Μετάβαση στο περιεχόμενο

slay

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by slay

  1. Ναι αυτό με την υπογραφή ισχύει, όχι όμως τόσο για την αρχιτεκτονική! Πολύ θεωρούν ότι οι αρχιτέκτονες δεν είναι καν μηχανικοί. Σωστά οι κατατακτήριες είναι ΑΔΙΚΕΣ είναι όμως το σύστημα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Απλά ζυγιάζουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε και αυτά που δεν θέλουμε και πράττουμε!
  2. Αρχικά το γεγονός ότι μέχρι τώρα «μιλάς» με έναν άνθρωπο που έχει δυσλεξία και σε μεγάλο βαθμό (για αυτό όλα αυτά τα ορθογραφικά και ο «πάτος» στην έκθεση όπως λες!) θα πρέπει να είναι ο πρώτος λόγος για να ζητήσεις συγγνώμη! Το γεγονός ότι είχα τελειώσει Πολίτικος Δομικών Έργων ΤΕ, (που είναι πιο άμεσο με την Αρχιτεκτονική) και όχι Έργων Υποδομής ΤΕ , είναι ο δεύτερος λόγος για ξαναζητήσεις ! Και ο τρίτος και σημαντικότερος είναι ότι σε μια κουβέντα για τις κατατακτήριες εξετάσεις ήρθες – ήρθαμε να λύσουμε τις διαφορές μας για το ΤΕΙ και το Πολυτεχνείο! Εδώ οφείλω και εγώ μια συγγνώμη ! ΣΥΓΓΝΏΜΗ ! Αυτό με το κόμπλεξ που λες γιατί δεν το ψάχνεις λίγο παραπάνω , έχει πολλά κοινωνικό – ψυχολογικά forum στο net. Και ναι έχεις δίκιο όσο συνεχίζω την κουβέντα μαζί σου έχω όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του –τζης ! Καλή συνέχεια και σε σένα!
  3. Ναι θα έλεγα ότι είναι το ίδιο «κόμπλεξ» που έχουν όλοι αυτοί που κολλούν γράμματα πίσω από τον τίτλο «Πολιτικός Μηχανικός…….» για να δήξουν ότι ξέρουν πράγματα αλλά παρ όλα αυτά τους λείπουν τα πιο σημαντικά «..Ε.Μ.Π». Ένα προσωνύμιο το τειτζης είναι και το παπατζης !(Δεν είμαι τόσο κακός! Πλάκα κάνω!) Το ότι σπούδασα στα ΤΕΙ δεν ήταν άμεση επιλογή μου, και εν μέρη δεν φταίω εγώ για αυτό (δλδ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα έπρεπε να δώσω εξετάσεις στην βιολογία και τα θρησκευτικά …. Για να σπουδάσω αρχιτεκτονική!). Τώρα από τα ΤΕΙ έμαθα δεν λέω όχι (άσχετα αν μετά αναίρεσα) και στα ΤΕΙ βρήκα ανθρώπους που άξιζαν να είναι σε κάτι ανώτερο και το αντίστροφο (και εδώ φταίει εκείνη η συγκυρία που ονομάζεται «σύστημα»). Παρ όλα αυτά έγινε. Και τελείωσε , και τώρα κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι αν δεν δώσεις κατατακτήριες και ΕΙΔΙΚΑ για Αρχιτεκτονική δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ λέγοντας «….να σκέπτεσαι σαν τειτζής!» Οι αλλαγές φίλε μου σου προδιαγράφουν το μέλλων, ποιος θέλει να μένει στο σήμερα.
  4. Γεια ! Σου απαντώ ως πρώην ομοιοπαθής. Τώρα είμαι από την άλλη μεριά του ποταμού! 1ο και τώρα να ξεκινήσεις το προλαβαίνεις , με λίγο παραπάνω ζόρι, αλλά το έχεις ! 2ο μαθήματα δεν σου αναγνωρίσουν και πολλά , λόγο της σχολής σου! Και επίσης το καταστατικό κάθε σχολής είναι διαφορετικό άρα μπορεί να μην σου αναγνωρίσουν και τίποτα σε ορισμένες σχολές. 3ο με την ηλικία μην το σκέπτεσαι και γω στα 29 μπήκα άσχετα άνα πάλευα από τα 25 (άλλες εποχές τότε !) αλλά και στα 30+ θα το ξανάκανα είναι και γαμώ! 4ο πρέπει όπως και δίποτε να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει. Το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να σκέπτεσαι σαν αρχιτέκτονας και όχι σαν τειτζής μηχανικός. Όχι ότι έχω κάτι με τα ΤΕΙ απλά αυτό με κράτησε πίσω 4 χρόνια …. Δεν είχα και τύχη και κλπ. Εγώ θα σου πρότεινα τον «δάσκαλο» …https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82/302262503148497?fref=ts Για μένα είναι μια σχολή αρχιτεκτονικής από μόνος του! Ακούς , Επεξεργάζεσαι, Δουλεύεις …. Τέλος Και τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά στις κατατακτήριες, άρα είναι πιο εύκολο να σου κάτσει. Το μετά είναι κάτι άλλο. καλό δρόμο!
