Μετάβαση στο περιεχόμενο

karlito

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας

karlito's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο φόρουμ έψαξα, διάβασα και τις παραθέσεις σου. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες αλλά δεν είναι ξεκάθαρες. Όπως και να έχει από όλα αυτά τα ποστ απορρέει μια απογοήτευση καθώς συνειδητοποιούμε ότι τα πτυχία μας δεν έχουν καμιά αξία στο εξωτερικό και για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία παρατηρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Όσον αφορά τους μηχανικούς της Αυστραλίας κανείς δεν τους κατηγόρησε για ανικανότητα , ούτε υποστήριξε κανείς ότι οι έλληνες μηχανικοί είναι οι ποιο περιζήτητοι(τουλάχιστον όχι εγώ), το θέμα δεν είναι εκεί , το θέμα είναι ότι η αγορά εργασίας της Αυστραλίας έχει ανεπάρκεια σε εξειδικευμένο προσωπικό, όπου ειδικευμένο προσωπικό δεν εννοείτε ότι ο υποψήφιος πρέπει να είναι απαραίτητα κάποια διάνυα που σκοτώνονται οι εταιρείες να τον πάρουν, κάλλιστα μπορεί ένας ηλεκτρολόγος υπεύθυνος βάρδιας , σε κάποιο εργοστάσιο να δουλέψει εκεί, κάποιος συντηρητής ή εγκαταστάτης ασανσέρ, κάποιος μελετητής σε μελετητικό γραφείο κτλ αυτά που αναφέρω τα γνωρίζω από πρώτο χέρι διότι αφορούν πραγματικά περιστατικά που κάποια παιδιά μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την βίζα με την συμβολή του εργοδότη και σε άλλους έκαναν πρόταση και δεν δέχτηκαν . Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι είναι κάτι εύκολο αυτό ούτε ότι η βίζα δίνεται εύκολα άλλα μπορεί να γίνει. εγώ απλά προσπαθώ να πληροφορηθώ όσο το δυνατόν καλύτερα μήπως και υπάρχει τρόπος να δουλέψουμε σε καλύτερο περιβάλλον από ότι έχουμε εδώ. τώρα όσον αφορά το αρχικό μου ερώτημα: από ότι κατάλαβα και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, το πτυχίο ΤΕΙ δεν αναγνωρίζεται στην Αυστραλία, βάσει αυτού θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κανείς με πτυχίο ΤΕΙ να κάνει μεταπτυχιακό στην Αυστραλία με απώτερο στόχο να προχώρηση για βίζα και εργασία. επίσης από όσα διάβασα συμπεραίνω ότι και το σκεπτικό να πάει κάποιος με τουριστική βίζα και να προσπαθήσει να βρει δουλειά δεν μπορεί να γίνει καθώς πρέπει να γίνει έξοδος από την χώρα ώστε να γίνει η αίτηση για βίζα κτλ,. οπότε καταλήγοντας έχουμε δύο λύσεις ή να πιάσουμε το όριο το 65 μορίων ή να βρούμε εργοδότη. αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε.
  2. Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα για μετανάστευση και εργασία στην Αυστραλία. Έχω μάθει ότι για να εργαστεί κανείς στην Αυστραλία, έκτος από τη βίζα, πρέπει να κάνει αναγνώριση πτυχίου. Έχω πτυχίο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας και θα ήθελα να μας πει κάποιος που γνωρίζει ποια είναι η διαδικασία αναγνώρισης , ποσό κοστίζει ,πόσο χρονοβόρα είναι αυτή η διαδικασία. Αν κάποιος που έχει πάρει βίζα, έχει κάνει αναγνώριση πτυχίου και έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία θα μπορούσε να πει την εμπειρία του γενικά και να δώσει πληροφορίες για τα παραπάνω θέματα θα το εκτιμούσα πολύ . ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.