Μετάβαση στο περιεχόμενο

ferrer

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

ferrer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ. Έχω ρωτήσει τρεις από τις πέντε πιστοποιημένες εταιρίες αφαίρεσης και με συμβούλεψαν να μη προβώ σε κάτι αντίστοιχο κυρίως λόγω κόστους αλλά και μειωμένης πιθανότητας κινδύνου. Αυτό που δε γνώριζα έχει να κάνει σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες αν δηλ. επιβαρύνεται σε σημείο να είναι αίτιο και να εκλύει ίνες.
  2. Θα αναβαθμίσω το ανοικτού τύπου τζάκι σε ενεργειακό και θα ήθελα τη βοήθεια όποιου μπορεί να συνδράμει Έκανα έρευνα αγοράς και κατέληξα (δεν ξέρω εάν επέλεξα σωστά αλλά αλλού είναι το πρόβλημα μου) σε μία γαλλική εστία Chazelles ΗP800. Το σπίτι μου είναι σε τρία επίπεδα μεζονέτα 55υπόγειο + 65 σαλόνι (θα μπει η εστία) + 60 δωμάτια. Σήμερα υπάρχουν δύο τζάκια παλαιού τύπου ανοικτά στο σαλόνι και στο υπόγειο και σκοπό έχω να αντικαταστήσω του σαλονιού. Οι καμινάδες είναι αμιαντοκαμινάδες Φ250 μέσα από τις οποίες έχω περάσει ανοξείδωτες Φ200 και περνούν και οι δύο από το ίδιο σημείο του σπιτιού η μία πίσω από την άλλη και μέσα από ένα δωμάτιο στον όροφο. Σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε θερμοθάλαμο πάνω από το τζάκι και με βεντιλατέρ να στείλουμε στο υπόγειο θερμό αέρα. Επιπλέον να επεκτείνουμε τον θερμοθάλαμο πάνω από το τζάκι και στον επάνω όροφο (εκμεταλλευόμενοι τη διαδρομή της καμινάδας) και με φυσικό ελκυσμό να ζεστάνουμε δύο δωμάτια: αυτό μέσα στο οποίο περνάει η καμινάδα και ένα διπλανό στο οποίο θα πάει με σωλήνα. Υπολογίζουμε ότι η εκπεμπόμενη και μόνο ζέστη θα μπορέσει να καλύψει το σαλόνι έτσι ώστε όλα τα θερμά αέρια να οδηγηθούν στους ορόφους. Ίσως να βάλουμε μία ανοιγόμενη περσίδα στο σαλόνι. Δυστυχώς η σκάλα δεν είναι «φιλική» για να ζεστάνουμε με φυσικό τρόπο τον όροφο. «Κόκκινη γραμμή» για μας είναι το σπάσιμο αμιαντοσανίδας Ερωτήσεις: Η σημαντικότερη ερώτηση και απορία μας είναι εάν ο θερμοθάλαμος που θα κατασκευαστεί (μέσα στο καπέλο με μονωτικά υλικά φύλλα αλουμινίου ή ένα υλικό λίγο ακριβότερο που συστήνουν οι Γάλλοι) είτε μόνο στο σαλόνι είτε και στο δωμάτιο του ορόφου θα επηρεάσει τον αμίαντο καθώς θα ανεβάζει θερμοκρασίες ιδιαίτερα υψηλές και αν κινδυνεύουμε με έκκληση ινών αφού ακριβώς πίσω του βρίσκεται ο αμιαντοσωλήνας και πως θα μπορούσαμε να το λύσουμε το πρόβλημα. Θα μπορέσουμε να ζεστάνουμε τόσα τετραγωνικά με αυτό το τζάκι; Η απόδοση για τον όροφο θα είναι ικανοποιητική και ειδικά στο 2ο δωμάτιο ή απλά θα χάνεται μέσα στους τοίχους; Είναι καλύτερα με φυσικό ελκυσμό ή υπάρχει τρόπος να οδηγήσουμε με 2ο βεντιλατερ και στον όροφο τη ζέστη; Θέλουμε να μην ακούγεται το βεντιλατερ στο σαλόνι και ο τεχνικός μας είπε ότι αυτός προτείνει να το βάλουμε σε 2ο επίπεδο μέσα στο «καπέλο» και να ακούγεται και όχι εξωτερικά γιατί θα έχουμε κρύο αέρα για τον οποίο θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση. Ποια η γνώμη σου για την ανοιγόμενη περσίδα θα κόψει ζέστη από τον όροφο είναι καλύτερα να μη τη βάλουμε; Σχετικά με τα ιταλικά τζάκια που εκπέμπουν τον ζεστό αέρα από κάτω μου είπαν ότι δημιουργεί πρόβλημα καθώς ανακυκλώνει την σκόνη του δωματίου. Ισχύει και αν όχι μήπως συμφέρει ειδικά στα δωμάτια να στείλουμε τον αέρα κάτω για κοντινότερη διαδρομή του σωλήνα; Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.