  5. Στους μελλοντικούς υποψήφιους κατατακτήριων θα ήθελα να πω , πως για την επιτυχία θα πρέπει η διαδικασία της προετοιμασίας να γίνει βίωμα και όχι απλά « ας πάω να δώσω….». Όσο πιο σκληρά προετοιμαστείτε τόσο πιο εύκολα θα πετύχετε. Δεν θέλω να κάνω promotion, καλό θα είναι να το ψάξετε λίγο παραπάνω το θέμα , στις κατατακτήριες της αρχιτεκτονικής δεν υπάρχουν επιφανειακές λύσεις «κάνε αυτό και θα περάσεις…». Εκτός και αν υπάρχει κανένας μπάρμπας στην Κορώνη….! Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  6. Με ενδιαφέρον διάβασα τις απόψεις σου για τις κατατακτήριες και την λυσσαλέα επίθεση για τον «τύπο από το μοσχάτο»! στην αρχή νόμιζα και εγώ ότι έχει να κάνει με promotion και anti promotion! Μα στάθηκα σε αυτό που λες ως «… λόγια εμπειρίας !» , και αναρωτιέμαι πως μπορείς να έχεις εμπειρία και άποψη , έχοντας δόση μόνο μια φορά κατατακτήριες , (με χαμηλού επιπέδου ανταγωνισμό ,όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις κατατακτήριες ) και έχοντας βρει και « ΔΑΣΚΑΛΟ απόφοιτο του ΕΜΠ» για να σε βοηθήσει! Δε θέλω να φανώ κακός αλά μήπως έπεσε και λίγο λάδι στα γρανάζια του ΕΜΠ! Και επιδίδει σίγουρα θα αναρωτιέσαι ποιος είναι ο συντάκτης αυτού του μηνύματος , Έδωσα τρις φορές κατατακτήριες , την εποχή που τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα, ανταγωνισμός μεγάλος και τα γραπτά δεν τα διόρθωναν οι βοηθοί όπως τώρα! Πήγα και ΑΠΘ και Πάτρα , αλλά και εκεί ήταν εξίσου σκληρά τα πράγματα , αφού το ίδιο με εμένα σκέπτονταν και όλοι οι άλλοι που έδιναν στην Αθήνα. Πέρασα και εγώ διάφορες φάσεις ψάχνοντας έναν « ΔΑΣΚΑΛΟ απόφοιτο του ΕΜΠ» να σπρώξει την κατάσταση, τελεία δεν βρήκα και κατέληξα και εγώ στην «τρόγλη του Μοσχάτου», όπου και έμεινα μέχρι να πετύχω στο ΕΜΠ. «έσκασα.» πολλά περισσότερα από εσένα αφού έκανα σχεδόν ένα χρόνο , έμαθα όμως πράγματα που ακόμα και τώρα που τελειώνω δεν έχω μάθει στο ΕΜΠ. Σε αυτή την «τρογλη του Μοσχάτου» έμαθα το πραγματικό νόημα της αρχιτεκτονικής , έμαθα να πλάθω την δουλεία μου , να την εξελίσσω μέρα με την μέρα αλά και την αναιρώ και να την ξαναφτιάχνω, (έτσι ήξερα αν αυτό που είχα κάνει ήταν πραγματικά καλό). Μα το σημαντικότερο που έμαθα ήταν να πατώ στην γη, (κάτι που δεν ισχύει για πολλούς σπουδαστές της αρχιτεκτονικής ,κατατακτηρίους και μη). Από την δική μου εμπειρία λιπών , θα σου πρότεινα να μπεις μέσα στην επόμενη τρώγλη που θα βρεις , όσο βρόμικη και αν είναι, ένα είναι το σίγουρο, ότι θα βγεις πιο καθαρή. Υ,Γ. η καραμέλα για το επίπεδο του ΕΜΠ νομίζω πως δεν ισχύει πια, κάνουν εξίσου καλή για να μην πω καλύτερη δουλεία και στης άλλες αρχιτεκτονικές σχολές, και αυτό το λέει ένας σπουδαστής ΕΜΠ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.