Μετάβαση στο περιεχόμενο

garvanit

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

garvanit's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οπότε αν το κατάστημα έχει λειτουργήσει στο παρελθόν ως ΚΥΕ τότε δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης, αν όμως έχει λειτουργήσει μόνο ως κατάστημα και όχι ως ΚΥΕ χρειάζεται αλλαγή χρήσης. Κατάλαβα σωστά;
  2. Η αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε ΚΥΕ αφορά και την περίπτωση έκδοσης άδειας παντοπωλείου; Ρωτώ μιας και στις διεκυρινιστικές οδηγίες που έχω δει παντού αναφέρει τον σαφής διαχωρισμό μεταξύ καταστημάτων και ΚΥΕ αλλά μιλά για χώρους συνάθροισης κοινού όπως πχ τα εστιατόρια - αναψυκτήρια. Το παντοπωλείο όσον αφορά τη χρήση είναι αντίστοιχο με οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα, όπως το βλέπω εγώ. Το θέμα μου βέβαια είναι πως το βλέπει η νομοθεσία.
  3. Προφανώς και κάτι τέτοιο πρέπει να κάνω, αλλά συναντώ ένα εμπόδιο. Υπάρχει κάπου μια βάση, κατάλογος όπου μπορώ να βρω μηχανικούς στην περιοχή μου. Φαντάζομαι ότι πέραν του ότι θα ήταν βολικό για εμένα να βρίσκονται στο δήμο μου ή γύρω από αυτόν - Π. Φάληρο - , θα ήταν και πιο αποτελεσματικό αφού εφόσον έχουν προηγούμενη εμπειρία με το θέμα γνωρίζουν προκαταβολικά που να πάνε, τι ιδιαιτερότητες υπάρχουν πχ στην αρμόδια πολεοδομία και άλλα που δεν μπορώ να φανταστώ. Κάτι που μάλλον θα είναι προς όφελος και των δύο μας. Αν υπάρχει κάποια πρόταση για να βρω μηχανικούς γύρω μου θα ήταν δεκτή η βοήθεια, όπως και αν αυτή την εργασία την αναλμβάνουν πολιτικοί μηχανικοί ή και μηχανολόγοι ή και αρχιτέκτονες μιας και προσωπικά φαντάζομαι μόνο τους πολιτικούς μηχανικούς.
  4. Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, φαντάζομαι ότι η δουλειά δεν διαφέρει υπό την προυπόθεση πάντα ότι θα αφορά αποκλειστικά τον χαρακτηρισμό του χώρου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος από κατάστημα και όχι και άλλες εργασίες όπως πχ νομιμοποίηση αυθαιρεσιών ή εργασίες διόρθωσης του χώρου κτλ Θεωρώ ως τρίτος πάντως - μη μηχανικός - ότι θα έπρεπε να υπήρχε για τέτοιες εργασίες κάποιο στάνταρ τιμολόγιο αφού για παράδειγμα εγώ που δεν έχω γνωστό μηχανικό μάλλον θα πέσω στον πρώτο τυχόντα που μπορεί να χρεώνει λίγα και να είμαι τυχερός ή πολλά και να είμαι άτυχος. Όπως και να έχει αυτά είναι δικά σας εσωτερικά θέματα που θα πρέπει να δείτε.
  5. Με την προυπόθεση ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές αυθαιρεσίες η παραπάνω αλλαγή χρήσης τι κόστος έχει; Προφανώς ο κάθε μηχανικός χρεώνει διαφορετικά - έτσι φαντάζομαι - αλλά μιλάω για τάξη μεγέθους, δηλαδή 100 ευρώ, 1000 ευρώ, 5000 ευρώ για να έχω μια ιδέα τι με περιμένει.
  6. Αν έχω καταλάβει σωστά διαβάζοντας τα παραπάνω - αν όχι διορθώστε με παρακάλω - πλέον ο χώρος που είναι χαρακτηρισμένος ως κατάστημα δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ρωτώ γιατί ενδιαφέρομαι να ανοίξω ένα παντοπωλείο και έχω βρει χώρο ο οποίος είναι κατάστημα αλλά είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος με την όλη διαδικασία.
  7. Για αυτό που ψάχνω θα πρέπει να βρω αποκλειστικά Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ ή ΤΕ ;
  8. Χρήσημη η συμβουλή και ευχαριστώ. Μια ακόμα ερώτηση. Δεν έχω κάποιο γνωστό μηχανικό, μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να αναζητήσω μηχανικό που να ασχολείται με τέτοιες εργασίες;
  9. Βρίσκομαι σε διαδιασία για το άνοιγμα ενός καταστήματος. Το κατάστημα θα είναι παντοπωλείο - εμπορία τροφίμων κατά κύριο λόγο - ενώ κατά την έναρξη στην εφορία θα προσθέσω δύο επιπλέον ΚΑΔ οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν με την εμπορία τροφίμων αλλά με δευτερεύουσες απασχολήσεις μου. Το ένα είναι υπηρεσίες διαφήμισης στο internet και το άλλο εμπορία υδραυλικών - ξέρω ότι να ναι αλλά σκέφτηκα ότι έτσι θα μου κοστίζει λιγότερο η χρήση για τις δεύτερες απασχολήσεις μου. Το πρόβλημα μου είναι το εξής μιας και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με ενοικίαση καταστημάτων κτλ. Μίλησα με το λογιστή μου και μου είπε ότι θα χρειαστεί έκδοση άδειας καταστήματος υγειονομικου ενδιαφέροντος όσον αφορά το παντοπωλείο. Η άδεια εκδίδεται από τον δήμο στον οποίο ανήκει το κατάστημα που θα ενοικιάσω. Τι θα πρέπει να διαθέτει ένα κατάστημα έτσι ώστε εφόσον κρίνω ότι μου κάνει να προχωρήσω στην ενοικίαση του για να μπορέσω να πάρω την άδεια για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ρωτώ μιας και επειδή δεν έχω εμπειρία φοβάμαι μην ενοκιάσω το κατάστημα, πληρώσω την εγγύηση για αυτό και στη συνέχεια δεν πάρω την άδεια, οπότε και όχι μονο θα έχω χάσει τα χρήματα μου, αλλά και το χρόνο μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.