Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mastrojohn

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Mastrojohn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προχτές το πρωί επισκέφτηκα μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 10 KW διασυνδεδεμένο με το δίκτυο. Παρατήρησα ότι 2 πάνελ (2 από τα 51) της εγκατάστασης είχανε σταγόνες νερού πάνω τους. Το σύστημα αποτελείται από 51 πάνελ των 195 W, 2 ομάδες από 17 πάνελ στο πρώτο MPP και μια ομάδα των 17 πάνελ στο δεύτερο MPP. Το πρώτο και το τελευταίο πάνελ του δεύτερου ΜPP παρουσιάζουν το φαινόμενο να έχουνε σταγόνες νερού το πρωί. Τα 49 πάνελ τοποθετήθηκαν καλοκαίρι του 2012 ενώ τα 2 τοποθετήθηκαν αρχές Δεκεμβρίου του 2012. Έλεγξα προσεκτικά τις ενώσεις (MC4) και όλα είναι καλός. Δεν υπάρχει θέμα σκιάσεις των πάνελ και έχουν απόσταση 7 μέτρων μεταξύ τους. Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί παρουσιάζοντες οι σταγόνες νερού πάνω στα πάνελ?
  2. Μίλησα και εγω μαζι τους σε μια έκθεση. Μου άρεσε το πάνελ τους. Τώρα σκέφτομαι να τα βάλω σε μια εγκατάσταση μου και εγώ. Αν έχεις κανείς εμπειρία σε αυτό το πάνελ ας την μοιραστεί μαζί μας
  3. Τελικά κατέληξα στα Alphasolar.Η τιμή που μου κάνανε είναι πολύ καλή. Ελπίζω και η απόδοση του και η διάρκεια του να είναι εφάμιλλη των άλλων γερμανικών πάνελ. Την Δεύτερα κάνω κατάθεση και ο Θεός βοηθός. Βασίλη σε ευχαριστώ για την πληροφορία , τα 100 ΚW δεν τα παρήγγειλα ακόμα οπότε με βοηθάς άμεσα. Καλές Γιορτές.
  4. αγαπητοι συνάδερφοι ψάχνω να βρω φτηνά πάνελ για 2 των 100kw και 3 των 10kw. Πήρα κάτι προσφορές για τα JA SOLAR JAP, Real Force, Hope Solar, HC solar αλλά δεν γνωρίζω τίποτα για αυτές τις μάρκες. Ξέρει κάποιος να μου πει τίποτα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.