Μετάβαση στο περιεχόμενο

vanalex

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vanalex

  1. Πραγματικά το τι γίνεται με τους ασφαλιστικούς φορείς...και το τι κενά υπάρχουν είναι απίστευτο. Γιατί να είμαι υποχρεωμένος εγώ τώρα να πληρώνω ΙΚΑ; Επειδή ο νόμος λέει ότι κάθε μισθωτός πρέπει να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ. Και ο νόμος λέει ότι κάθε μηχανικός πρέπει να ασφαλίζεται στο ΤΣΜΕΔΕ. Και τελικά τι μου μένει εμένα από τα χρήματα της ώρας που δουλεύω; Εν τω μεταξύ είναι απίστευτο τι σου απαντάνε στο ΤΣΜΕΔΕ στην ερώτηση "Αφού δε δουλεύω σαν μηχανικός και δουλεύω σαν καθηγητής δεν γίνεται να διαγραφώ;" ΌΧΧΧΧΙΙΙΙΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αν διαγραφείς παύεις να έχεις δικαιώματα μηχανικού. Και ρωτάω εγώ: η διαγραφή από το ΤΕΕ σου ακυρώνει το πτυχίο; είναι δυνατόν; Την άδεια εκπαίδευσης (το οποίο είναι το μόνο έγγραφο που ζητάει ένα φροντιστήριο) την έβγαλα με το πτυχίο μου και δε μου ζητήθηκε ούτε ασφαλιστική ενημερότητα αλλά και ούτε άδεια μηχανικού. Δηλαδή δε γίνεται να διαγραφώ και να είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ σαν καθηγητής σε φροντιστήριο; Να 'στε καλά για τις απαντήσεις σας, σας ευχαριστώ!
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αλλά να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Έχω δουλέψει ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Καβάλας για 2 χρόνια. Το ΤΕΙ για όλους τους εκπαιδευτικούς ήταν υποχρεωμένο να πληρώνει ασφάλεια ΙΚΑ. Στους μηχανικούς, όμως, πλήρωνε ένα μειωμένο ποσοστό επί της ώρας για ασφάλεια ΙΚΑ και έδινε απλώς τα υπόλοιπα χρήματα της ώρας στο χέρι ώστε να πληρώσει ο καθένας τον κύριο φορέα ασφάλισής του. Π.χ. αν η ώρα πληρωνόταν 16 ευρώ τότε παρακρατούσε για ασφάλεα ΙΚΑ 2 ευρώ και τα υπόλοιπα τα έπαιρνε ο εκπαιδευτικός για να πληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε. Αυτό σε ποιο νόμο υπάγεται; Κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει και στα φροντιστήρια...εννοώ για εκπαιδευτικούς μηχανικούς..Ευχαριστώ
  3. Σήμερα κιόλας, πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα για διαγραφή. Αυτό που μου απάντησαν είναι ότι το ασφαλιστικό θα αλλάξει (νομίζω περιμένουν κάποιες καινούριες αποφάσεις στο πώς θα γίνονται οι διακανονισμοί αλλά και για τον τρόπο ασφάλισης). Αυτό που γίνονταν μέχρι τώρα - επειδή ήμουν κι εγώ ωρομίσθιος στο ΤΕΙ Καβάλας - είναι ότι το ΤΕΙ πλήρωνε ένα ελάχιστο ποσοστό στο ΙΚΑ, όπως όφειλε, αλλά δεν εμπλέκονταν με το ΤΣΜΕΔΕ. Έπρεπε ο κάθε εκπαιδευτικός να πληρώνει μόνος του την ασφάλεια. Από εδώ και πέρα, ακόμη και σαν απλός υπάλληλος να δουλέψεις κάπου, θα πρέπει ο εργοδότης σου να πληρώνει την ασφάλειά σου στο ΤΣΜΕΔΕ, αφού έχεις την ιδιότητα του μηχανικού. Έτσι, αν διαγραφείς από το ΤΣΜΕΔΕ, διαγράφεσαι αυτόματα κι από το ΤΕΕ. Αν διαγραφείς από το ΤΕΕ στην ουσία χάνεις τα δικαιώματά σου σαν μηχανικός. Οπότε πώς θα δουλέψεις στο ΤΕΙ; Με τι ιδιότητα; Αυτά βέβαια στην περίπτωση που για την ασφάλισή σου ο εργοδότης σου μιλάει κατευθείαν με το ΤΣΜΕΔΕ. Αν εσύ είσαι διαγραμμένη, τότε δεν μπορείς να ασφαλιστείς, οπότε είναι μια πολύ καλή δικλείδα ώστε να κρατηθείς στο ταμείο και να πληρώσεις τις εισφορές σου. Αυτά ήταν, όσα μου είπαν και πραγματικά δεν ξέρω αν ισχύουν ή αν θα ισχύσουν...Αν κάποιος ξέρει περισσότερα από έγκυρη πηγή ή ξέρει ότι υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος, παρακαλώ να με διαψεύσει και να μας παραπέμψει εκεί, ως προς το τι ισχύει με τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς μηχανικούς. Ευχαριστώ!
  4. Καλημέρα σε όλους, έχω πιάσει δουλειά σε φροντιστήριο και διδάσκω πληροφορική σε παιδιά λυκείου. Είμαι εγγεγραμμένος φυσικά στο ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Το φροντιστήριο υποχρεούται να πληρώνει ΙΚΑ το 45% της διδακτικής ώρας. Από αυτό το ποσοστό το 17% νομίζω αφαιρείται από τα δικά μου χρήματα. Πηγαίνοντας στο ΙΚΑ για να ρωτήσω περαιτέρω πάνω σ' αυτό το θέμα, με ενημέρωσαν ότι αφού ο κύριος ασφαλιστικός φορέας μου είναι το ΤΣΜΕΔΕ, θα πληρώνει το φροντιστήριο ένα μικρότερο ποσοστό στο ΙΚΑ (π.χ. 15%) και τα υπόλοιπα θα ενσωματώνονται στα χρήματα που θα παίρνω εγώ, ώστε να πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ. Πηγαίνοντας στο ΤΣΜΕΔΕ, μου είπαν ότι άλλαξαν τα πράγματα και ότι πλέον αν είσαι μηχανικός δε θα εμπλέκεται το ΙΚΑ, αλλά ο εργοδότης σου θα πρέπει να πληρώνει απευθείας το ΤΣΜΕΔΕ. Δηλαδή, πιο καθαρά, ακόμη και σαν καθαριστής να δουλέψω αφού έχω πτυχίο μηχανικού θα πρέπει ο εργοδότης μου να πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ. Μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω πάνω σ' αυτό το θέμα; Τι ισχύει, για έναν μηχανικό που δουλεύει στην ουσία ωρομίσθιος σε φροντιστήριο; Και κάτι άλλο... σε περίπτωση που αφήσουμε το ποσό αυτό του ΤΣΜΕΔΕ να "τρέχει" χωρίς να το πληρώνουμε ... και αυξάνονται οι οφειλές μας...εκεί τι γίνεται; Έχουμε κυρώσεις; Μπορεί το ΤΣΜΕΔΕ νομικά να διεκδικήσει αυτό το ποσό; Ευχαριστώ!
  5. Καλημέρα! Σε αγροτεμάχιο 29 περίπου στρεμμάτων το οποίο ορίζεται εξ' αδιαιρέτου σε 3 άτομα είναι δυνατόν να γίνει κατάτμηση ώστε να πουληθεί το 1/3 του τεμαχίου; Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι δεν γίνεται κατάτμηση...Αν γίνεται, κοστίζει χρήματα και χρόνο για να γίνει; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.