Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sirion

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.ecosmart.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής

Sirion's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για μετατροπή του καταστατικού για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη με την χρήση κατανεμητών σωμάτων) απαιτείται το 100% εκτός για μετατροπή από πετρέλαιο σε Φ.Α. που θέλει το 51% βάσει Νόμου. Τώρα λαμβάνοντας υπόψιν ότι η πολυκατοικία κατασκευάστηκε το 1973 αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για δισωλήνιο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ ότι η καταλληλότερη και πιο ακριβοδίκαιη λύση είναι η μετατροπή σε αυτόνομη με κατανεμητές θέρμανσης που τοποθετούνται σε κάθε σώμα. Έτσι ούτε μεγάλες αλλαγές χρειάζονται να γίνουν στην εγκατάστασή σας ούτε να πληρώσετε τα μαλλιοκέφαλά σας. Η θέρμανση μπορεί να δουλεύει με την χρήση ελεγκτή θέρμανσης- τρίοδης (αντιστάθμιση) για σταθερή θερμοκρασία όλο το 24ωρο ή με ρύθμιση ζωνών. Σε κάθε σώμα εκτός του κατανεμητή θέρμανσης μπορεί να υπάρχει και ένας αναλογικός θερμοστάτης όπου ο χρήστης ρυθμίζει της θερμοκρασία χώρου που επιθυμεί. Αυτονομία θέρμανσης ανά δωμάτιο που δίνει κίνητρο σε όλους να εξοικονομήσουν αλλά και να εξισοροπίσουν την θέρμανση στο σπίτι τους.
  2. Καλημέρα. Αν και αργοπορημένα προτείνω ανεπιφύλακτα την πρώτη λύση μιας και είναι η πιο ακριβοδίκαιη και σωστή σε σχέση με ότι άλλο υπάρχει. Χρησιμοποιείται πολλά χρόνια σε άλλες Ευρωπαικές χώρες(υποχρεωτικά σε αρκετές). Τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι: Δεν έχει μερεμέτια διότι δεν τραβάς καλώδια από κάθε σώμα, δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια και είναι ένα σύστημα αδιάβλητο. Με το σύστημα αυτό επιτυγχάνεις αυτονομία ανά δωμάτιο και όχι ανά διαμέρισμα που σημαίνει ότι μπορείς να έχεις διαφορετική επιλογή θερμοκρασίας σε κάθε χώρο. Άρα να έχεις πιο άνετη διαβίωση στο χώρο που ζείς και να έχεις και το κίνητρο και την δυνατότητα να εηοικονομίσεις. Mε σωστή και λογισμένη χρήση μπορείς να επιτύχεις υψηλά επίπεδα εξοικονόμισης ειδικά με την προσθήκη αντιστάθμισης στο λεβητοστάσιο. Δεν θα συνηστούσα με τίποτα και σε κανένα να μετατρέψει την κατανομή δαπάνης θέρμανσης από χιλιοστά σε ωρομέτρηση διότι θα μεταβεί σε ένα σύστημα πολύ προσεγγιστικό και πολλές φορές άδικο. Ένα σύστημα που <<κλείνει το μάτι>> στους κατεργάρηδες της πολυκατοικίας και <<τιμωρεί>> τους νόμιμους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.