Μετάβαση στο περιεχόμενο

jarik

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

jarik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ όλα τα μέλη ξεχωριστά για όλη τη βοήθεια, την εκτιμώ ιδιαιτέρως. Μόλις σήμερα κατάφερα να συνδεθώ για να σας μεταφέρω τα νεότερα. Τελικά χρειαζόταν να γίνει σύνδεση του ινβερτερ με ειδικό καλώδιο της εταιρίας και με ειδικό service λογισμικό που δεν ήταν διαθέσιμο στο ιντερνετ ώστε να ρυθμιστεί η χώρα και να γίνει συγχρονισμός. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο ινβερτερ είχε πουληθεί μόνος τους και ούτε είχε αναφερθεί τίποτα για τα απαραίτητα αξεσουάρ ώστε να είναι κάποιος ικανός να το θέσει σε λειτουργία. Θα ξαναμπώ μόλις μπορέσω για να σας δώσω περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος τιμή, τύπος πάνελ, απόδοση κτλ
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να ρυθμιστεί η χώρα στον inverter για να εξαντλήσουμε τις επιλογές μας πριν αρχήσουμε να μιλάμε για αντικατάσταση. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι αν μπορεί κάποιος να μου πει αν μπορώ να βρω/φτιάξω καλώδιο RS485 - USB to RJ45 adapter cable? Απλά το πρόβλημα τώρα είναι ότι η σύνδεση του inverter με pc. Απαιτεί ένα καλώδιο usb (rs485 interface) με RJ45 βύσμα στην άκρη για να συνδεθεί στον inverter. Απόσο είδα μετα απο αναζήτηση στο internet τέτοιο καλώδιο είναι πολύ δύσκολο να βρω άμεσα και πρέπει να το παραγγείλω απο αυτούς (steca) και έτσι θα καθυστερήσουμε μερικές μέρες.
  3. Καλημέρα aiche, ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ναι ενεργοποίησαν τον DC διακόπτη κατά την διάρκεια ηλιοφάνειας και περίμεναν αρκετή ώρα αλλά η κατάσταση του inverter δεν άλλαξε. Έδειχνε ότι ήταν κλειστός. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ευθύνεται και αυτό που γράφει ακριβώς απο κάτω αποτην παράγραφο που ανέφερες aiche, η 4.8 . Ότι όταν ενεργοποιείται ο inverter για πρώτη φορά πρέπει να γίνει ρύθμιση της περιοχής που είναι εγκαταστημένος.
  4. Καλησπέρα σε όλους τους μηχανικούς, είμαι καινούργιο μέλος στο site και μπήκα για να ζητήσω την βοήθεια σας, σχετικά με ένα σύστημα φωτοβολταϊκών σε στέγη (10kW). Έπελεξα αυτό το forum γιατί πραγματικά δεν θα μπορούσα πουθενά αλλού να μιλήσω με άτομα με τόσες πολλές γνώσεις και τόσο μεγαλή εμπειρία. Ζητάω την κατανόησή σας οι γνώσεις μου πάνω σ'αυτά τα θέματα είναι πολύ περιορισμένες. Επειδή ρωτάω εκ μέρους ενός γνωστού συγχωρέστε με για ελλιπείς πληροφορίες ή για αργοπορημένες απαντήσεις. Ας περάσω στην ουσία. Αφού τελείωσε η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος σε στέγη, και ήρθε η ώρα ενεργοποίησης του inverter, το inverter παρέμεινε κλειστό χωρίς να ανάβει η ένδειξη LED που έχει (δεν άναβε καν η ένδειξη για σφάλμα απλά ήταν σβησμένο). Απόσο ξέρω η όλη εγκατάσταση έγινε βάση όλων των κανονισμών και των υποδείξεων των οδηγιών απο τα εξαρτήματα. Το inverter μπορείτε να το δείτε εδώ Τα σχετικά έγγραφα μπορείτε να τα βρείτε στο δεξί μέρος του site. Τα panel συνδέονται στο inverter σε 3 απο τα 5 dc strings που διαθέτει. Έχει μετρηθεί η έξοδος τους και πρέπει να έιναι οκ. Όπως και η σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ. Οι οδηγίες αναφέρουν ότι σ'αυτή τη κατάσταση δεν υπάρχει τάση εισόδου (There is no input voltage (nighttime operation) or no mains voltage.) Μια απλή σκέψη που έγινε είναι μήπως φταίει το γεγονός ότι δεν έχει ρυθμιστεί η χώρα στο inverter και γιαυτό δεν ξεκινάει. Κάθε απάντηση θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα! Φιλικά j.r
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.