Μετάβαση στο περιεχόμενο

lk12

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

lk12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! θέλω να ρωτήσω το εξής: έχω μια περίπτωση που εκδόθηκε οικοδομική άδεια για ανέγερση ακινήτου εντός οικισμού το 1987 με λάθος τοπογραφικό! Έχω δύο σημεία προς προβληματισμό: Υπάρχει απόσπασμα κτηματολογίου το 1990 που κατοχυρώνει το σωστό οικόπεδο που είναι μεγαλύτερο. Χρημοποιώντας το σωστό οικόπεδο (του κτηματολογίου ) υπάρχει υπόλοιπο δόμησης οπότε μπορούν κάποια τμήματα των υπερβάσεων να νομιμοποιηθούν με άδεια μέσω ν.4014 και τα υπόλοιπα να πάνε προς τακτοποίηση. Πως να ΄χρησιμοποιήσω' το σωστό οικόπεδο στον υπολογισμό του προστίμου? Να δηλώσω απλά πως δεν είναι δυνατή η εύρεση της αδείας και να καταθέσω σχέδια που παρουσιάζουν την υπάρχουσα κατάσταση? Επίσης μπορει ο ιδιοκτήτης αν αγοράσει τώρα όμμορο οικόπεδο να χρησιμοποίσει τα μέτρα του ώστε να νομιμοποιήσει όλες τις παραβάσεις με έκδοση οικοδομικής αδείας?
  2. Μπορεί όμως φαντάζομαι να θεωρηθεί δημόσιο έγραφο που να πιστοποιηεί την παλαιότητα εγκατάστασης της χρήσης... αλλιώς γιατί δόθηκε η άδεια λειτουργίας?
  3. Απλοποιώντας την ερωτηση μου: Ποσοστο υπερβασης ..... = μετρα που υπερβαινουν τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου / επιτρεπόμενα οικοπέδου (που σημαίνει αν υπήρχε υπόλοιπο το αφαιρώ πριν υπολογίζω το ποσοστό άρα μικραίνει προς όφελος αυτών που είχαν υπόλοιπο ) Η' Ποσοστο υπερβασης...... = μέτρα εκτός αδείας (δηλ.που υπερβαινουν τα μετρα της εκδοθείσας αδειας) / επιτρεπόμενα οικοπέδου και μιλώ για περίπτωση που δεν μπορούν να βγάλουν άδεια νομιμοποίησης.
  4. Γεια σας έχω τον εξής προβληματισμό και γνωρίζω πως κατα καιρούς τον έχουν εκφράσει και άλλοι αλλά αναρωτιέμαι αν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος που υπολογίζουμε τα ποσοστά των υπερβάσεων. Δηλαδή αν υπάρχει τμήμα αυθαίρετης κατασκευής που υπερβαίνει τα δεδομένα της αδείας αλλά όχι τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου τι κάνουμε τελικά? έχω μια περίπτωση που θα την υπολογίσω με τους τωρινούς όρου δόμησης γιατί μπήκε εντός καινούργιου οικισμού.Το οικόπεδο είναι 5.400μ (καθώς ήταν εκτός οικισμού) οπότε η επιτρεπόμενη κάλυψη βγαίνει τεράστια. Υπάρχει υπόγειο που γίνεται κύριος χώρος αλλά το μισό είναι εκτός αδείας.Θα πάρει επιβάρυνση υπέρβασης δόμησης αλλά αν συγκρίνω την νέα κάλυψη μόνο με την επιτρεπόμενη του οικοπέδου τότε δεν έχω υπέρβαση. Οπότε σε τι διαφέρει το τμήμα που έχει άδεια με αυτό που δεν έχει ως προς τον υπολογισμό του προστίμου? μήπως τελικά πρέπει να υπολογήσω τα μέτρα παραπάνω κάλυψης ως προς την άδεια πρώτα και μετά αυτό να το διαιρέσω με τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου για να βρω το ποσοστό? please help γιατί δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.