Μετάβαση στο περιεχόμενο

liana

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

liana's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια χαρά! Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει τις διαστάσεις θέσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων σε ένα υπαίθριο parking καθώς και το ποσοστό των θέσεων στάθμευσης πούλμαν επί του συνόλου των θέσεων στάθμευσης?
  2. Ένα τριώροφο κτίριο με 7 θόλους στις δύο πρώτες στάθμες, οι οποίοι είναι παράλληλοι αλλά και κάθετοι μεταξύ τους δημιουργεί πολύπλοκο κάνναβο...Δεν νομίζω ότι είναι ότι πιο πρακτικό να φτιάξω το μοντέλο κατευθείαν μέσα στο SAP.. Σας ευχαριστώ πάντως όλους!
  3. Χαιρετε! Για τη διπλωματική μου εργασία θα ηθελα να μοντελοποιησω ενα κτίριο απο φέρουσα τοιχοποιια και να εισάγω το μοντέλο στο Etabs (ή στο SAP), αλλά επειδή είναι πολύπλοκο στη γεωμετρία του και έχει πολλούς θόλους, ψάχνω ένα πρόγραμμα σχεδιαστικό να το φτιάξω εκεί πρώτα. Αν φτιάξω ενα επιφανειακό στοιχείο στο Autocad, to etabs το αναγνωρίζει μόνο αν είναι 3dface. To πρόβλημα είναι ότι για να ανοιξεις ενα τοξωτό π.χ. παράθυρο στο 3dface πρέπει να το κάνεις πρώτα region και το region μετά δεν αναγνωρίζεται από το etabs. Επίσης τους θολους τους φτιαχνω με rulesurf, αλλά αυτή η εντολή παράγει στοιχεία mesh που επίσης δεν αναγνωρίζονται από το etabs. Υπάρχει κάποιο σχεδιαστικο πρόγραμμα που να παράγει αρχεια .dxf συμβατα με το etabs, ή υπάρχει κάποια εντολή στο Autocad που να εξαλείφει αυτές τις ασυμβατότητες?
  4. Xαιρετε! Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως στο πρόγραμμα SCIA μπορώ να συνδέσω ένα επιφανειακό στοιχείο με μια διατομή διπλού ταυ έτσι ώστε να κολλήσει το επιφανειακό στοιχείο στο πέλμα της διατομής του γραμμικού στοιχείου (στο επίπεδο του κορμού) και όχι στο κέντρο του κορμού, όπως το κάνει αυτόματα το προγραμμα?
  5. Topap, η σωστή εκφραση είναι:μηδενίζω τη διατμητική δυσκαμψία εντός του επιπέδου του επιφανειακού στοιχείου. Είναι η καλύτερη μετάφραση που μπόρεσα να δώσω στη φράση ...it is advisable that the in-plane shear stiffness of the membrane elements be assumed as zero (or a negligible value). Aπό το: Steel Design Guide 20, Steel Plate Shear walls,Αmerican Institute of Steel Construction (εργασια για το Πανεπιστημιο κάνω)
  6. Στο robot πως γίνεται να συνδέσουμε με πάκτωση ένα γραμμικό μέλος με ένα επιφανειακό? Kαι κάτι ακόμα πάνω στο robot. Πώς μπορούμε να μηδενίσουμε τη διάτμηση έντος του επιφανειακού στοιχείου? Σε ευχαριστώ πολύ!
  7. Γεια σε όλους! Προσπαθώ να μοντελοποιήσω ενα μεταλλικό πλαίσιο στο SAP, το οποίο να έχει ενα επιφανειακό στοιχείο στη μέση (membrane).Τα συνοριακά στοιχεία (κολώνες και δοκοί) είναι διατομής διπλού ταυ. Όταν σχεδιασα το επιφανειακό στοιχείο, το SAP δεν το έβαλε πάνω στις φλάντζες αλλά το έβαλε μέχρι τον κεντρικό άξονα των γραμμικών μελών. Έπειτα έβαλα με συντεταγμένες κόμβους εκεί που διασταυρώνονται τα γραμμικά στοιχεία και όρισα ένα επιφανειακό στοιχείο με άκρα του αυτούς τους κόμβους. Όταν το "τρέχω" όμως, το πάνελ ξεκολλάει από τα γραμμικά στοιχεία. Δηλαδή το πρόγραμμα δεν θεωρεί συνδεδεμένα το πάνελ με τα συνοριακά στοιχεία. Με ποια εντολή μπορεί να γίνει αυτό? Θέλω να τη θεωρήσω πάκτωση αυτή τη σύνδεση.
  8. Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος που μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικα με τα δομικά συστήματα του Μεσοπολέμου στην Ελλάδα.Υπάρχει κάποιο βιβλίο ή site?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.