Μετάβαση στο περιεχόμενο

titinis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

titinis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα απευθυνθώ πρώτα σε κάποιο μηχανικό. καλές διακοπές.
  2. Καλημέρα και ευχαριστώ για την βοήθεια. Να ρωτήσω εάν το κέλυφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ταράτσα ή μόνο για πλαινούς τοίχους? Στην περίπτωση που το χρησιμοποιήσω για ταράτσα τα 45 kg/m2 είναι ο.κ. και δεν χρειάζεται να πάρω συμβουλή ή μελέτη μηχανικού?
  3. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Για την εξηλασμένη πολυστερίνη έχω διαβάσει καλές απόψεις όπως και για τον αφρό πολυουρεθάνης αλλά και για κάποια πλακίδια τύπου neoprin ή polytile αν το λέω σωστά που από ότι λένε είναι και αρκετά ελαφριά. Δεν ξέρω όμως αν η παλιά κατοικία αντέξει το βάρος κάποιας τέτοιας μόνωσης επειδή φαντάζομαι ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν και ρύσεις που πιθανόν προσθέτουν και άλλο. Για το κέλυφος έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά φοβάμαι ότι είναι απαγορευτικό το κόστος μιάς και μιλάμε για 2 σπίτια, το ένα γωνιακό και συνολικό εμβαδόν κατοικιών περίπου 200 τ.μ.
  4. Καλησπέρα σας, Ενδιαφέρομαι για θερμομόνωση και υγρομόνωσης ταράτσας συνολικού εμβαδού περίπου 300 τ.μ. Πρόκειται για δύο μονοκατοικίες κατασκευής 1960 και 1980 που ενωνονται οι ταράτσες τους. Από όσα γνωρίζω δεν έχει γίνει ποτέ καμμία μόνωση. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων ή εμφανές πρόβλημα υγρασίας σε καμμία από τις δύο. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι η παλαιότερη κατοικία δεν έχει κολώνες, αλλά πατικό τούβλο αν το λέω σωστά. Δεν είμαι σίγουρη λοιπόν για το άν μπορεί να αντέξει το επιπλέον βαρος. Επίσης σε κάποια σημεία υπαρχει συσσώρευση βρόχινων νερών πιθανόν λόγω μη σωστής ρύσης, κάτι που επίσης δεν ξέρω αν επηρεάζει την στατικότητα. Επειδή έχω διαβάσει αρκετούς τρόπους μόνωσης αλλά κάπου μπερδεύομαι θα ήθελα να μου πείτε τι είδους μόνωσης συστήνεται ώς πιο ελαφρια. Επίσης δεν ξέρω μήπως θα ήταν καλύτερα πριν καταλήξω σε μόνωση να ζητήσω την μελέτη κάποιου μηχανικού. Πιστεύεται ότι πρέπει να γίνει στατική μελέτη ή μελετη θερμομόνωσης ή και τα δύο? Ζητώ συγνώμη αν κουράζω αλλά είμαι τελείως άσχετη από τεχνικά θέματα και επειδή για μένα το θέμα της μόνωσης είναι πολύ σημαντικό και κάτι που δεν το κάνεις εύκολα, προτιμώ να δώσω κάποια χρήματα επιπλέον ώστε να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα αλλά και την ασφάλεια των σπιτιών. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.