Μετάβαση στο περιεχόμενο

sifis

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

sifis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα. Α) Ιδιοκτήτης 3 κληροτεμαχίων συνεχόμενων, εκτός σχεδίου, διαφόρων μεγεθών, 9.500 μ2, 3.500 μ2 και 3.000 μ2 = 16.000 μ2 συνολικής επιφάνειας, τους οποίους αγόρασε ως ενιαίο σύνολο με ένα συμβόλαιο, θέλει να βγάλει οικοδομική άδεια, ο Σ.Δ θα είναι πόσος? Χτίζει όπου θέλει? ακόμα και πάνω στα όρια των επιμέρους κλήρων? θεωρητικά υφίσταται η έννοια των κλήρων ακόμα και όταν ανήκουν στον ίδιο? η πρεπει να αφήσει αποστάσεις κτλ...Τελικά η συνολική ιδιοκτησία των 16.000 μ2 μπορεί να διαχειριστεί ως εννιαία ή πάντοτε θα ακολουθείται από την Νομοθεσία των κληροτεμαχίων? Ας πούμε μπορεί να κατατμήσει σε 4000 άρια? Β) Αν πουληθεί ο ένας κλήρος των 9.500 μ2 σε κάποιον, και σε κάποιον άλλον οι άλλοι δυο, ο δεύτερος που θα έχει 3.500 + 3000 = 7.500 δεν θα κάνει αρτιότητα κανονικά αφού θα έχει 7.500> 4.000 μ2 ?? Γ) ο κάθε κλήρος που είναι από μόνος του μικρότερος από 4.000 μ2, κάνει κατά παρέκλισση αρτιότητα? π.χ ο 3.000 μ2 ή ο 3.500 μ2? Η χρονολογία διανομής τους είναι πριν το 1955. Ευχαριστώ Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, DOOM.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις - παρατηρήσεις σας. Για να διευκολύνω λύνω το πρόβλημα..Υπάρχουν 3 ξεχωριστοί όμοροι ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων εκτός σχεδίου. Ο ένας από τους τρεις θέλει να μισθώσει - ενοικιάσει τα άλλα δυο διπλανά του για εκμετάλλευση και δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας - επιπλωμένων διαμερισμάτων αλλά δεν γνωρίζω εάν θέλει ενιάιο κτίριο ή ξεχωριστά. Εν πάσει περιπτώση οι άλλοι δυο θέλουν αναγκαστικά η άδεια να βγει στο όνομα του ενοικιαστή και να μην αναμειχθούν καθόλου για την τυχόν επέμβαση ανοικοδόμησης στο μίσθιό τους. Όπως καταλαβαίνω απο τα λεχθέντα λοιπόν, για να συνοψίσω, ο ενοικιαστής μπορεί να νοικιάσει τα άλλα δυο όμορα οικόπεδα μετά από συμφωνία συμβολαιογραφική, μπορεί να βγάλει άδεια στο όνομά του αλλά δεν μπορεί να κτίσει εννιαίο κτίσμα στην ζώνη των 15 μ εκατέρωθεν. Σωστά? Το βασικό μέλημα είναι οι άλλοι δυο να μην χάσουν τη γη τους και να μην μπουν σε εξ αδιαιρέτου ιστορίες συνένωσης γηπέδων με τον ενοικιαστή ώστε να αποφύγουν τυχόν υποθήκες αυτού και κατά συνέπεια των δικών τους γηπέδων. Προς Θεοχάρη ή λοιπούς: Που θα βρω να διαβάσω περί διαδικασιών μακροχρόνιας παραχώρησης γης?
  3. Σε απάντηση του ανκα, αυτοί αυτό θέλουν και μπορούν, να το νοικιάσουν ξεχωριστά δηλαδή, αλλά επειδή ο ενοικιαστής θέλει να κτίσει εννιαίο κτίριο επάνω στα δυο οικόπεδα, αυτό μπορεί να γίνει? Επισης προκύπτει και κάτι άλλο.. Η οικοδομική άδεια μπορεί να εκδοθεί στο όνομα του ενοικιαστή ή πρέπει αναγκαστικά να βγει στο όνομα των ιδιοκτητών των οικοπέδων? Τέλος, εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια πράξη συμβολαιογραφική, δηλαδή ενοικίασης οικοπέδου και κτισθεί κτίριο επάνω που δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου αλλά στον ενοικιαστή, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής ή πτώχευσης του ενοικιαστή, υπάρχει κάποια δικλίδα ασφαλείας για τον ιδιοκτήτη που πρέπει να συμπεριληφθεί ως όρος στο συμβόλαιο? Το κτίριο μπορεί να γκρεμιστεί πλέον από τους οικοπεδούχους? ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω εάν δυο όμοροι ιδιοκτήτες άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων εκτός σχεδίου, α) μπορούν να συνενώσουν τις ιδικτησίες τους προς εκμετάλλευση του συνόλου των ιδιοκτησιών απο τρίτο (ενοικίαση) και β) εαν ναι, τότε σημαίνει ότι αναγκαστικά έχουν περιέλθει σε κατάσταση εξ'αδιαιρέτου ιδιοκτησίας με ποσοστά επι του συνολικού οικοπέδου ή μπορεί να παραμένουν - να φαινονται στο κτηματολόγιο ως αρχικοί κτήτορες ο καθένας της αρχικής ιδιοκτησίας του ? Προφανώς ο ενοικιαστής αποζητά το σύνολο των οικοπέδων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.