Μετάβαση στο περιεχόμενο

gioel2006

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Χαζεύοντας στο φόρουμ και στο θέμα "Κατασκευή γκαράζ σε ακάλυπτο χωρο οικοπέδου" αναφέρονται τα παρακάτω, Δεν απαιτείται ’άδεια Δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, για τις ακόλουθες εργασίες: .... η. Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο. τι σημαίνει πέργκολα? 60. Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής. Οπότε, πέργκολα (δεν μας ενδιαφέρει το υλικό κατασκευής από ξύλο μέχρι μπετόν) με τέντα από πάνω. Όλα αυτά, από τον Ιούλιο που θα ισχύσει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ). Έτσι απλά όπως αναφέρονται, έτσι απλά τα αντιλαμβάνομαι, τι λέτε;
  2. Από τα παραπάνω θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσετε κάτι: Η προηγούμενη άδεια μικρής κλίμακας για την περγκολα δεν έχει ισχύ σήμερα;Εννοώ ότι αφού πήρα άδεια να την φτιάξω με φυτά, θέλω πάλι άδεια για να βάλω το πανί; Δεν παιζει σημασία το πώς κατασκευάστηκε, το σχήμα, κτλ που έγιναν όπως εγκριθηκαν αλλά θα πρέπει να ξανακάνω, το τεχνικό γραφείο δλδ, πάλι διαδικασίες από την αρχή, χωρίς να λάβουμε υπόψιν τα προηγούμενα; Να ενημερώσω ότι τα 2/3 του περιβάλλοντα χωρου της πολυκατοικίας είναι φυτεμένα. Ο νέος ορισμός της πέργκολας που αναφέρει πανί ή αναρριχιτικό φυτό, δεν μου δίνει το δικαίωμα, εφόσον έχω άδεια εργασιών μικρής κλίμακας, που εφάρμοσα όπως έπρεπε, να διαλέξω πλέον πως θα γίνει η κάλυψη από εδώ και στο εξής; Και κάτι άλλο τελευταίο, μπορούν να υπάρχουν και τα δύο, δηλαδή πανί μετακινούμενο (τέντα) και από πάνω το αναρριχιτικό φυτό; Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας, με διαφωτίσατε και μου οργανώσατε τις σκέψεις και γνώσεις μου.
  3. Μπακαλοταβέρνα δεν υπάρχει, υπάρχει όμως καφενείο - παντοπωλείο ή κρεοπωλείο - ταβέρνα και μόνο σε περιόχές με πολύ μικρό πληθυσμό, σε χωριό ας πούμε. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στην οικεία Υγειονομική Υπηρεσία για να πάρεις προδιαγραφες και μετά να πας σε μηχανικό για να δεις αν πληρείς αυτές. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η παραπάνω άδεια αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση της Υγειονομικής Διάταξης και γι΄ αυτό σου προτείνω να περάσεις πρώτα από το Υγειονομικό. Θα πρέπει να σας αναφέρω ότι προδιαγραφές για καταστήματα υπάρχουν στο site της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Τέλος, μπορείς να κάνεις και υπομονή αφού είναι σε διαβούλευση η νέα Υγειονομική Διάταξη και σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ενημέρωση!!!! Από αυτά που διάβασα καταλαβαίνω ότι μόνο με εγγραφη ενημέρωση της Υπηρεσίας Δόμησης (είναι Υπηρεσία του Δήμου πριν 48 ωρών των εργασιών είμαι οκ; Αφού δεν χρειάζεται ούτε καν άδεια μικρής κλιμακας εργασιών είναι απίστευτο.
  5. Με τον ΝΟΚ επιτρέπεται η κάλυψη της περγκολας με τέντα; Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Στην πολυκατοικία έχουμε βγάλει άδεια περγκολας (μικρής κλιμακας) για κατασκευή περγκολας (το 2010) στο χώρο σταθμευσης αυτοκινήτων από την οικεία Πολεοδομική Υπηρεσία. Θα μπορούσαμε τώρα να τοποθετήσουμε, αντί των φυτών, τέντα με μηχανισμό που θα ανοιγοκλείνει; Και αν ναι, χρειάζεται να κάνουμε κάτι όσον αφορά την Πολεοδομία; Ελπίζω το ερώτημα που σας θέτω να μην είναι αστείο, γιατί δεν είμαι μηχανικός ή αλλο παρεμφερες επάγγελμα, απλώς όταν υπάρχει κακός γείτονας προσπαθείς όσο το δυνατό, να διαβασεις και να ενημερωθείς για μην δινεις λαβές για καταγγελίες και άλλα προβληματα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.