Μετάβαση στο περιεχόμενο

jtsk

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από jtsk

  1. Σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίσθηκαν νέες ημερομηνίες για τα Επιμορφωτικά Προγράμματα που διεξάγει με ιδιαίτερη επιτυχία το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

     

    Α. Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Μεθοδολογίες Επιθεώρησης & Ελέγχου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Χ.Τ. – Έντυπα τεκμηρίωσης αποτελεσμάτων – Νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη – Έκθεση Παράδοσης & Πρωτόκολλα Ελέγχου» με κόστος 140 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί

    Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, ώρα 16.30 μέχρι 21.30 &

    Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, ώρα 9.00 μέχρι 14.00,  

     

    Β.  Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Σχεδιασμός & Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Διασυνδεδεμένων στο Δίκτυο»  με κόστος 180 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί

    Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, ώρα 16.30 μέχρι 21.30 &

    Σάββατο 5 Απριλίου 2014, ώρα 9.00 μέχρι 14.00,  

     

     

    Για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους πτυχιούχους ΑΣΕΤΕΜ/ΑΣΠΑΙΤΕ, παρέχεται έκπτωση 50%.

     

    Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα

    http://www.ehe-aspete.gr/index.html

     

    Μπορείτε ακόμη να επικοινωνείτε με το Εργαστήριο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στο e-mail. [email protected], στο κινητό 6987986326 ή στο τηλ. 210 2896825.

     

  2. Πρόκειται για επισκευή ανελκυστήρα σε πολυκατοικία, (καινούριος πίνακας, πόρτα θαλάμου κλπ) συνολικά περίπου 4000 ευρώ.

    Στη σύσταση της ιδιοκτησίας καθορίζονται χιλιοστά ανελκυστήρα, κοινοχρήστων ιδιοκτητών….

    Η ερώτηση είναι αν γνωρίζεται με ποια χιλιοστά θα πρέπει να γίνει η κατανομή των χιλιοστών ανελκυστήρα ή χιλιοστών κοινοχρήστων ? Οι γνώμες είναι ενδιαφέρουσες αλλά με ενδιαφέρουν περισσότερο νομοθεσία, νομολογία ή κανονισμοί κλπ

     

    Γιάννης

  3. Εργαστήριο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων με Ι. Τσακιράκι

     

    Την έχω κάνει και εγώ αυτήν την εργασία!!!

     

     

     

    Μέθοδος ασφαλούς λειτουργίας εννοεί επιλογή διατομής από πίνακες με βάση το ρεύμα κάθε γραμμής.

    Μέθοδος πτώσης τάσης εννοεί αν η διατομή που με το προηγούμενο τρόπο επέλεξες καλύπτει το κριτήριο της πτώσης τάσης (με ΚΕΗΕ 1%, με ΕΛΟΤ HD385 4%)

    -οι αποστάσεις είναι τόσο μικρές που δεν θα χρειαστεί να πας σε μεγαλύτερη διατομή απλά θέλει να δει να τα υπολογίζετε αναλυτικά, άλλωστε θα σας το πει αυτό-

     

     

     

    Για να λες για δωματιάκια εννοείς αν καταλαβαίνω σωστα την εργασία που γίνεται στο κάτω εργστήριο όπου ζητάει και κοστολόγηση της εγκατάστασης (κόστος υλικών και εργατικό κόστος). Σε εκείνο θα πρέπει εσείς να μετρήσατε αποστάσεις των γραμμών (σωληνώσεων) για να μπορέσεις να υπολογίσεις απαιτούμενα μήκη (σωλήνων, αγωγών κλπ) αλλά και υλικά που μετρούνται με το κομμάτι. Στο πάνω εργαστήριο θα κάνετε τον πίνακα για αυτήν εγκατάσταση.

    Για να υπολγίσεις εργατικό κόστος βοηθάνε οι πίνακες ενός βιβλίου των Μόσχοβιτς από το ίδρυμα Ευγενίδου το οποίο υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή.

     

    Την εργασία την είχα κάνει και εγώ όπως είπα παραπάνω και ο Τσακιράκις (βλέπεις προσέχω και το γράφω σωστά με "ι") την έχει κρατήσει στο εργαστήριο. Στην δικιά μου είχα βάλει και προσφορά τιμών για τα απαιτούμενα ηλεκτρολογικά υλικά από κατάστημα. Δεν ξέρω αν θα σας τη δείξει.

    Στο εξώφυλλο της εργασίας υπάρχει και ο αριθμός μητρώου με έτος εισαγωγής "01" δηλ. ****-01

     

    Αντίστοιχα βάζει εργασία και στο επόμενο εξάμηνο για βιομηχανική εγκατάσταση (υπολογισμοί γραμμών, υλικών -ρελέ, θερμικά, ασφάλειες κλπ-) χωρίς όμως υπολογισμό κόστους κατασκευής. εκεί ο καθένας έχεις διαφορετικά δεδομένα (μήκη γραμμών, ισχύς κλπ). Εγώ είχα τα δεδομένα του φύλλου Νο 7. Και αυτήν την εργασία την έχει κρατήσει στο εργαστήριο.

     

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, πίστεψε με είναι από τις πιο χρήσιμες εργασίες που θα κάνεις. Το κατάλαβα όταν δούλευα σε τεχνική εταιρεία. Τώρα είμαι στην εκπαίδευση. (και εγώ προερχόμενος από την τεχνική εκπαίδευση)

     

    (τις έχω σε ηλεκτρονική μορφή αλλά σκοπός του forum δεν είναι να τη δώσω έτοιμη).

     

    * η spgirl έκανε την καίρια ερώτηση σε ποια σχολή ήσουν!

     

    Πολύ χαίρομαι για την προσοχή στο "ι" :smile:))

     

    Για τα υπόλοιπα τι να πω .....

    Ο cescas δεν είιπε ότι η εκφώνηση της εργασίας περιλαμβάνει 2 πυκνογραμμένες σελίδες, ότι έχουν πάρει 120 σελίδες σημειώσεις και 2 βιβλία (τα καλύτερα και ακριβότερα της αγοράς) έχουν αφιερωθεί 6 ώρες για τους υπολογισμούς και τη σχεδίαση εγκατάστασης. Άσε που έχουν γεμίσει τα forum με τα ίδια ερωτήματα, και με αρκετές παλιές εργασίες από παλιούς σε ηλεκτρονική μορφή.

     

    Εngineer_thess στείλε ένα Email στο [email protected] να θυμηθούμε τίποτα..

  4. Το πτυχίο του πρώτου κύκλου (διάρκεια 4 ετών) δεν σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά μόνο τη δυνατότητα να διορισθείς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οπότε διορίζεσαι ως ΠΕ17..

     

    Αν κάνει και τον δεύτερο κύκλο (ένα επιπλέον έτος ) έχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ, αλλά στο δημόσιο (εκτός από Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) διορίζεσαι ως ΤΕ!!!!!!!!!

    Για μεταπτυχιακά ισχύουν ότι σου έχουν γράψει.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.