Μετάβαση στο περιεχόμενο

IDIWTHS

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

672 profile views
  1. Πόσο στοιχίζει μια μελέτη περίπου? Δεν έχω ιδέα...
  2. Η μονοκατοικία μου δεν είναι διαμέρισμα και έχει όπως έγραψα αρχικα 250 και κάτι τμ, σε δυο επίπεδα (ισόγειο και 1ο όροφο),Θερμοκρασίες τη νύχτα τον χειμώνα φτάνουν και τους -15. Μόνωση έχει όπως αρχικά την περιέγραψα, νομίζω σχετικά καλή και δεν μπορώ να παρέμβω εκεί. Επειδή, απ' όσο έψαξα, η Α/Θ είναι η ιδανική λύση, ψάχνω το κατάλληλο μηχάνημα με τη κατάλληλη ισχύ.
  3. O WOLF που έχω έχει δυναμικότητα 60000 θερμίδων, το σπίτι είναι σε ημιορεινή περιοχή (150 μ από το ύψος της θάλασσας), από παντού ελεύθερο και έχω για μεγάλα διαστήματα θερμοκρασίες κάτω του 0!.ο εκγκαταστάτης είναι υδραυλικός-τεχνολόγος ΤΕ και έκανε την αρχική μελέτη (όχι την πολεοδομική).
  4. 46000 θερμίδες εγκατεστημένη ισχύ έχω ανάγκη, όπως λέει ο εγκαταστάτης
  5. Ευχαριστώ όλους σας... Τα Φ/Β είναι διασυνδεμένα με τη ΔΕΗ και όχι για οικιακή χρήση.. Ποια η διαφορά ονομαστικής ισχύος με την εγκατεστημένη? δηλ τί ψάχνω στα χαρακτηριστικά του προϊόντος?
  6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Απ' οτι κατάλαβα από τις αναζητήσεις μου και ο καυστήρας πετρελαίου μπορεί να βοηθήσει στις χαμηλές θερμοκρασίες, αφού δεν θα τον απενεργοποιήσω. Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει ένα σύστημα αυτόματης ανάφλεξης όταν η Α/Θ ζορίζεται (για να πάει η κατανάλωση ρεύματος στα ύψη).. Όσο για τη μελέτη απωλειών, δεν νομίζω να υπάρχει. Ο αρχιτέκτονας-μηχανικός το αγνοεί και ο υδραυλικός-μηχανολόγος που έκανε την αρχική εγκατάσταση μου είπε ότι την 'υπολόγισε' και χρειάζομαι >30 KW ισχύ (από τα αναγραφόμενα σε άλλες συζητήσεις μου φαίνεται υπερβολική η εκτίμησή του, άσε που το κόστος αναεβαίνει στα ύψη)
  7. Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούργιος στο site, δεν έχω σχέση επαγγελματική με το αντικείμενο, αλλά έχω μεγάλο προβληματισμό με την επιλογή θέρμανσης που πρέπει επιτακτικά να αλλάξω πλέον. Το σπίτι έιναι μονοκατοικία, στους πρόποδες του Βερμίου (Βέροια), ύψος 150 περίπου μέτρα από τη θάλασσα, χωρίς άλλες κατοικίες και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, περίπου 250τμ σε 2 επίπεδα, με μεγάλο αίθριο στο σαλόνι(35 τμ αίθριο). Ο 2ος όροφος δεν έχει ταβάνι και η στέγη είναι εμφανής και έτσι αυξάνει ο συνολικός του όγκος. Η στέγη έχει μόνωση DOW 5 εκ. Το σπίτι έχει τελειώσει το 2008 και εξωτερικά η τοιχοποιία είναι με YTONG(απο 22,5 μέχρι 27,5 εκ) και DOW(2,5 εκ)δοκών και υποστυλωμάτων. Ένα μεγάλο μέρος του (σαλόνι, κουζίνα, καθιστικό) έχει τοιχοποιία λιθοδομή από πωρόλιθο 20 εκ. Κουφώματα καινούργια διπλά με θερμογέφυρα. Έχω καυστήρα πετρελαίου WOLF και ενδοδαπέδια με ανεξάρτητα κυκλώματα, 6-8, αν δεν κάνω λάθος, και 4 θερμοστάτες (και ένα Fancoil στο σαλόνι). Η κατανάλωσή μου τη περσινή χρονιά κυμάνθηκε περί τα 4-5000 ευρώ. Έχω πολύ καιρό που ψάχνω την ιδανική λύση και κατέληξα ότι η Α/Θ είναι η πιό συμφέρουσα (σημείωση: έχω σύστημα Φ/Β 10 KW,οπότε αποδεσμεύτηκα από τη πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ). Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. ΟΙ θερμοκρασίες το χειμώνα είναι συχνά περί το 0 βαθμούς και αρκετές μέρες μέχρι -10. Τί ισχύος Α/Θ να βάλω? μάρκα?χαμηλών ή υψηλών?και ποιά η διαφορά? όλες οι αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο και στα αντίστοιχα forum περισσότερο με μπέρδεψαν παρά με βοήθησαν... Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.