Μετάβαση στο περιεχόμενο

zouzou

Members
  • Περιεχόμενα

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από zouzou

  1. καλησπέρα,

    έλαβα το κάτωθι μήνυμα κατά την διενέργεια του τελικού ελέγχου

    "Αρνητικά αποτελέσματα ελέγχου Τελικής Εκταμίευσης για την αίτηση με κωδικό  ........
    Γενικό Σχόλιο Αξιολόγησης

    • Κατόπιν διενέργειας ελέγχου και σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Οδηγό του Προγράμματος, παρακαλούμε να αναρτήσετε τα ζητούμενα δικαιολογητικά στην αίτησή σας.

    Δικαιολογητικά Ωφελούμενου

    • ΥΔ ................ ΗΛΙΑΚΟΣ, ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Παρακαλούμε αναρτήστε υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου στην οποία θα δηλώνει ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή (αρ. συναλλαγής, τράπεζα, ημερομηνία) εκτελέστηκε για λογαριασμό του στο πλαίσιο της Καταβολής Ιδίων Κεφαλαίων για το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ.
    • ΥΔ ............. ΕΡΓΑΣΙΕΣ , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Παρακαλούμε αναρτήστε υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου στην οποία θα δηλώνει ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή (αρ. συναλλαγής, τράπεζα, ημερομηνία) εκτελέστηκε για λογαριασμό του στο πλαίσιο της Καταβολής Ιδίων Κεφαλαίων για το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ.
    • ΥΔ ............. ΥΛΙΚΑ , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Παρακαλούμε αναρτήστε υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου στην οποία θα δηλώνει ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή (αρ. συναλλαγής, τράπεζα, ημερομηνία) εκτελέστηκε για λογαριασμό του στο πλαίσιο της Καταβολής Ιδίων Κεφαλαίων για το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ.

    Ζητώ μία επαλήθευση γιατί ένα λάθος θα μου κοστίσει τρίμηνη καθυστέρηση στην εκταμίευση...

     εννοεί ΥΔς του ωφελούμενου σωστά?

  2. 10 λεπτά πριν, dimitris GM said:

    ό,τι και να εχει απο "προθεσμιες", 

    δεν προκειται στο μελλον να καταργηθει η "υποχρεωση βεβαιωσης νομιμοτητας σε συστασεις/μεταβιβασεις".....

    Εχουν μαζεψει περι τα 4   δις....[υποτιθεται για εργα περιβαλλοντικων δρασεων  και για αποκατασταση του περιβαλλοντος απο την ζημία που υπεστη απο τα αυθαιρετα  που διατηρούνται...]

    ...αλλά, άγνωστο πού ειναι...

    Η "τακτοποίηση" θα ισχυει εσαει...

    Πιθανον να αλλαξει η ΤΖ και,  αντί της 20-1-2016,

    να λαμβανεται υποψη η ΤΖ κατα τον  χρονο υποβολης της δηλωσης.

     

    ευχαριστώ για την απάντηση

  3. καλημέρα,

    έχει γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών για την τελική εκταμίευση στις 16/11/2018 και δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση. Υπάρχει διορία

    για το ΕΤΕΑΝ να κάνει τον έλεγχο? 

     

    ευχαριστώ

  4. είμαι επιβλέπων μηχανικός σε ένα έργο, στο στάδιο του 1ου ελέγχου από ελεγκτή δόμησης το πόρισμα ήταν θετικό,

    στην συνέχεια οι ιδιοκτήτες προέβησαν σε κατασκευή αυθαιρεσιών (τοιχεία, σκέπαστρα κα) παρά την προτροπή μου να μην το κάνουν.

    Οι εκτελεσθείσες εργασίες δεν είναι σύννομες και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια αναθεώρηση. Ποιες θα πρέπει να είναι οι δικές μου ενέργειες

    για να μην μου επιβληθούν κυρώσεις σε μία τυχαία καταγγελία? (σύμφωνα με την παράγραφο 2 γραπτή ενημέρωση της ΥΔ υπό μορφή καταγγελίας? το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό...)

     

    ευχαριστώ

  5. καλημέρα,
     
    σε μια αίτηση για την κατηγορία δαπάνης 1. Α2 (ΙΙ) εξωστόθυρα, αντί για το μέγιστο ποσό επιδότησης των 350 ευρώ εγώ κατα λάθος το πολλαπλασίασα με 360 ευρω, δηλ. 9,40*360= 3384 αντί για 9,4*350=3290 , την διαφορά των 3384-3290=94 μπορώ να την μεταφέρω σε άλλη κατηγορία (πχ στα παράθυρα στα οποία έχω επιδοτηθεί με 270 ευρώ/τμ (με μέγιστο τα 440 ευρώ)?
     
