Μετάβαση στο περιεχόμενο

gdrio

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

gdrio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ξέρω και το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλα δεν υπάρχει και άλλος λόγος?
  2. Γιατί στις φβ εγκαταστάσεις χρησιμοποιούμε πολύκλωνο 50 mm2 ή 70 mm2 και δεν χρησιμοποιούμε μονόκλώνο 50 mm2? 1) Είναι πιο εύκαμπτος ο πολύκλωνος 2) Η μέγιστη διατομή μονόκλωνου χάλκινου αγωγού είναι ίση με Φ8 < 50mm2 Εκτός από τους παραπάνω λόγους είμαι σίγουρος ότι ύπαρχει και κάποιος άλλος λόγος, ο οποίος θα έχει να κάνει με τις ιδιότητες του χαλκού.
  3. Μίλησα με SMA και μου είπε ότι είναι απόλυτα Σωστό δεν μπορούσαν να μου εξηγήσουν γιατί αλλά είναι σωστό. Σε όλα τα φβ πάρκα που παρακολουθούν υπάρχει αυτό το φαινόμενο.
  4. Που οφείλεται αυτό το φαινόμενο? Ένα παράδειγμα είναι η υγρασία αλλά δεν είναι η υγρασία διότι και νωρίς το απόγευμα έχω αυτό το θέμα.
  5. Datahunder σε ευχαριστώ. Έχεις καταλάβει ακριβώς αυτο που ζητάω.
  6. Φίλε bill έχεις απόλυτο δίκιο, και εγω το metrel δουλεύω είναι ακριβώς όπως τα λες διάβασα το manual του metrel και τα κατάλαβα. Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Σε φβ πάρκο σύστημα TN επειδή το Metrel σου δίνει δύο τρόπους να κάνεις το Zloop με L1 - PE και L1 - N ποιές είναι οι διαφορές μεταξυ αυτών των δύο μετρήσεων? Νομίζω ξέρω την απάντηση αλλά δεν είμαι σίγουρος.
  7. Ο αισθητήρας του πάνελ είναι τοποθετημένος - κολλημένος στην πίσω πλευρά του πλαισίου ενώ του περιβάλλοντος είναι σε ενα σημείο κατάλληλο να μετράει την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
  8. Άρα: νύχτα ακτινοβολία = 0 => θερμοκρασία πάνελ = περιβάλλοντος. Το οποίο δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αλλού είναι η απάντηση, μια πιθανή λύση είναι η υγρασία.
  9. Η ερώτηση είναι γιατί η θερμοκρασία του πάνελ είναι μικρότερη από του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της νύχτας. Κανονικά θα έπρεπε να η θερμοκρασία τους να εξισωθεί.
  10. Το διάγραμμα είναι απο το Sunny Portal και οι αισθητήρες είναι οι αισθητηρες της SMA για το φβ πλαίσιο και περιβάλλοντος. Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να να μου το εξηγήσεις λίγο πιο απλά για να το καταλάβω.
  11. Όπως φαίνεται και στην συνημμένη εικόνα η θερμοκρασία των φβ πλαισίων κατα την διάρκεια της νύχτας είναι μικρότερη από του περιβάλλοντος. Το οποίο είναι σωστό, αυτό που θέλω να μάθω για ποιό λόγο είναι σωστό.
  12. Την προηγούμενη εβδόμαδα πήγα και έκανα μέτρηση της αντίστασης γείωσης βρόχου σε σύστημα ΤΝ στο γενικό πίνακα φβ εγκατάστασης και είχα τα εξής αποτέλεσματα. Ιsc 1210A R 0.14Ω Χ1 0,01Ω Οι ερωτήσεις που έχω είναι: 1) Δεν έπρεπε να μου είχε πέσει κάποια διάταξη ασφαλείας; 2) Γιατί θέλω η τιμή της αντίστασης να είναι μικρή; Με λίγα λόγια τι θα πρέπει να καταλάβω από αυτές τις μετρήσεις?
  13. Συμφωνώ απόλυτα οπότε για ποιό λόγο τον έχει βγάλει η SMA? Γιατί κάποιος λόγος θα υπάρχει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.