Μετάβαση στο περιεχόμενο

VICKY D

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Σχετικά με τα 8 μέτρα σε ποιά διάταξη είναι γραμμένο?
  2. Οι γείτονες της όμορης πολυκατοικίας συνδέθηκαν με τον αγωγό φυσικού αερίου και ταυτόχρονα τοποθέτησαν στους εξώστες τους επιτοίχιους λέβητες φυσικού αερίου. Οι καμινάδες και των τριών ορόφων δεν έχουν ανυψωθεί στο δώμα και δεν έχουν συνδεθεί με την παλαιά καμινάδα, αλλά έχουν κάθετο προσανατολισμό προς την πολυκατοικία που διαμένω. Η απόσταση μεταξύ των δύο πολυκατοικιών είναι περίπου 8 μέτρα. Ο υπεύθυνος τεχνικός της εταιρείας που τους τοποθέτησε ισχυρίστηκε πως δεν τους υποχρεώνει κάποια διάταξη να ανυψώσουν τις καμινάδες των λεβήτων, δεδομένου ότι η απόσταση των δύο κτηρίων είναι πάνω από 6 μέτρα... Η λογική όμως λέει πως τα καυσαέρια πρέπει να φεύγουν όσο γίνεται προς τα πάνω, αφού η καύση και του φυσικού αερίου, αναμφισβήτητα, εκλύει ρύπους. Υπάρχει σχετική νομοθεσία για τις καμινάδες αυτές ?
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που στην οικοδομική άδεια διόροφης οικίας έχει προβλεφθεί σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο, ενώ αυτό δεν διέρχεται από τον συγκεκριμένο δρόμο. Θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της άδειας για να κατασκευαστεί βόθρος ή μπορούν να γίνουν οι εργασίες με την υπάρχουσα άδεια? Να σημειώσω πως με το τέλος των εργασιών θα πρέπει να γίνει έλεγχος από ελεγκτή δόμησης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Εχουμε φτασει στο σταδιο σοβατισματος σε υπο ανεγερση οικοδομη Εχουμε υπερκαλυψει το ΕΚΚΟ σ'ολα τα μεχρι τώρα σταδια. Το συνολικο κόστος του ΕΚΚΟ ειναι γυρω στις € 160.000. Για τα σταδια των εκσκαφών,και φεροντος οργανισμου εχουμε παρει αποδειξη παροχης υπηρεσιων. Για το φερον οργανισμο συγκεκριμμένα εχουμε παρει αποδειξη 1500 ευρω αν και ειχαμε ήδη υπερκαλυψει το ΕΚΚΟ του σταδιου αυτου. Το ερωτημα ειναι Στο σταδιο α) τοιχοποιιας, β) στεγης και Γ) επιχρισματων που ξανα εχουμε ηδη υπερκαλυψει το ΕΚΚΟ πρεπει να κοψουμε και εδω αποδειξη παροχης υπηρεσιων Αν ναι, εφοσον για το φεροντα οργανισμο εχουμε κοψει ΑΠΥ 1500 ποσο πρεπει αναλογικα να κοψουμε Επίσης ειναι απαραιτητα να εχουμε ΑΠΥ για ολες τις φάσεις του ΕΚΚΟ ή οπως καπου εχω ακουσει απαραιτητα ειναι μονο ΑΠΥ ηλεκτρολογου και υδραυλικου ? Μια δευτερη διευκρινηση που χρειαζομαι ειναι η εξης: Τι περιλαμβανεις τελικα στο ΕΚΚΟ? Α) εξοδα για υλικά , Β) εργοδοτικές εισφορες του Ικα ή το 30% των εργοδοτικων εισφορων μια και είναι σε οικισμο κατω των 2,000 κατοικων Γ) αμοιβες των εργατων που προκυπτουν απο το ημερομισθιο της ΕΓΣΣΕ (ΑΠΟ 14/2/12) και που αντιστοιχει στις ημερες ενσημων τους Δ) Αν με όλα αυτά εχεις υπερκαλυψει και μαλιστα κατα πολυ το ΕΚΚΟ χρειαζεται ΑΠΥ Ευχαριστώ
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια διάταξη που να αναστέλλει τις οικοδομικές εργασίες σε τουριστική περιοχή τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο και Αύγουστο. Η οικοδομή συνορεύει με τουριστικά καταλύματα και οι ιδιοκτήτες τους μου ζητούν την διακοπή εργασιών. ΄Έχουν ενημερώσει τα συνεργεία μου ότι ο Δήμαρχος θα βγάλει και σχετική απόφαση. Η οικοδομή βρίσκεται στην φάση του σοβατίσματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.