    Θα υπάρξει θέμα όσο τον αφορά τον προυπολογισμό μια που επιδοτήθηκα με μία δαπάνη άνω της επιτρεπόμενης?
  6. 17 λεπτά πριν, jimaros69 said:

     

    Και εμένα είναι σε αναμονή απο το Μάρτιο... έρχονται και Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιά, Πάσχα 2019, μη τα θέλουμε και όλα δικά μας.... σιγά σιγά...

     

    19 ώρες πριν, adreas195 said:

    καλησπέρα ,

    υπάρχει κάποιος που απο "03.β Ειδική περίπτωση αίτησης" πήρε απάντηση? Πλέον εχει σβήσει η ελπίδα .

    εγώ για περίπτωση ενοικίασης πήρα έγκριση στις 23/07/2018

  7. On 16/11/2018 at 4:55 ΜΜ, Pavlos33 said:

    Καλησπέρα. Γενικά να κρατάς μικρό καλάθι στις ανώνυμες και ανυπόγραφες απαντήσεις των help desk. Δεν ξέρω ποιος και με ποια ιδιότητα σύστησε αυτό το γραφείο και ούτε αμφισβητώ τις γνώσεις κάποιων, αλλά οφείλεις σε κάθε περίπτωση να τις αξιολογείς όπως φυσικά οφείλεις να κάνεις το ίδιο και στις απόψεις ενός φόρουμ

    Η αποθήκη έχει βοηθητική χρήση ως προς την κύρια χρήση του ακινήτου που είναι η κατοικία. Υπό το πρίσμα αυτό και κατά τη γνώμη μου θα λάβει μειωτικό συντελεστή. Απαραίτητη προυπόθεση είναι η αποθήκη να έχει επιφάνεια μέχρι 50 τμ.

    Συγνώμη εννοούσα αν θα πάρει μειωτικό συντελεστή επιπλέον λόγω του ότι είναι σε στάσιμο οικισμό.

     

    On 16/11/2018 at 5:19 ΜΜ, Pavlos33 said:

    Η αποκλειστική χρήση κατοικία δεν αναιρεί τις βοηθητικές χρήσεις της, οι οποίες δεν αλλοιώνουν την κύρια και αποκλειστική χρήση του ακινήτου που είναι η κατοικία. Μπορεί να ενταχθεί στο άρθρο 112 εφόσον πληρείται και η απόσταση των 2.000 μ από θάλασσες και χιονοδρομικά. Θα μπορούσε να είναι μια κλειστή θέση στάθμευσης, αντί για μια αποθήκη. Είναι η ίδια περίπτωση.

    Αν όμως είχες για παράδειγμα χρήση καταστήματος στην αυθαίρετη κατασκευή, τότε θα μιλούσαμε για μικτή χρήση και όντως δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στο άρθρο αυτό.

    Συμφωνώ με αυτή την άποψη και έτσι έγινε η δήλωση τελικά.

  8. καλησπέρα,

    σε στάσιμο οικισμό, μέσα σε οικόπεδο υπάρχει αυθαίρετη κατοικία και ανεξάρτητη αποθήκη. Μπορεί η αποθήκη να πάρει τον μειωτικό συντελεστή (θεωρώντας την ως παρακολούθημα της κατοικίας)

    Επικοινώνησα με το help desk, το οποίο δεν μου απάντησε γραπτώς αλλά με κάλεσαν στο τηλέφωνο και μου είπαν όχι, ο μειωτικός συντελεστής αφορά

    αποκλειστικά χρήση κατοικίας.

     

  9. συνάδελφοι καλημέρα,

    έλυσα μόνη μου (κατά λάθος) ένα πρόβλημα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας μήπως το συναντήσετε και εσείς.

    Δεν μπορούσα να καταχωρήσω στην καρτέλα  παραστατικά ίδια κεφάλαια, τα ποσά των αναδόχων (δεν γινόταν η καταχώρηση, εννοώ δεν αποθηκευόταν),

    επικοινώνησα με help desk και μου είπαν να στείλω mail.

    Συνέχισα να προσπαθώ μέχρι που έκανα αντιγραφή επικόλληση του ποσού από ένα κελί του excel σε αυτό του προγράμματος και τελικά έγινε η καταχώρηση.

     

    • Upvote 1
  10. 28 λεπτά πριν, TomA said:

    Καλημέρα, υπάρχει το Παράρτημα VΙ: Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων – Ολοκλήρωση Έργου κάπου σε word ή να ακονίσω κανένα φτερό χήνας για να χωρέσουν τα γράμματα στα κουτάκια του pdf αρχείου?

