Μετάβαση στο περιεχόμενο

dionp

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

dionp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η ιδιότητά μου είναι αρχιτέκτονας μηχανικός και ο ιδιοκτήτης του ισογείου του πέτρινου κτίσματος θέλει από μένα να διακοσμήσω τον χώρο του, ο οποίος έχει τη χρήση καταστήματος. Το θέμα είναι ότι παράλληλα θέλει να κάνει αυτήν την επέμβαση στον πέτρινο τοίχο και να τον ανοίξει ώστε να μην εμποδίζει στο κατάστημα. Οι ιδιοκτήτες του ορόφου δεν είναι απόλυτα σύμφωνοι και περιμένουν τί θα πει ο μηχανικός. Αυτό που μπορώ να προτείνω είναι να τοποθετηθεί σαν "σφήνα", από κάτω από το πρέκι του ανοίγματος που θα γίνει, ένας διπλός μεταλλικός φορέας από σίδηρο διατομής ΗΕΑ 200 σε σχήμα Π που θα κολλήσει σχεδόν στην πέτρα περιμετρικά και ό,τι κενό μείνει θα τσιμεντωθεί. Ας πούμε ότι το κατακόρυφο φορτίο το πιάνει η κατασκευή, δεν μπορώ να εγγυηθώ όμως για την συμπεριφορά του στις οριζόντιες μετατοπίσεις και πόσο μάλλον σε ένα σεισμό. Επισυνάπτω τις κατόψεις του κτίσματος για περισσότερες λεπτομέρειες. Οποιαδήποτε άποψη επί του θέματος ή παρόμοια εμπειρία μου είναι πολύτιμη!
  2. Το πέτρινο κτίσμα (προ του 1900) είναι διώροφο και έχει διαστάσεις περίπου 5Χ5. Στις πλαϊνές πλευρές του εφάπτεται με άλλα κτίσματα. Στην πίσω του πλευρά έχει γίνει μεταγενέστερη προσθήκη κατ' επέκταση (διώροφη 5Χ5) από μπετό πριν το 1950. Ο ενδιαφερόμενος είναι ιδιοκτήτης μόνο του ισογείου! Και θέλει να "μεγαλώσει" το μοναδικό υπάρχον άνοιγμα διαστάσεων 1,24Χ3,10 στον πέτρινο τοίχο (παχ. 0,60μ.) που βρίσκεται ανάμεσα στο παλαιό και το μεταγενέστερο κτίσμα. Το τελικό άνοιγμα θέλει να γίνει 3,25μ. πλάτος με ύψος το ίδιο (3,10μ.). Να σημειώσω ότι το συνολικό καθαρό ύψος του ισογείου είναι 4,50μ. και ότι ο πέτρινος αυτός τοίχος συνεχίζεται και στον όροφο, ο οποίος κατοικείται από άλλους. Ταυτόχρονα θα τοποθετηθεί στο καινούριο άνοιγμα μεταλλικός φορέας σχήματος Π μεγάλων διατομών. Μπορεί να γίνει η επέμβαση αυτή χωρίς να κινδυνεύει η στατικότητα του όλου κτιρίου;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.