Μετάβαση στο περιεχόμενο

Texnometaliki Ltd

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής

Texnometaliki Ltd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το θέμα είναι πως οι πιστοποιήσεις ζητούν ρητά κατά eurocode 1,3 στην περίπτωση μου. Με ansys πως θα παντρέψεις τον ευροκώδικα? Νομίζω πως χρειάζεται συνεργασία μηχανολόγου και πολιτικού μηχανικού...εκτός αν υπάρχει και αλλο προγραμμα με ευρωκωδικα που να περιέχει αντιστοιχες βιβλιοθήκες. FXD TRIANGLE - FLANTZWTO2.pdf
  2. Καλησπέρα, οι διατομές που χρησιμοποιούμε για την συγκεκριμένη κατασκευή είναι δύο στραντζαριστά 60x20x3mm, τα οποία ενώνονται κατάλληλα κατα διαστήματα ώστε να δημιουργείται μια διπλή διατομή 60x50 Αντίστοιχη διατομή έχουμε την 40x20x2 την οποία την μετατρέπουμε σε διπλή 40x50x2. O χάλυβας που χρησιμοποιείται είναι κοινος St37. Δοκιμές έχουν γίνει στον χώρο του εργοστασίου, πρακτικές όμως με φόρτιση. Για την συγκεκριμένη μελέτη δοκιμάσαμε fespa και robot, και τα δύο προγράμματα δεν είχαν την συγκεκριμένη δυνατότητα μοντελοποίησης καθώς δεν υπάρχουν όμοιες βιβλιοθήκες. Για αυτό θέτω και την μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων μιας και τα προγράμματα των πολιτικών μηχανικών δεν είναι κατάλληλα για την μοντελοποίηση τέτοιων κατασκευών. Στην εταιρία χρησιμοποιούμε σαν σχεδιαστικό το Inventor, το οποίο έχει δυνατότητες μοντελοποίησης, αλλά τα fea του δεν έχουν καμία σχέση με ευρωκώδικα + η έκδοση που έχουμε δεν υπολογίζει assembly αλλά μεμονωμένα parts.
  3. Καλημέρα σε όλους. Έχει ασχοληθεί κανείς σας με στατική μελέτη φ/β βάσεων? Έχουμε απευθυνθεί κατά καιρούς σε πολιτικούς μηχανικούς, απλώς τα προγράμματα που χρησιμοποιούν για τον ευρωκώδικα δεν έχουν την δυνατότητα σχεδιασμού λεπτότοιχων διατομών πέρα απο τις κλασσικές κτιρίων. Επειδή στις κατασκευές μας πολλές φορές χρησιμοποιούμε δικές μας διατομές εκτός του εμπορίου ψάχνουμε μελετητή, που να χρησιμοποιεί μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.