Μετάβαση στο περιεχόμενο

emeraldos

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by emeraldos

  1. Τωρα που το ξαναδιαβαζω ,ευχομαι να μην το δει ποτε η φιλολογος μου.. Παντως, την εκθεση δεν την φοβαμαι τοσο, φταιει λιγο κι οτι γραφω απο pc, με το οποιο δεν ειμαι ιδιαιτερα συνηθισμενος. Σχετικα με τις σχολες καμια αποψη?
  2. Πλησιαζουν πανελληνιες. Αρχιτεκτονικη θελω και πρωτη επιλογη μαλλον θα βαλω Αθηνα, αοφυ εδω μενο και θα με βοηθησει πολη. Δεν εχω ομως αποφασισει τι θα βαλω ως 2η 3η κλπ.. Μπορειτε μηπως να μου δωσετε μια ιδεα ως προς τις διαφορες των σχολων? Ας πουμε ακουσα πως η Πατρα ειναι πιο συγχονη απο την Αθηνα, που εχει μεγαλους καθηγητες, δεν χρησιμοποιει ιδιαιτερα υπολογιστες και μελετα περισσοτερο νεοκλασσικα.. Μηπως μπορειτε να με κατατοπισετε ως προς την φιλοσοφια και τις ευκαιριες που δινουν οι διαφορες σχολες? Ευχαριστω.
  3. Ευχαριστω πολυ.. Δηλαδη απ οτι καταλαβαινω το σημαντικο ειναι να βγω απο δω μ εναν καλο βαθμο ωστε να μπορεσω να κανω ενα καλο μεταπτυχιακο.. Οσο για την επαγγ. αποκατασταση μιας που ανεφερες και τα μεσιτικα ως μια πιθανοτητα για εργασια didonis θα ηταν μια καλη ιδεα γτ οι γονεις μου εχουν μεσιτικο..
  4. Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που μου γραφεται.. Δεν τα ειχα σκεφτει.. Didonis καλα αυτα που γραφεις αλλα εχε υποψη σου οτι εγω σκεφτομαι και μηπως εργαστω στο εξωτερικο.. Ειναι αρκετο στο εξωτερικο ενα πτυχιο απο Ελλαδα? Και επισης γνωριζει κανεις αν στο εξωτερικο υπαρχει καλυτερη επαγγ. αποκατασταση στους αρχιτεκτονες απο οτι στην Ελλαδα?
  5. Βασικα σκεφτομαι τις σπουδες στο εξωτερικο φυσικα επειδη τα πανεπιστημια εξω εχουν καλυτερο ονομα απο τα ελληνικα αλλα και επειδη πιστευω θα ειναι καλυτερα σαν επιπεδο ζωης και η ατμοσφαιρα γενικοτερα στο Πανεπιστημιο (βιβλιοθηκες ,λεσχες κλπ) και το να μεινει κανεις (στην Αυστρια π.χ. που εχω ψαξει) , ειναι πιο φθηνο απο τη Θεσσαλονικη, Πατρα κλπ.. Και δεν εχει και διδακτρα.. Αρα σκεφτομαι αν δεν περασω Αθηνα γιατι να μην παω εξωτερικο? Δυστυχως δεν μπορω Γαλλια γιατι δεν ξερω καθολου Γαλλικα παρ΄ολο που θα μου αρεσε πολυ σαν ιδεα.. Μηπως υπαρχουν καθολου αγγλοφωνα εκει? Neardetal εχω υπ' οψην μου την ανεργια στον συγκεκριμενο χωρο.. Αλλα ειναι η μονη σχολη που με ενδιαφερει πραγματικα.. Και σκεφτομαι αν μπω καπου αλλου και δεν βρω δουλεια? Θα ναι χειροτερο γιατι ουτε καν θα εχω ασχοληθει με αυτο που μου αρεσει.. Αλλα επειδη το ξερω σκεφτομαι τι θα ηταν το καλυτερο να κανω.. μεταπτυχιακα, καταρκτηριες κλπ(εχω σκεφται μηπως παρω μεταπτυχιακο στα οικονομικα μετα την αρχιτεκτονικη).. Ξερεις αν στο εξωτερικο υπαρχει καλυτερη επαγγ. αποκασταση στους αρχιτεκτονες?
  6. Ειμαι μαθητης στη β΄λυκειου και εχω σκοπο να σπουδασω αρχιτεκτονας.. Εχω ηδη αρχισει μαθηματα σχεδιου στον πλακα.. Πιστευεται οτι ειναι προτιμοτερο να σπουδασω σε καποιο ξενο πανεπιστημιο? Θελω να πω ,προσφερει περισσοτερες επαγγελματικες προοπτικες, το περιβαλλον ειναι οντως καλυτερο κλπ? Μηπως ξερει κανεις κανενα καλο αγγλικο η αγγλοφωνο πανεπιστημιο χωρις διδακτρα? Τα γερμανικα και αυστριακα πανεπιστημια ειναι καλα για σπουδες Αρχιτεκτονικης? Ευχαριστω προκαταβολικα..
  7. Μπορει καποιος administrator να το μεταφερει στην εκπαιδευση? μεταφορά οκ Didonis
  8. Μαλλον επρεπε να το χα βαλει στο ''εκπαιδευση'' τωρα που ξανακοιταξα τα θεματα.... Μηπως μπορει να το μεταφερει καποιος?
