Μετάβαση στο περιεχόμενο

servaios

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

servaios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η νέα παράταση όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ. Ακολουθεί αναδημοσίευση από τα Νέα. "Στις 31 Ιανουαρίου 2013 είναι καταληκτική ημερομηνία για τη ρύθμιση αυθαιρέτων, μετά την παράταση που δόθηκε, η 5η κατά σειρά, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), λόγω της «δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείο. Eπιπλέον, μέσω νομοθετικής παρέμβασης, αποφασίστηκε πως: Για όσους πολίτες επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του προστίμου διατηρείται η έκπτωση 20% στο συνολικό ποσό του. Για όσους πολίτες επιλέξουν να καταβάλουν το 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως την 31η/01/2013 (σε παλιές και νέες δηλώσεις), παρέχεται έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό. Αναστέλλεται μέχρι 31/01/2013 η απένταξη από τις ρυθμίσεις του νόμου καθώς και οι προσαυξήσεις για δηλώσεις που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. · Επιτρέπεται η διενέργεια οιασδήποτε δικαιοπραξίας καθώς και η έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης, χωρίς να είναι απαραίτητη η ολοσχερής εξόφληση του προστίμου, αλλά ενός ποσοστού 30 % αυτού μέχρι 31/01/2013 (παλαιών και νέων δηλώσεων). · Δίνεται η δυνατότητα περαίωσης μέχρι 31/01/2013 με αποπληρωμή του εναπομείναντος ποσού όλων των εντάξεων που έγιναν με τον ν.3843/10 (τακτοποίηση Η/Χ και αλλαγών χρήσης) ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί έως σήμερα."
  2. Ευχαριστώ πολύ και τους δύο συναδέλφους για τις άμεσες απαντήσεις τους. Θα ήθελα να ρωτήσω το χρήστη dim10 αν αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι συνιδιοκτήτες στην πολυκατοικία θα πρέπει να δώσουν εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη τους, μιας και δεν υπάρχει κανονισμός οικοδομής.
  3. Πελάτης μου ύστερα από καταγγελία και αυτοψία της πολεοδομίας θεωρεί ότι πρέπει να εντάξει στον Νόμο την αυθαίρετη τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων. Μιλάμε για έξι air condition στο σύνολο (σσ: η πολεοδομία τον έχει γράψει για τρία, τα άλλα δεν υπέπεσαν στην αντίληψη των ελεγκτών) από τα οποία κάποια έχουν τοποθετηθεί πριν από το 2004 (έτος υποχρέωσης έκδοσης αδεία μικρής κλίμακας), το οποίο δεν μπορεί να αποδείξει. Το ερώτημα είναι αυτά δηλώνονται με μια πολεοδομική παράβαση, μιας και δεν ξεπερνούν τις 5000 και όσον αφορά τη β'φάση τι σχέδια επισυνάπτω; Ευχαριστώ πολύ!
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Προσωπικά ακολούθησα το δρόμο του lefterhs, μιας και ότι να βάλεις από τα δύο που περιγράφει το πρόστιμο είναι το ίδιο. Αν είναι εύκολο θα παρακαλούσα τον ΚΑΝΑ να μας πει γιατί κατ 13, όχι ότι μου φαίνεται εντελώς παράλογο, όπως έγραψα στο αρχικό post..
  5. Σε ΟΑ υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος, ο οποίος έχει μετρήθει στο Σ.Δ!! Το ερώτημα έχει να κάνει με το πως το δηλώνω στο σύστημα, ως τετραγωνικά (δεν υπάρχει όμως υπέρβαση δόμησης ούτε αλλαγή χρήσης) ή ως πολεοδομική παράβαση (αυξήθηκαν τα τετραγωνικά του κύριου χώρου). Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  6. update: Σήμερα ήταν το ραντεβού, πήγα και έφυγα άπρακτος..Όπως σωστά γράφτηκε παραπάνω η πολεοδομία δήλωσε αναρμόδια (εγκύκλιος 7/28.05.2012 του ΥΠΕΚΑ) και η εκδίκαση της αίτησης θα γίνει από το νεοσυσταθέν Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, το οποίο είναι πλέον αρμόδιο (άρθρο 30-34 Ν4030/2011).
  7. @APSP Προσωπικά θα έστελνα τον πελάτη στη ΔΟΥ με μια εκτύπωση από το σύστημα του ΤΕΕ ότι έχει ενταχθεί, οπότε να κάνει κάποια αίτηση αναστολής πληρωμής του προστίμου, μιας και ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος μέχρι το 2014. Σίγουρα πάντως θα προσπαθούσα να το προλάβω την όλη κατάσταση στην πολεοδομία, ζητώντας να μπει ο φάκελος σε "συρτάρι".
  8. Ευχαριστώ panti82, άντε να βγάλεις άκρη με τόσες αλλαγές! edit: Διάβασα στον νέο ΓΟΚ την παρ. 5δ του άρθρου 29 και αν κάποιος το ερμηνεύσει λογικά εννοείται ότι πρέπει το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο να το βάλει στο αρχείο. Είμαι εξαιρετικά περίεργος για το αν θα αποδεκτούν την επιχειρηματολογία μου και πράξουν αντίστοιχα!
  9. Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας σε ένα ζήτημα ενός πελάτη μου στην πολεοδομία Καπανδριτίου. Πρόσφατα, λοιπόν, έκανα αίτηση για άρση πρωτοκόλλου αυθαιρέτου, που έχει υπαχθεί με ολοκληρωμένη υπαγωγή στον 4014, στο εν λόγω πολεοδομικό γραφείο. Μαζί με την αίτηση κατέθεσα συνημμένα και την ολοκληρωμένη υπαγωγή. Η κοπέλα στο πρωτόκολλο με ενημέρωσε ότι θα περάσει η υπόθεση μου από την αρμόδια επιτροπή της πολεοδομίας και μάλιστα μου έκλεισε ραντεβού, ζητώντας μου να καταθέσω όλα τα σχετικά σχέδια που προβλέπει η Β' φάση την ημέρα της ακρόασης. Για την καλύτερη ενημέρωση σας να επισημάνω ότι είναι αυθαίρετο εκτός σχεδίου, χωρίς οικοδομική άδεια και με πιστοποιημένα πρόστιμα από το συγκεκριμένο γραφείο κατά το παρελθόν. 'Εχοντας διαβάσει πολύ καλά τον νόμο και μετά από σχετικό ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ το εξής: "Στη βεβαίωση αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία της «αυθαίρετης κατασκευής». Σε περίπτωση που, ρυθμίζονται αυθαίρετες κατασκευές υπαγόμενες στην κατηγορία 13 (με αναλυτικό προϋπολογισμό) θα πρέπει ο μηχανικός να παρέχει τα ποσοτικά στοιχεία της αυθαίρετης κατασκευής ( έχει τη δυνατότητα στα πεδία της τεχνικής έκθεσης ή των σχολίων)." Οπότε, το ερώτημα που τίθεται είναι αν οφείλω να καταθέσω τα σχέδια, τα οποία παρεπιπτόντως τα έχω έτοιμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.