Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tso

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Tso's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν υπάρχει λόγος να εκφράζεσαι έτσι.. Κάνουμε ΟΛΑ τα απαραίτητα μαθήματα για ναμαστε "μάγκες" όπως λες σε φοίτηση 5 χρόνων (όχι μόνο μαθηματικά.. )για να διεκδικούμε δικαιώματα Μ.Μ. πλέον καθολικά και όχι μόνο στο Υ.Μ. Μια ωραία πρωία? Μάλλον 10 χρόνια τώρα.. Αν νοιώθεις ότι είναι αδικία για σας και σε χαλάει τόσο ο τίτλος, ούτως η άλλως θα αλλάξει και αυτό σύντομα. Δε σε παρεξηγώ, απλά δε ξέρεις μάλλον καλά όλες τις εξελίξεις. Ξέχασα να προσθέσω ότι ο σύλλογος των Μ.Μ δέχονται πως οι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκηκης του Πολυτεχνείου Κρήτης πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους Μ.Μ. Επίσης όσον αφορά το τμήμα σου , αν κατάλαβα καλά ποιο είναι , είμαι απόλυτα σύμφωνος πως πρέπει ναχετε δικαίωμα υποραφής! Επειδή δε γνωρίζω τι μέτρα έχετε πάρει , δε μπορώ όμως να εκφέρω άποψη στο τρόπο που μπορεί να γίνει.
  2. Φίλοι συνάδελφοι Μηχανικοί, Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον στο θέμα αυτό!! Θα προσπαθήσω ναπαντήσω όσα μπορώ και γνωρίζω, σαυτά που ρωτήθηκα. Καταρχάς ξεκίνησα αυτό το topic γνωρίζοντας πως είναι μία μεγάλη κουβέντα. Ο λόγος που το ξεκίνησα είναι επειδή πλέον υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις στο θέμα των δικαιωμάτων των Μ.Π.Δ , και επιπλέον για την ενημέρωση των συναδέλφων που δεν γνωρίζουν το θεμα αυτό. Επειδή ρώτησε κάποιος ,είναι σχεδόν θέμα χρόνου ναχουμε ίσα δικαιώματα με τους Μ.Μ. και ο λόγος γιαυτό, οφείλεται στο ότι καλύπτουμε στο έπακρο τα γνωστικά πεδία των Μ.Μ και δεν υπάρχει αμφιβολία γιαυτό. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της αλλαγής του προγράμματος σπουδών το 1998, του οποίου τα μαθήματα, προαναφέρθηκαν αναλυτικά από κάποιον παραπάνω. Για το θέμα ονομασίας, όταν ιδρύθηκε το τμήμα γύρω στο 84 στο πολυτεχνείο η έστω κάπου εκεί.. Η ονομασία του τμήματος ήταν Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Πλέον αν μετονομαστούμε η όχι και πως θα εξελιχθεί αυτό το θέμα συζητιέται στα αρμόδια υπουργεία , μετά την έγγριση ως Μ.Μ των Μ.Π.Δ από το υπουργείο Μεταφορών, και αναμένεται να φτάσει στο ανώτατο όργανο το θέμα, στο Συμβούλειο Επικρατείας πολύ σύντομα όπως προείπα στην αρχή του topic. Τέλος θάθελα να πω πως δε νοιώθω καμία πικρία ούτε αδικία ούτε τίποτα τέτοιο όπως ειπώθηκε. Μετά από 10 χρόνια αγώνων,πανελληνίων συνεδρίων Μ.Π.Δ , εκλήσεις του Τ.Ε.Ε , καταλήψεων και πάρα πολλών άλλων παραγόντων , νοιώθω χαρά και ανακούφιση που μας εγγρίνουν κάτι που δικαιωματικά μας ανήκει. Υ.Γ Θα παρακαλούσα αυτό το topic να μείνει περισσότερο στα πλαίσια ενημέρωσης εξελίξεων για το τμήμα των Μ.Π.Δ όχι για κανένα άλλο λόγο ειλικρινά , απλά για να μη ξεφεύγουμε.
  3. Γεια χαρά σε όλους ! Είμαι τελειόφοιτος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο πολυτεχνείο Κρήτης. Θάθελα ναναφέρω τη σημαντική νίκη επιτέλους του κλάδου μας , μετά απο αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών εδώ και πάρα πολλά χρόνια , μετά από πανελλήνια συνέδρια Μ.Π.Δ και συνεργασία με το Τ.Ε.Ε κλπ κλπ , πως πλέον η αναγνώριση μας ΚΑΙ ως Μηχανολόγοι Μηχανικοί από το υπουργείο Μεταφορών είναι πλέον πραγματικότητα. Αναφέρω δε ότι το Συμβούλειο Επικρατείας, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κινεί τις διαδικασίες για την έγκριση επίσης , το οποίο αυτόματα σημαίνει την καθολική αναγνώριση σε όλα τα υπουργεία. Πολύ σύντομα λοιπόν, οι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης , θα έχουμε ΑΚΡΩΣ δίκαια και δικαιώματα υπογραφής Μηχανολόγων Μηχανικών .
  4. Αγαπητοί , Θαθελα τη γνώμη σας όσον αφορά την επιλογή κατάλληλου λέβητα σε επίπεδο ισχύς και όχι μάρκας, στην περίπτωση όπου έχουμε ήδη κάνει τη μελέτη για το διαμέρισμα και έχουμε εγκαταστήσει τα σώματα και ας πούμε ένα διαμέρισμα 100 μ2 έχει πχ 20000 kcal σώματα. Ο λέβητας που θα χρησιμοποιήσουμε, κατά πόσο πρέπει ναποδίδει περισσότερο για να καλύψει τις ανάγκες του διαμερίσματος χωρίς όμως να ξεφεύγουμε. Λαμβάνοντας υπόψιν βάβαια απώλειες λέβητα σωληνώσεων κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.