Μετάβαση στο περιεχόμενο

YorgosS

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυο-τρία επιπλέον στοιχεία λοιπόν: Κατά καιρούς, για το σύστημα πρέπει να έχω φέρει σχεδόν όλους τους ψυκτικούς της Αίγινας. Οι περισσότεροι ήταν ειλικρινείς και δεν αναλάμβαναν τη συντήρηση ή κάποιες μικροεπισκευές. Για να φέρω συνεργείο της εταιρίας όπως έκανα 2 φορές. είναι οικονομικά ασύμφορο. Άρα πρέπει να έρθει κάποιος ψυκτικός από την Αθήνα. Ίσως θα πρέπει να ψάξω ποιος άλλος έχει στο νησί ανάλογο σύστημα για να βρούμε μαζί μια λύση στο service. Όσο για το συμπληρωματικό σύστημα, δεν έχω κεραμύδια ή διαθέσιμη ταράτσα. Στον κήπο πίσω από το σπίτι που βλέπει νοτιά, δεν γίνεται να εγκατασταθούν οι συλλέκτες? Καμμιά ιδέα για το που θα βρω μηχανικό για τη μελέτη?
  2. Στο σπίτι μου στην Αίγινα έχω εγκαταστήσει εδώ και 10 περίπου χρόνια μια αντλία θερμότητας Interklima με fancoils. Τον προηγούμενο χειμώνα δούλευε τα σαββατοκύριακα, αλλά χρειαζόταν να κάνω συχνές επανακκινήσεις γιατί μου έριχνε την ασφάλεια. Το καλοκαίρι που το γύρισα στην ψύξη, έβγαζε συνέχεια κάποια ηλεκτρονική βλάβη. Μίλησα με κάποιον μηχανικό που μου είπε πως για να δουλεύει στη θέρμανση και όχι στην ψύξη μάλλον χρειάζεται ψυκτικό υγρό. Το άφησα εκεί. Τώρα όμως μετακόμισα με την οικογένειά μου στην Αίγινα και η θέρμανση το χειμώνα είναι απαραίτητη. Δύο θέματα με απασχολούν. Το πρώτο έχει να κάνει με τη συντήρηση. Χρειάζεται ένα service - τοπροηγούμενο έγινε πριν από 2 χρόνια, αλλά το συνεργείο της εταιρίας για να έρθει στην Αίγινα είναι εξαιρετικά ασύμφορο οικονομικά. Έχει κανείς κάποια λύση ή πρόταση; Το άλλο θέμα ή γενικότερη απορία: μπορώ να συνδυάσω την αντλία θερμότητας με κάποιο άλλο σύστημα (πχ συλλέκτες και δοχείο αδράνειας ή κάτι άλλο) που να μου επιτρέπει να ζεσταίνω συνδυαστικά το σπίτι (περίπου 180 τετραγωνικά) πιο αξιόπιστα ή οικονομικά; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.