Μετάβαση στο περιεχόμενο

QCHAPS

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. αχαχαχα!εισαι απίστευτος! μη μου βάζεις ιδέες γιατι δεν απεχω πολύ απο την υλοποίησή τους!
  2. Συναδελφοι καλησπέρα (-πρεπει να διορθωσω το log in --μηχ.εργων υποδ.) ταλαιπωρούμε απίστευτα με κακο γειτονα που χρησιμοποιεί τις υδρορροες για να δημιουργησει σκαλοπατι προσβασης σε θυρα-κουζινας-αυθαιρετη(ενω η κυρια εισοδος ειναι στη κοινοτική οδο) επι της μοναδικης κοινης διοδου στη κατοικία μου.Για να πετυχει το σκοπο του επιχειρησε να χτισει τοιχο στη εξοχη του δωματος ουτως ωστε να κατεβασει καθετα τις υδροροες σε αποσταση 30 cm απο το όριο της οικοδομικης γραμμής και να κατασκευασει σκαλοπάτι για να τις στηρίξει.Μετα απο επωνυμη καταγγελία μου, εριξε τον αυθαιρετο τοιχο μονος του και ενω θα περιμενε κανεις η πολεοδομια να είχε επιβαλλει διακοπη εργασιων ολο αυτο το διάστημα κατι τετοιο δεν εγινε-υπηρξε καποιο ειδος επιείκειας-ανοχης.Εκμεταλευόμενος την ανοχη αυτη εβγαλε τις υδροροες οπως φαινεται στο σκαριφημα ουτως ωστε μελοντικα εικάζω να ζητησει τη κατασκευή δικτυου με φρεατιο και να βάλει κατα τις εργασίες και το σκαλοπάτι.Δεδομένου ότι ο γοκ ορίζει να οδηγηθούν τα όμβρια στο ρείθρο του πεζοδρομίου -η πολεοδομία του το επεσήμανε -εκανε τα δικα του-ποιες θεωρειται πρεπει να είναι οι δικές μου ενέργειες πλέον?
  3. Ευχαριστώ earl και myri για τις απαντήσεις σας-δυστυχως δεν υπαρχουν περιθωρια φιλικου συμβιβασμού(απουσια τετοιας νοοτροπίας) καθως και απο την επαγγελματική σας εμπειρία θα εχετε διαπιστώσει οτι αρκετοι ανθρωποι αρεσκονται στο να ''κλείνουν'' τους άλλους αδιαφορώντας για την αισθητική της κατασκευής. Και με αφετηρία μετρησης του υψους τους περιμετρικούς δρόμους το υψος δεν δικαιολογείται αλλά και με την ορθη αφετηρία στο συγκεκριμένο σημείο δηλαδη ´την υψηλότερη στάθμη του εδαφους των όμμορων οικοπέδων´ Δυστυχως ειμαι υποχρεωμενος (αποφυγη κοστους-ταλαιπωρίας) να δεχτω το ολο θεμα. Εν τω μεταξυ η νομοθεσια για αντιστοιχα θεματα θεωρω οτι πρεπει να αναμορφωθεί.
  4. Θα ήθελα τη συμβουλή σας για την αυθαίρετη αύξηση του ύψους υπάρχοντος μαντρότοιχου. Σε εργασίες του περιβάλλοντα χώρου του ο γείτονας μου προσθεσε τμήμα σε μαντρότοιχο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο ηλιασμός και αερισμός της κατοικίας μου.Ο υπαρχων μαντρότοιχος είχε το μεγιστο επιτρεπόμενο ύψος (1,00μ χτισμένο και 1,00 περίφραξη) με αφετηρία μέτρησης την υψηλότερη στάθμη. Ορισα στο σκαρίφημα με 0,00 τη σταθμη του δικου μου οικοπέδου για να είναι αντιληπτή η διαφορά των υψων. Μιλησα με τη πολεοδομία και μου είπαν οτι αν χτίσουν και άλλη σειρά τσιμεντόλιθους θα τους πουν να σταματήσουν-μεχρι τοτε να το διευθετησουμε φιλικά. Δεδομένου ότι ο ομμορος γείτονας τους επέτρεψε να προσθέσουν το συγκεκριμένο τμήμα, τα οικόπεδα μας δεν μοιραζονται κοινό όριο,υπάρχει υπέρβαση στο επιτρεπόμενο ύψος του μαντρότοιχου και ο ηλιασμός της κατοικίας μου επηρεάζεται, τι να κάνω - ποιες πρεπει είναι οι δικές μου ενέργειες?? Σας επισυναπτω σκαρίφημα. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.