Μετάβαση στο περιεχόμενο

p_d_r

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by p_d_r

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στο θέμα, αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Έκλεισα τα βιβλία μου στην εφορία στις 31/01/2017. Τα διαστήματα 8/2/2017-7/8/2017 & 28/8/2017-18/9/2017 εργάστηκα ως μισθωτός και το υπόλοιπο διάστημα έως σήμερα έχω κλειστά τα βιβλία μου. Έχω πληρώσει ΕΦΚΑ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο, αλλά τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ συνεχίζουν να βγαίνουν έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 κανονικά. Επειδή λοιπόν δεν ασκούσα παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως ορίζεται από τον νόμο Κατρούγκαλου, δεν πρέπει να χρεώνομαι με εισφορές για το διάστημα αυτό ως ελεύθερος επαγγελματίας (στο σημείο αυτό να αναφέρω πως στον ΕΦΚΑ το σύστημα με βλέπει ως ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ) και σύμφωνα και τον καινούριο νόμο που βγήκε τον Σεπτέμβριο δεν πρέπει να πληρώσω εισφορές για αυτό το διάστημα λόγω ιδιότητας την περίοδο που δεν ήμουν μισθωτός. Έχω διαβάσει για την αίτηση στο Πρωτόκολλο του ΤΣΜΕΔΕ. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω προκειμένου να μην χρεωθώ για το διάστημα αυτό εισφορές χωρίς λόγο(έχουν ήδη πληρωθεί από την μισθωτή μου εργασία που ήταν πάνω από τον βασικό μισθό), καθώς μπορεί σύντομα να πρέπει να ανοίξω πάλι τα βιβλία μου για επαγγελματικούς λόγους; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα.Δεν ξέρω αν μιλάω στο κατάλληλο τοπικ , απλά θα ήθελα να ρωτήσω για μια δικιά μου , παρόμοια περίπτωση. Έχω πελάτη ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης και αποφασίζει να βάλει Φ/Β σε στέγη κτιριού , που δεν είναι η έδρα της επιχείρησής του , αλλά κτίριο της ιδιοκτησίας της επιχείρησης , που το νοικιάζει σε τρίτους , αλλά έχει στο όνομα της επιχείρησης το κοινόχρηστο ρολόι.Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση?Η επιχείρηση είναι real estate και μέσα στις δραστηριότητες της επιχείρησης είναι η ενοικίαση περιουσιακών της στοιχείων .Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήμουν υπόχρεος!Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.