Μετάβαση στο περιεχόμενο

escafeld

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

escafeld's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι, Γράφτηκα στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ τον Ιούνιο του 2017 με αποτέλεσμα να φαίνομαι αρχικά στο σύστημα ως αυτοαπασχολούμενος (ήταν το μεταβατικό διάστημα που περνούσαν όλα από το ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΦΚΑ). Από τον Οκτώβριο του 2017 εργάζομαι ως μισθωτός μηχανικός. Το σύστημα όμως ακως ακόμα και σήμερα με εμφανίζει ως αυτοαπασχολούμενος (παρόλο που στην καρτέλα ΕΦΚΑ μισθωτών φαίνονται κανονικά οι ΑΠΔ με τις οποίες πληρώνωμαι ως μισθωτός). Σημειωτέον ότι δεν έχω ανοίξει ποτέ βιβλία, Πρώτη αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ για μεταβολή εργασιακής ιδιότητας: 01/2018 (τις τότε αιτήσεις τις διαχειριζόταν το τμήμα εισφορών, τον Απρίλιο που πήγα μου είπαν κοιτούσαν ακόμα τις αιτήσεις Οκτωβρίου 2017) Δευτερη αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ για διαγραφή από ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ : 04/2019 (έκανα ξανά αίτηση, γιατί μου είπαν ότι τώρα υπεύθυνο για αυτό είναι το τμήμα ασφάλισης και όχι το τμήμα εισφορών, και όποιος διαχειριστεί πρώτος την αίτηση θα το κανονίσει) Προφανώς αγνοώ τα ειδοποιητήρια (τα οποία όμως εκκαθαρίζονται ως μηδενικά αφού δεν φαίνεται εισόδημα από αυτοαπασχόληση ενώ φαίνεται εισόδημα από μισθωτή εργασία). Οπότε τώρα είναι απλήρωτα ειδοποιητηρια από Ιανουαριο 2019 μέχρι σήμερα καθώς και το επικουρικό (όλα προφανώς παράνομα αφού είμαι σε καθεστώς μισθωτής εργασίας). Την Παρασκευή 12/7 μου ήρθε ειδοποίηση στο e-banking της Πειραιώς ότι τη Δευτέρα 15/7 το ΚΕΑΟ θα εισπράξει από το λογαριασμό μου τις απλήρωτες εισφορές (που υπενθυμίζω κακώς χρεώνονται) Το μήνυμα το είδα χθες, αλλά δεν είχε γίνει κάποια χρέωση τελικά. Παρόλα αυτά, και επειδή ανησυχώ ότι μέχρι επιτέλους να εδεήσει ο ΕΦΚΑ να με διαγράψει από το μητρώο ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, υπάρχει ο κίνδυνος το ΚΕΑΟ να εισπάξει εισφορές, ξέρετε μήπως αν μπορεί να το κάνει και σε λογαριασμό που είμαι συνδικαιούχος μόνο; Στην τράπεζα δεν ήξερα. Δε σχολιάζω το σουρεαλιστικό της υπόθεσης, το ότι έχω κάνει αίτηση 1,5 χρόνο και ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα, το ότι προσπαθώ να βρω τρόπους να μη μου κατάσχουν χρήματα, τα οποία δεν οφείλω αφού οι εισφορές πληρώνονται αποδεδειγμένα μέσω της μισθωτής εργασίας, το ότι το ΤΣΜΕΔΕ με έβαλε τον Απρίλιο να κάνω και νέα δήλωση γιατί τους είχαν έρθει συγκεκριμένες οδηγίες, και όταν έκανα την πρώτη δήλωση ζητούσα μεταβολή εργασιακής ιδιότητας (που ακόμα δεν την έχει εξετάσει το τμήμα ειοσφορών) ενώ τώρα η αίτηση (που έκανα τον Απρίλιο) ζητάει διαγραφή από τα μητρωα μη μισθωτών ΕΦΚΑ, Τι πρότείνετε να κάνω; OK, να ξαναπάω ΤΣΜΕΔΕ να τσακωθώ με τις εκνευριστικά αδιάφορες υπαλλήλους. Να στείλω mail στον συνήγορο του πολίτη? Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Οκ να περιμένεις μέχρι να το φτιάξουν, άλλα όχι και να κινδυνεύεις να σου κατάσχουν χρήματα από το λογαριασμό για παράνομες εισφορές. Πραγματικά, πλήρης απογοήτευση.
  2. Καλημέρα. Είμαι διπλωματούχος ηλεκτρολογος μηχανικός και εργάζομαι στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση υπό καθεστώς μισθωτού (πρώην ΙΚΑ δηλαδή). Η επιχείρηση δε σχετίζεται με αντικείμενα μηχανικού. Η ερώτηση μου είναι η εξής (γιατί είμαι μπερδεμένος με την ενοποίηση των ταμείων και την απορρόφηση του ΤΣΜΕΔΕ από τον ΕΦΚΑ) Αν γραφτώ στο ΤΕΕ, το γιατί είναι άλλη υπόθεση, αυτό τι συνεπάγεται στην ασφάλιση μου; θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να δηλωθώ ως μισθωτός μηχανικός; είναι αυτό δυνατόν να γίνει από τη στιγμή που η επιχείρηση δεν έχει σχέση με αντικείμενο μηχανικού; θα μπορώ επίσης να έχω part time ασφάλιση; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.