Μετάβαση στο περιεχόμενο

akarageo

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

akarageo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. σας ευχαριστω όλους για την συμμετοχή - πολύ ενδιαφέρουσα η γνώση που μοιράζετε! Θα δω τις λύσεις που προτείνετε λίγο ποιο αναλυτικά.
  2. Καλησπέρα Γιώργο - ναι σκούφο και γάντια έχω.... η ερώτηση μου έχει σχέση κυρίως με την απόδοση της επένδυσης σε συνδυασμό με την οικονομία που μπορεί αν προσφέρει. το σπίτι υπάρχει οπότε δεν είναι πολύ εύκολο να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις. Διαβάζοντας καταλαβαίνω πως η απάντηση στο ερώτημα είναι 1. αντισταθμιστής 2. ηλιακό combi συστημα (που δεν ξέρω αν θέλει νέο καυστήρα 3. νέο λεβητα ποιο αποδοτικό 4. αντλία θερμότητας. 5. ηλεκτρικο καυστηρα ίσως?
  3. Κύριοι, Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την άποψη σας για την αναβάθμιση (βελτιστοποίηση) του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού του πατέρα μου (μελλοντικά δικό μου). Θα ήθελα να επενδύσω κάποια χρήματα ώστε να έχω μείωση του κόστους θέρμανσης. Στο κομμάτι αυτοματισμοί λόγο πτυχίου είμαι αρκετά καλός και το σπίτι ήδη έχει τις αρχές ενός ασύρματου κομματιού αυτοματισμών που μπορεί να ελέγξει και θερμοστάτες είτε χώρου η ακόμα και ανά σώμα. Σενάριο Μονοκατοικία 250 μέτρα + υπόγειο (μικρότερες ανάγκες θέρμανσης) Περιοχή ανατολικής Αττικής στους πρόποδες της Πεντέλης. Αλουμίνια 2πλα. Θέρμανση με πετρέλαιο - λέβητας του 1988 χωρίς αντισταθμιστή. Βάλαμε πρόσφατα ένα νέο καυστήρα. Πολλά σώματα έχουν καλύμματα που σαφώς επηρεάζουν την απόδοση τους. κάθε όροφος έχει δυο θερμοστάτες που λειτουργούν ανεξάρτητα λόγο του μεγέθους του χώρου. Παράμετροι. Το πετρέλαιο ανεβαίνει και θα είναι 1.4 ανά λίτρο. Η ΔΕΗ θα ανέβει λίγο και το νυχτερινό είναι κάτι που μπορεί να μην υπάρχει του χρόνου (15% πιθανότητα) Γκάζι δεν υπάρχει Πέλλετς λόγο μανούρας είναι εκτός. Υπάρχει ταράτσα με χώρο για ηλιακό συλλέκτη (υπάρχει ήδη ηλιακός.) Υπάρχει σαφώς λεβητοστάσιο άλλα και χώρος στην ταράτσα κλειστός όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να μπει κάποιο οριζόντιο boiler. Σκέψεις Το πετρέλαιο παραμένει σαν βασικός τρόπος θέρμανσης. Ο λέβητας είναι παλιός οπότε σίγουρα μπορεί να μπει ένας ποιο αποδοτικός αν αποσβένει τα χρήματα του. πιστεύω διαβάζοντας ότι θα κέρδιζα βάζοντας αντισταθμιστή (θεωρώ μικρό κόστος) θα ήθελα να κάνω κάτι "έξυπνο πρώτα" χωρίς πολλά μερεμέτια και αργότερα θα σκεφτόμουν και κάποια μερεμέτια (πχ σωλήνας από ταράτσα στο λεβητοστάσιο.) Σωστή λειτουργία καταρχάς ποια είναι? επιλογή 1. Να λειτουργεί όλη μέρα στους 12 βαθμούς και την ώρα της έλευσης στο σπίτι να ανεβαίνει? (αυτό θα μπορούσε να γίνει με νέους θερμοστάτες.) επιλογή 2. Να ανάβει την ώρα που ερχόμαστε σπίτι και να σβήνει το πρωί? Από εκεί και πέρα τι θα μου προτείνατε? 1.κάποιο σύστημα combi? με τι κόστος? 2.κάποιο σύστημα αντλίας νερού? (υπεδάφους?) 3. κάτι ποιο απλό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.