Μετάβαση στο περιεχόμενο

ela_is23

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  1. Καταλαβαίνω τι λέτε και σας ευχαριστώ που τα μοιράζεστε. Όντως μία σελίδα στο ιντερνετ είναι η καλύτερη ιδέα. Και αναλόγως βλέπουμε. Ό,τι και όταν έρθει. Έτσι βέβαια υπάρχει περίπτωση να ασχολούμαι με αυθαίρετα μόνο ή μόνο με άδειες ή πολεοδομίες ή δεν ξέρω γω τι, πάντως είμαι διατεθειμένος να πάω εκεί που με πάει. btw ikaros13, σκεφτόμουν να παρακολουθήσω το σεμινάριο για Ενεργειακός. Θα ήθελα να ξέρω ο βασικός εξοπλισμός για τη σύνταξη του ΠΕΑ τι κόστος έχει. Πρέπει να πάρω ας πούμε και θερμοκάμερα που από ό,τι είδα είναι λίγο τσιμπημένη? Είναι υποχρεωτικό?
  2. Ωραία και man21 με τι να ασχοληθώ? Μηχανικός είμαι, έχω υπερ-ειδικευτεί σε στατικά (μεγάλα έργα στην Αγκόλα και τη Λιβύη) και τώρα πρέπει να κάνω ένα βήμα. Με τι να ασχοληθώ? Μπορώ βέβαια να κάνω σκάλες, να τις καθαρίζω εννοώ...
  3. οχι από την εταιρία έχω φύγει... Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας πάντως, ευχαριστώ JTB και Γιάννη!
  4. Συνάδελφοι γεια σας, δούλευα εδώ και κάμια 10ετία πάνω στα στατικά, τώρα κάνω το βήμα να ανοίξω ένα δικό μου γραφείο. Στον τομέα μου είμαι μπορώ να πω έμπειρος, έχω δει έργα μικρά-μεγάλα, ενδιαφέροντα και μη. Έχω όμως αγχωθεί. Πως θα με βρίσκουν επίδοξοι πελάτες? Οι υπηρεσίες που θα παρέχω θα είναι γενικά περί αδειών, αυθαίρετα, κάνα τοπογραφικό και ίσως και κατασκευή. Κυρίως ανησυχώ για τα εξής: 1. Θα έρθει κάποιος έτσι βλέποντας μία πινακίδα ή μία καταχώρηση στην εφημερίδα να του κάνω κάτι, πχ μία δήλωση νομιμότητας (δε βλέπω να κινούνται οι δουλειές της προκοπής αυτή την περίοδο)? Ή θα πρέπει να έχω δημιουργήσει ένα δίκτυο γνωριμιών και υποψήφιων πελατών, που δεν έχω. 2. Εγώ θα πω ότι κάνω και κατασκευή. Άντε να έρθει κάποιος και να πει, μάγκα με πόσο το τμ θα μου χτίσεις. Τι θα του πω, κάτσε να το ψάξω, να κάνω έναν αναλυτικό προϋπολογισμό, να υπολογίσω εργατικά, ΙΚΑ κλπ, να βάλω 10% απρόβλεπτα και σε κάμια διετία έλα να σου πω! Δεν ξέρω βρίσκομαι σε απόγνωση, οικονομικά μιλάω. Και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να κάνω αυτή την κίνηση με το σχετικό ρίσκο (ενοίκια, εξοπλισμός, έπιπλα κλπ), ή να κάτσω να κλάψω τη μοίρα μου! Οι πιο έμπειροι ας γράψουν κάτι. Ευχαριστώ.
  5. Συνέδελφοι δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για τις πολύτιμες συμβουλές σας, να είστε καλά!
  6. Συνάδελφοι γεια σας, προκαταβολικά συγγνώμη γιατί θα κάνω κάποια ερωτήματα τα οποία αφορούν στη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων αλλά μπορεί να είναι αυτονόητα για τους περισσότερους. Ως πολιτικός μηχανικός, άνεργος εδώ και καιρό, αποφάσισα να κάνω το βήμα να ανοίξω ένα τεχνικό γραφείο, το οποίο θα ασχολείται με οτιδήποτε προκύψει, παρότι εγώ έχω εμπειρία κυρίως στο οπλισμένο σκυρόδεμα (στατικά). Μεταξύ άλλων, σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο όργανο για τοπογραφικές αποτυπώσεις. Δεν έχω εμπειρία, μόνο τις βασικές γνώσεις γεωδαισίας που διδαχθήκαμε στη σχολή. Μετά από ψάξιμο καταλήγω σε γεωδαιτικό σταθμό χωρίς gps. Τοπογραφικά διαγράμματα απλών οικοπέδων εντός σχεδίου (μη εξαρτημένων) μπορώ να κάνω φαντάζομαι με ένα τέτοιο όργανο χωρίς πρόβλημα. Θέλω να ρωτήσω: Αν θελήσω να εξαρτήσω ένα τοπογραφικό από ΕΣΓΑ 87, μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς gps? Αν είμαι εντός πόλης, από που μπορώ να εξαρτηθώ? Πχ από τον γείτονα? Αν είμαι εκτός τότε μάλλον αυτό θα γίνει από τα σημεία τριγωνισμού, πχ με οπισθοτομία. Έτσι βρίσκω μόνο τα Χ, Υ των σημείων. Αν όμως θέλω να κάνω και εξαρτημένη υψομετρική αποτύπωση (Ζ), τότε πρέπει να βρω και χωροσταθμικά σημεία αντίστοιχα? Όλα τα προβλήματα εξάρτησης λύνονται με το gps, δηλαδή με αυτό δε χρειάζεται να μπλέξω με τριγωνομετρικά σημεία? Το μονόσυχνο gps που μπορεί να προσφέρει ακρίβεια μέτρια, πχ 3 μέτρα που μπορεί να βοηθήσει στην εξάρτηση? Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.