγγελμα μαλλον,το κοβω.. ευτυχως επεσα σε τρομερο εργοδοτη κ απο αυτη την αποψη ειμαι πολυ καλα καλες γιορτες !!
  15. ναι,αλλα τωρα πρεπει να μαθω..για να πραξω αναλογα.. ξερεις εσυ να μου πεις τι παιζει; (ευχαριστω που απαντησες ετσι κι αλλιως...)
  16. τελείωσα πολιτικών δομικών έργων στα τει και εκεί που έκανα πρακτική θα με κρατήσουν..δεν έχω όμως ιδέα τι πρέπει να κάνω απο εδώ και πέρα.. με προσλαμβάνει ο εργοδότης μου,εντάξει..μετά;πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος;να γραφτώ στο εετεμ;θα ειμαι ασφαλισμένη στο ικα ή στο δικό μας ταμείο;θα φορολογούμαι απο το ευρώ; εχω αγχωθεί πολυ,δεν ξερω τι να κανω και που να ρωτησω.. αν ξερει κανεις ας μου πει τι γινεται..ευχαριστω πολυ..
  17. Είμαι στη σχολή Δομικών Έργων και τον άλλο μήνα τελειώνω την πρακτική μου και παίρνω πτυχίο. Στο γραφείο που είμαι θα με κρατήσουν. Ξέρει κανείς πόσα λεφτά δικαιούμαι σαν πρώτο μισθό; Για την μετατροπή από Greeklish σε Ελληνικά, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.