    και εμένα μου το έδωσε ο akis 73,

    ορίστε

    6. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI_Εντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων - Ολοκλήρωσης (2).doc

    • Like 2
  11. 5 λεπτά πριν, lloyd said:

    Καλημέρα, αυτό αναφέρεται κάπου στον οδηγό ή στις ανακοινώσεις;

    Η δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό De Minimis αφορά μόνο την περίπτωση που η κατοικία ενοικιάζεται/ διατίθεται με βραχυχρόνια μίσθωση και προσκομίζεται από τον Ωφελούμενο (πλήρη κύριο/ επικαρπωτή) κατά τη φάση της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

    καλημέρα, 

    https://exoikonomisi.ypen.gr/parastatika-dapanon

    • Thanks 1
    • Upvote 1
  12. καλημέρα,

     

    όσο αφορά το 2ο ΠΕΑ, το "εκτιμώμενο αρχικό κόστος επένδυσης" που αναγράφεται στο ΠΕΑ, θα πρέπει να ταυτίζεται με το κόστος των παρεμβάσεων?

    Ή δεν απαιτείται καν να συμπληρωθεί.

  13. 13 ώρες πριν, gountas said:

    Kαλησπέρα . Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα από το  Παράρτημα VIIΙ - Β: YΔ προμηθευτή υλικών συμπληρωμένο ? Το δελτίο αποστολής είναι υποχρεωτικό ή μπορούμε να βάλουμε το αριθμό της απόδειξης λιανικής?

     

    Η μόνη αναφορά που έχω δει για Δελτίο Αποστολής είναι στις ανακοινώσεις

    "Όλα τα παραστατικά δαπανών των υλοποιημένων παρεμβάσεων πρέπει να φέρουν ημερομηνία προγενέστερη της ή το πολύ ταυτόσημη με την ημερομηνία έκδοσης του ΠΕΑ της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης. Παραστατικά δαπανών υλοποιημένων παρεμβάσεων που φέρουν ημερομηνία μεταγενέστερη της ημερομηνίας έκδοσης του ΠΕΑ της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης γίνονται αποδεκτά υπό την προϋπόθεση ότι συνοδεύονται από δελτία αποστολής που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία έκδοσης του εν λόγω ΠΕΑ."

    δεν θεωρώ οτι είναι απαραίτητα, προσοχή πάντως οι ΥΔ να έχουν θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής.

    Σημείωση 2: Οι υπεύθυνες δηλώσεις των ανωτέρω Παραρτημάτων ( VIII-A, VIII-B & VIII-Γ) πρέπει να φέρουν το γνήσιο της υπογραφής του προμηθευτή / αναδόχου.

     

    • Thanks 1
  14. καλησπέρα,

    όσο αφορά το έντυπο καταγραφής παρεμβάσεων, για εργασίες θερμοπρόσοψης, θα αναφέρω το σύνολο των τμ της επιφάνειας?

    ή θα πρέπει να το αναλύσω πως προκύπτει δηλ. "χ" τρέχων μέτρα τοιχοποιίας επί ύψος αυτής = σύνολο επιφάνειας?

     

    ευχαριστώ

  15. καλημέρα,

     

    στο Παράρτημα VI, στην δήλωση ενεργειακού επιθεωρητή στην παράγραφο στ αναφέρει:

    "στ. Το έργο που υλοποιήθηκε αφορά (έκδοση οικοδομικής άδειας με αριθμό: ….………….….) / δεν αφορά σε ριζική ανακαίνιση του κτηρίου - κτηριακής μονάδας (διαγράψτε)."

    Τι κάνουμε τελικά με αυτόν τον έλεγχο ριζικής ανακαίνισης? Και προφανώς η ο.α. δεν αναφέρεται στην ΕΕΜΚ, αλλά σε άδεια ριζικής ανακαίνησης σωστά?

    Άρα στην πλειονότητα των αιτήσεων το έργο δεν αφορά σε ριζική ανακαίνιση του κτιρίου/κτηριακής μονάδας

     

     

  16. καλησπέρα,

    σε συνέχεια μια προηγούμενης ερώτησης μου, 

    στην αρχική φάση της αίτησης υπαγωγής δεν ανέβασα την βεβαίωση περαίωσης παρά μόνο την οικοδομική άδεια, 

    με καλύπτει το ότι στον Παράρτημα Χ, ως δικαιολογητικό (για την δήλωση πιστοποίησης ολοκλήρωσης έργου ), αναφέρει

    στα δικαιολογητικά της ολοκλήρωσης την βεβαίωση περαίωσης?

     

    blob.png.e1979cc47dcb24a5364f88dad2f5f3a8.png

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.