Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

euge

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by euge

  1. apier, Η απάντησή σου ήταν κατατοπιστικότατη. Η βεβαώση από το σύστημα του τεε εκδίδεται άμεσα με την υποβολή της δήλωσης και την πληρωμή της πρώτης δόσης. Σήμερα περνώντας από την Υ.Δομ. του Αμρουσίου για μια άσχετη δουλειά είπα να ρωτήσω. Όσον αφορά τα σχέδια θέλουν κατόψεις, τομές και όψεις δεν απαιτείται καινούριο τοπογραφικό εφόσον υπάρχει Ο.Α. Δεν μου ανέφεραν το Διάγραμμα Κάλυψης (πιστεύω εκ παραδρομής), βεβαιώση από το σύστημα του ΤΕΕ, ΑΛΛΑ για να μου δώσουν βεβαίωση κύριας χρήσης απιατείται η αποπληρωμή του 30% των δόσεων (μάλιστα το συζήτησαν μπροστά μου δύο υπάλληλοι, αναφέρωντας μου μία εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ την οποία ψάχνω μάλιστα και δεν βρισκω στο διαδίκτυο. (δεν μου έδωσαν αριθμό εγκυκλίου,). Απλά σου παραθέτω όλον αυτόν τον διάλογο μήπως σου χρειαστεί σε κάποια δουλειά σου και θες να το ερευνήσεις. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σου.
  2. stavrosa σε ευχαριστώ ξανα και έχεις δίκιο για την βιασύνη μου απλα πανικοβληθηκα λίγο με τις προσθεσμίες. Πέρασα από την Υ.Δομ σήμερα αφού με έβγαλε και οδρόμος και ρώτησα. Η απάντηση είναι ακριβώς αυτή που δίνεις εσύ. Μπορεί στο άρθρο να λέει ότι ''εφόσον επηρεάζονται τα Η/Μ αποτελεί διαφορετική διαμερισματοποίηση'' μου τόνισε αρχικά ότι αλλάζουν τα μεγέθη (όπως ακριβώς μου απάντησες παραπάνω) και ότι για να είναι ''καλυμμένος'' ο ιδιοκτήτης σε σχέση και με τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες καλύτερα να το δηλώσουμε. Όσο πειστική και αν ακούγεται αυτή η απάντηση, προσθέτωντας ότι τυπικά έστω τα ηλεκτρολογικά (γραμμές, πρίζες, κλπ) που περνούσαν από τον τοίχο σύμφωνα με την Ο.Α. προφανως και θα έχουν αλλάξει θέση.
  3. Καλησπέρα. Για μια άδεια λειτουργίας καταστήματος η πολεοδομία μου ζήτησε τα σχέδια της Ο.Α. και νέα σχέδια με σκοπό την σύγκριση της πραγματικότητας με την Ο.Α. Η μόνη ουσιαστική διαφορά που έχω έιναι η εξής: Το ισόγειο ήταν χωρισμένο σε δύο επιμέρους καταστήματα διαστάσεων το (α) 6Χ5m και το (β) 6Χ5m. Στα συμβόλαια και στην πραγματικότητα έχει γίνει το εξής: το (α) έχει διαστάσεις 5Χ5m και το (β) που είναι του πελάτη μου 7Χ5m. Κοινώς είναι κατά 1 μέτρο μεγαλύτερο στο πλάτος. Χρειάζεται ρύθμιση με τον 4014/11 για δια φορετική διαμερισματοποίηση??? ή όχι αφού ουσιαστικά δεν επηρεαζω καθόλου δόμηση, κάλυψη, κλπ. Βρηκα αυτό άρθρο 50 παρ. 7 του Ν4042/11 βέβαια δεν έχω διαφορά στα Η/Μ: Η διαφορετική διαρρύθμιση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υπάγεται στην κατηγορία 13 του πίνακα του Παραρτήματος του ν. 4014/2011 και ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ, εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης, το ποσό των 500 Σας ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα σε όλους. Για να πάρω βεβαίωση κύριας χρήσης από την πολεοδομία σε ακίνητο που έχει υπαχθεί στην ρύθμιση του 4014/11 απαιτείται όλη η εξόφληση του προστίμου ή μόνο το παράβολο και η π΄ρωτη δόση. Στο σύστημα του ΤΕΕ, στα πρόσθετα στοιχεία εμφανίζει το κουμπί για βεβαίωση σύνδεσης με δίκτυα κοινής ωφέλειας και βεβαιώσεων κύριας χρήσης αφού πληρωθεί και η π΄ρωτη δ'οση. Γνωρίζει κανείς. Σας ευχαριστώ
  5. Σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Δοκίμασα το κένό φύλλο και μου βγάζει δόσεις για 2.400€ περίπου και οχι για 2000€ αφού θεωρεί ότι έχω και άλλη παράβαση. (λογικό) Το θέμα μου είναι ότι έχω κάνει την αρχική υποβολή και έχει πληρωσει τα 500€ Όπότε σκέφτηκα να βάλω λιγότερα τετραγωνικά (πχ. 14) να κάνω την προσωρινή υποβολή ώστε να γίνει ή ρύθμιση των δόσεων και ύστερα να το ξαναπάω στα 18. Σε αυτή την περίπτωση θα αναπροσαρμοστεί μόνο του το πρόστιμο στις 2000€ ή στις 2400€ Δεν ξερω αν σε μπέρδεψα.
  6. Καλησπέρα σας. Έχω στείλει σε αρχική υποβολή την ρύθμιση για ένα πατάρι. Η συνολική αξια του προστίμου ανέρχεται στις 2000€. Ο πελάτης πλήρωσε το παράβολο των 500€ και σήμερα καθώς προσπαθούσα να υποβάλω την δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή και να ρυθμίσω τις δόσεις, το μόνο που μου ενφανίζει το σύστημα είναι εφπάξ αποπληρωμή χωρίς έκπτωση. Γνωρίζει κανείς γιατί. Σας στέλνω και σύνημμένα ένα print screen. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.