Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgos_ag

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

giorgos_ag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, μόλις υπέγραψα την σύμβαση εργασίας η οποία μου λέει ότι θα αμοίβομαι σαν μισθωτός μηχανικός με μικτό μισθό 1200 ευρώ.Μπορεί να μου πει κάποιος συνάδελφος να μου πει πόσο θα είναι το καθαρό ποσό που θα παίρνω το μήνα? Υ.Γ μόλις γράφτηκα στο ΤΣΜΕΔΕ. Υ.Γ.1 στην τράπεζα επειδή με πήραν ως μισθωτό θα μπαίνει το καθαρό ποσό? Ευχαριστώ
  2. τουλάχιστον να μου πουν τον αριθμό μητρώου και ότι χρειάζεται ώστε να τα δώσω στην εταιρία θέλω για να μπορούν να μου κάνουν τα χαρτιά.Κ ας περιμένω μέσα στον μήνα την άδεια.
  3. θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με το ΤΕΕ μπας και μπορούμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να έρθουν τα χαρτιά πιο νωρίς.
  4. Είναι αρκετά χρήματα...δυστυχώς. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις ikaros13.Για άλλη μια φορά βάζελος και σωστός άνθρωπος πάνε μαζί.
  5. ikaros13 ευχαριστώ πολύ.Θα πάρω τηλέφωνο αύριο στο ΤΕΕ να ρωτήσω πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει.Είναι σοβαρή εταιρία ευτυχώς. Όντως ειδική προσαύξηση λέγεται, δεν το θυμόμουν.Μπορείς να μου πεις περίπου για τι ποσό μιλάμε?
  6. Καλησπέρα ξανά, όπως είχα γράψει και πιο πάνω πήγα στην εταιρία σήμερα και είχαμε κάποιες εξελίξεις, νομίζω καλές. Μου ξεκαθάρισαν ότι δεν θα έχω τελικά μπλοκάκι αλλά θα είμαι μισθωτός μηχανικός, και μου είπαν ότι θα αμοίβομαι με βάση τη σύμβασή μου, δηλαδή όσο προβλέπει η σύμβαση για μηχανικών ΑΕΙ. Αυτό σημαίνει ότι θα αμοίβομαι με βάση το link που παρέθεσα στο πρώτο μήνυμα?(δεν ήθελα να ρωτήσω παραπάνω πράγματα για τη σύμβαση διότι πολλοί μου λένε γενικά αλλά και σε προηγούμενα μηνύματα ότι δεν ισχύει.) Κάποιες άλλες γρήγορες ερωτήσεις: Μου είπαν αν θέλω να διαλέξω αν θα δέχομαι κάποιες επιπλέον κρατήσεις για μεγαλύτερη σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ αργότερα, είναι λέει καινούριο αυτό, δεν θυμάμαι πως το λένε ακριβώς αυτόν το φόρο αν μπορεί να βοηθήσει κανένας....Συμφέρει να το πληρώνω? Επίσης χρειάζονται αριθμός μητρώου ΤΣΜΕΔΕ και κάποια άλλα στοιχεία που δίνει το ΤΣΜΕΔΕ όταν περάσεις τις εξετάσεις, τις οποίες δίνω την επόμενη Παρασκευή.Είναι δυνατόν να μου τα δώσουν αυτά τα στοιχεία αυθημερών? π.χ αριθμός μητρώου ΤΣΜΕΔΕ κτλ? Ευχαριστώ
  7. dpapdpap ευχαριστώ πολύ είσαι πολύ κατατοπιστικός.Αυτό θα κάνω.
  8. Ευχαριστώ πολύ, θα ενημερώσω.Μακάρι να πάνε όλα καλά.
  9. Αύριο θα πάω για να υπογράψω την σύμβαση.Στα χαρτιά που θα υπογράψω θα τα λέει όλα αυτα ρητά ή ότι δε λέει μπορώ να απαιτήσω να μπουν στην σύμβασή μου?όσο με παίρνει δηλαδή.
