Μετάβαση στο περιεχόμενο

D_K

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by D_K

  1. Δυστυχώς έχω περιορισμένη πρόσβαση στην αρχική μελέτη προς το παρόν. Ήθελα να σχηματίσω μια πιό γενική εικόνα στη σωστή λογική. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα σχετικό θέμα με τον εξαερισμό επαγγελματικής κουζίνας. Συγκεκριμένα υπάρχουν και λειτουργούν στην κουζίνα δύο φούσκες, με ξεχωριστό φυγόκεντρο ανεμιστήρα για την κάθε μία, που είναι τοποθετημένοι στο τέλος της γραμμής και στο εξωτερικό του κτηρίου και περίπου στο ίδιο ύψος με τις χοάνες. Το θέμα είναι ότι το σύστημα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα για την ισχύ των ανεμιστήρων και σίγουρα ισχύουν τα εξής: 1. Οι αγωγοί είναι σε κακή κατάσταση λόγω ηλικίας και έλλειψης λιποσυλλέκτη. 2. Η διαδρομή αν και μικρή σε απόλυτη απόσταση (4-5 μέτρα) είναι σχεδόν μαιανδρική, δηλαδή ανεβαίνει οριζοντιώνεται και κατεβαίνει για να συνδεθεί με τον ανεμιστήρα με αποτέλεσμα το μήκος των αγωγών να είναι σχεδόν διπλάσιο. 3. Στην αίθουσα υπάρχει και σύστημα εξαερισμού που εισάγει αέρα από το περιβάλλον, που φαίνεται να έχει βελτιώσει την κατάσταση αλλά όχι ικανοποιητικά. Με δεδομένη την αλλαγή των αγωγών, θα ωφελούσε να τοποθετηθεί ένας οριζόντιος αεραγωγός που να συναντά με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή τον ανεμιστήρα, ή δεν έχει να κάνει; Θα υπάρχει πρόβλημα με την ψύξη του λίπους για τη σωστή συλλογή του, αφού φυσικά τοποθετηθεί και λιποσυλλέκτης;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.