Μετάβαση στο περιεχόμενο

zachoshaf

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

zachoshaf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα σας πω ότι για παράδειγμα σε μεσαίο δωμάτιο ,μεσαίου ορόφου 13 τμ με 2,8 μ ύψος και παράθυρο 1,3 μήκος επί 1,3 πλάτος και στο οποίο η μοναδική εξωτερική πλευρά είναι βορινή με μήκος 3,5 μ προκύπτει Qo =193 ,ZD+ZH=77(40% προσαύξηση) και άρα QT=271 ενώ QL (χαραμάδων)=46.66 και το τραγικό QL(από εναλλαγές αέρα )=637 με όγκο V=37 και εναλλαγές ανά ώρα n=3.Μήπως κάτι δεν πάει καλά ?Μήπως να μην υπολογιστεί καθόλου για εναλλαγές αέρα μια και πρόκειται για διώροφη μεζονέτα?
  2. Σε μελέτη θερμικών απωλειών πρόεκυψε ότι οι θερμικές απώλειες(12000kcal/h) λόγω θερμοπερατότητας είναι μικρότερες από τις απώλειες λόγω αερισμού(16000 kcal/h). Επίσης για κάθε χώρο υπολογίστηκαν εκτός από τις απώλειες λόγω αερισμού και απώλειες λόγω χαραμάδων. Το ερώτημα μου είναι αν είναι λογικό οι απώλειες λόγω θερμοπερατότητας να είναι μικρότερες από αυτές του αερισμού .Επίσης αν πρέπει για τον ίδιο χώρο π.χ. υπνοδωμάτιο να υπολογίζονται απώλειες και λόγω αερισμού και λόγω χαραμάδων.
  3. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τη θεμελιωση με χρήση διογκωμενης πολυστερινης και συγκεκριμένα : 1.Υπάρχουν συνεργεία που να κάνουν κάτι τέτοιο? 2.Χρεώνουν το ίδιο? Δεδομένου οτι δεν υπάρχει καλούπωμα. 3.Καθώς ο όγκος του EPS είναι μεγάλος πόσο κοστίζει τελικά? 4.Είναι πιο οικονομικός απο το συμβατικό τρόπο? Βρηκα τις πληροφορίες στη σελίδα : http://www.cres.gr/kape/publications/pdf/apodotikotita/06%20Syndesmos%20EPS.pdf Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  4. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πουθενά γραμμένο πιο είναι το μέγιστο ύψος ορόφου.Ρωτώ διότι στην άδεια μου το ύψος του πρώτου ορόφου ήταν 4.4 μέτρα και η ΕΠΑΕ δεν το πέρασε και μας είπε να το χαμηλώσουμε λέγοντας πως δεν θέλουν σαν πολεοδομία να δίνουν τη δυνατότητά δημιουργίας Δευτέρου χώρου δηλαδή με τη χρήση παταριού.Ποσό πρέπει να το μειώσω δεν μας είπαν.Επειδή σκοπεύω να κλιματισω το χώρο με κρυφά fan coils οροφής και κανάλια αέρα χρειάζομαι το παραπάνω ύψος το οποίο μπορώ να μειώσω σε 3, 9 μέτρα .Υπάρχει περίπτωση να περάσει Με αυτό το ύψος ή θα μας τη στείλουν πίσω την άδεια πάλι;Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.