  9. Ειμαι στη Β' λυκειου και εχω σκοπο να παω για αρχιτεκτονας... Αλλα δεν μπορω να αποφασισω το που... Συμφερει να παω Γερμανια ή Αυστρια ή σε καποια αλλη χωρα? Και για να το κανω αυτο χρειαζεται να εχω περασει καπου εδω? Επισης, θεωρουσα οτι πρεπει να εχω και καποια πτυχια αλλα καποιος γνωστος μου ειπε οτι γινεται να παω και να μαθω τη γλωσσα εκει σε καποιο προγραμμα του πανεπιστημιου.. Ισχυει αυτο? Αν τελικα σπουδασω στην Ελλαδα θα μπορω να βρω δουλεια στο εξωτερικο ως αρχιτεκτονας? Ξερω οτι ειναι αρκετερς ερωτησεις, αλλα ειμαι πολυ μπερδεμενος κι αναποφασιστος.. Οποιαδηποτε βοηθεια θα ειναι χρησιμη..
  10. Ναι απο μικρος ζωγραφιζα αρκετα και αρκετα καλα.. Παρ' ολ' αυτα τα τελευταια χρονια το ειχα αφησει λιγο.. Κι αυτο που λες για σενα Greenick, θα υημουν ευχαριστημενος αν μου συνεβαινε, γιατι για να πω την αληθεια παρ' ολο που προτιμαω αρχιτεκτονας και η ιδεα του πολιτικου μηχανικου μου αρεσει.. Καμια αλλη σχολη ομως εκτος απο αυτες τισ 2 δεν μου τραβανε ιδιαιτερα το ενδιαφερον.. Επισης με απασχολουν προφανως τα μορια.. Ειναι αρκετα (μεχρι τωρα στο σχολειο βγαζω μεσο ορο γυρω στο 18μιση) και σκεφτομαι πως αν δεν περασω Αθηνα ισως παω εξωτερικο..
  11. Δηλαδη πανω-κατω ιδιους βαθμους θελουν ο αρχιτεκτονας κι ο μηχανικος.. Χμμ, οσον αφορα τις σπουδες στο εξωτερικο ξερετε κανενα καλο πανπιστημιο? Και τι απαιτησεις εχει? Εγω απ΄οτι εχω ακουσει για αρχιτεκτονικη ειναι καλα στη Γερμανια κι Αυστρια κι ειναι μια απο τις επιλογες μου.. Συμφερει να σπουδασω εξωτερικο?
  12. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.. Η αληθεια ειναι οτι η αρχιτεκτονικη με τραβαει πιο πολυ.. Αν και οσα ειπες man21 ακουγονται πολυ δελεαστικα πιστευω πως προτιμαω αρχιτεκτονικη και παλι λιγο περισσοτερο, εξαιτειας της καλιτεχνικης της φυσης και της φαντασιας (που απ οτι πιστευω τουλαχιστον, διορθωστε με αν κανω λαθος) χρειαζετα... Ikare φυσικα και δεν εννοω να μην κανω σχεδιο αλλα το (2) το ελεγα με την εννοια οτι ισως μου φαει λιγοτερο χρονο να περασω πολιτικος μηχανικος και να μπω μετα αρχιτεκτονας.. Βεβαια επειτα απ οσα μου ειπες, καταλαβαινω οτι δεν ειναι και ιδιαιτερα εξυπνο να εχω και τα 2 αυτα πτυχια.. ειναι ισως προτιμοτερο να κανω μεταπτυχιακο στην αρχιτεκτονικη? Α, και κατι ακομα.. Στο σχεδιο ειναι δυνατον να πιασει κανεις και τα 4000 μορια ειναι σαν την εκθεση, που παντα υπαρχουν λαθακια?
  13. Γεια σε ολους, ειμαι καινουριος στο forum και ξερω οτι υπαρχουν παρομοια θεματα αλλα ειπα να φτιαξω ενα ακομα για καποιες πιο ειδικες αποριες που εχω... Λοιπον, ειμαι στην 1η λυκειου και πριν κανα 2μηνο αποφασισα πως αυτο που θα θελα ''να γινω'' ειναι αρχιτεκτονας.. Το σκεφτομαι πολυ καιρο και 2 ειναι αυτα που με απασχολουν: 1) Απ' οτι εχω ακουσει η αρχιτεκτονικη περναει ζορια αυτη την περιοδο και η επαγγελματικη αποκατασταση δεν ειναι και πολυ καλη κι ο κυριος λογος ειναι οτι τα περισσοτερα δικαιωματα για αδεις κλπ τα εχουν οι Π.Μ. 2) Οι εξτρα ωρες (6 την εβδομαδα) τρωνε πολυ απ το χρονο μου.. Εχω ουτως, ή αλλως φροντιστιρια για 1η χρονια φετος και μαλιστα πολλες ωρες, θα αναγκαζομαι να χανω και τον λιγο ελευθερο χρονο μου για σχεδιο Οποτε σκεφτηκα πως θα μπορουσα να μπω Π.Μ. , με σκοπο οταν τελειωσω να παω να παρω και πτυχιο αρχιτεκτονα... Πιστευετε οτι συμφερει? Μηπως ειναι καλυτερο να παρω ενα απο τα δυο πτυχια και μετα να κανω και μεταπτυχιακα πανω σε αυτο? Επισης, θεωρω πολυ σημαντικο να μην κλεισω τις πορτες του εξωτερικου γιατι ισως αποφασισω αν οχι να μεινω να παω για μεταπτυχιακα ή σπουδες στο εξωτερικο.. Εκει πιο επαγγελμα εχει περισσοτερη ''περαση''? Σας υπενθυμιζω οτι εμενα αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι η αρχιτεκτονικη.. Αλλα μπορω να την πετυχω και αφου παρω πτυχια Π.Μ>.. συμφερερει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.