  10. Τα δώρα και η άδεια δεν νομίζω να ισχύουν στην περίπτωσή μου αφου θα έχω σύμβαση για 6 μήνες, ή κάνω λάθος?επίσης απ' ότι διάβασα δεν ισχύουν στην περίπτωση που δουλεύω με μπλοκάκι.
  11. Σ ευχαριστώ ikaros13 αυτό θα κάνω.Εξάλλου εγώ θα προσπαθήσω να ζήσω με τα λεφτά που θα μου δώσουν. Πήγα να χαρώ με το βασικό που έλεγε στην σύμβαση αλλά απ' ότι κατάλαβα τζίφος τέτοια λεφτά δεν υπάρχουν.Ελπίζω μόνο να μη μου πουν 530 και δικό σου το ΤΣΜΕΔΕ. Όσο για το εξωτερικό λέω να μείνω εδώ και να το παλέψω όσο πάει παρόλο που έξω έχουν οργάνωση σε όλους τους τομείς.Α και μου είπαν σύμβαση 6 μηνών και βλέπουμε.
  12. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα ρωτήσω αύριο την εταιρία για το ποιος είναι ο βασικός μισθός, ελπίζω τουλάχιστον να μην είναι αυτός του ανειδίκευτου εργάτη και τουλάχιστον να είναι της Π.Ε
  13. Μου είπανε μπλοκάκι και βασικός μισθός, το θέμα είναι ποιος βασικός?
  14. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. οπότε είμαι διπλωματούχος μηχανικός πρώτον. Δεύτερον όταν λες AlexisPap ότι εγώ έχω να μάθω και όχι το ΤΕΕ έχεις δίκιο,αλλά εγώ μόλις βγαίνω στην αγορά εργασίας,και όχι αυτοί που δουλεύουν εκεί, οπότε περιμένω μια σαφή απάντηση και όχι απαντήσεις του τύπου οι συμβάσεις δεν ισχύουν αλλά είναι και σχετικό αυτό.Έτσι δεν βγάζω άκρη. Τρίτον nikmmech ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κατάλαβα τι εννοείς. Μια τελευταία ερώτηση μόνο, αν π.χ αμοίβομαι με μπλοκάκι μπορεί ο εργοδότης μου να καθορίσει την αμοιβή μου μπορεί να μου δώσει ξέρω γω 500 ευρώ και από αυτά να πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ και μόνος μου. Ευχαριστώ
  15. Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέος πτυχιούχος Μηχανικός και μόλις έκλεισα μια δουλειά στον τομέα των ΑΠΕ(ανεμογεννήτριες). Στην εταιρία που θα δουλεύω (ξεκινάω σε 2 εβδομάδες) με ενημέρωσαν ότι θα έχω 6μηνη σύμβαση ,θα αμοίβομαι με τον βασικό μισθό και θα έχω μπλοκάκι. Οι εξετάσεις για το ΤΣΜΕΔΕ ειναι την άλλη εβδομάδα οπότε και θα γραφτώ. Μερικές απορίες: εν έτη 2012 ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις για τους Μηχανικούς?διότι δεν μπορώ να βρω άκρη στο Ιντερνετ. Και αν ναι είναι η σύμβαση του 2011? http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=data&myid=96 Δηλαδή ο βασικός μισθός μου θα ειναι αυτός? Μπορούν να με προσλάβουν σε θέση μη μηχανικού ενώ ειμαι εγγεγραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ? Υπάρχει περίπτωση να αμοίβομαι με τον βασικό μισθό Π.Ε ή ανειδίκευτου? Πήρα τηλέφωνο στο ΤΕΕ και μου τα μασάγανε και εκεί.Δεν ξέρανε να μου πούνε ακριβώς. Υ.Γ μου ζητήσανε μια φόρμα με τα στοιχεία μου καθώς και τη συλλογική σύμβαση εργασίας στην οποία ανήκω. Τα χαρτιά από το ΤΣΜΕΔΕ μπορώ να τα πάρω άμεσα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.