Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosxatz

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

nikosxatz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ! Λέω να επιλέξω την αντλία 2 hp και γεννήτρια 8.5 KVA. Μια ακόμη ερώτηση! Η γεννήτρια θέλει γείωση με κανένα ηλεκτρόδιο γείωσης? Η γεννήτρια θα είναι αυτόνομη και θα τροφοδοτεί την αντλία, φώτα και 2-3 πρίζες εξωτερικές. Καμία σύνδεση με ΔΕΗ.
  2. Συνάδελφοι είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός Η/Υ αλλά με κέρδισε ο κλάδος της πληροφορικής οπότε δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Η/Μ εγκαταστάσεις. Σκοπεύω να βάλω σε μια γεώτρηση μια μονοφασική υποβρύχια αντλία 2 ή 3 ίππων η οποία θα τροφοδοτείται από μια γεννήτρια επίσης μονοφασική. Η ερώτηση είναι πόσα KW πρέπει να είναι η γεννήτρια για τις δύο αυτές περιπτώσεις (αντλία 2 ή 3 ίππων). Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο στην εγκατάσταση? Με μπέρδεψε πολύ ο πίνακας της ακόλουθης σελίδας http://www.submersibleborepumps.com.au/generator_size_for_pump.html Σας ευχαριστώ πολύ!
  3. Γνωρίζω οτι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές αλλά σαφή απάντηση δεν έχω δει! Ειμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με M.Sc σε Computer Science και εργάζομαι αποκλειστικά στον τομέα της Πληροφορικής ως συμβασιούχος. Ειμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 1982 Παράλληλα, ειμαι μέλος σε Ο.Ε Πληροφορικής (με εμπορία) και μέχρι τώρα πλήρωνα κανονικά ΤΕΒΕ. Σκέπτομαι να κλείσω την ΟΕ εταιρεία και να κάνω ατομική επιχείρηση στον τομέα των υπηρεσιών Πληροφορικής χωρίς εμπορία. Κατά κύριο λόγο εκπαίδευση, σχεδιασμό ιστοσελίδων και μελέτες μηχανογράφησης χωρίς να υπάρχει πώληση προϊόντων. 1.Δικαιούμαι απαλλαγής απο το ΤΕΒΕ? 2.Αν υπάρχει και εμπορία εξακολουθώ να δικαιούμαι? 3.Παιζει ρόλο αν είναι ΟΕ ή ατομική επιχείρηση. 4.Θεωρούνται όλα τα παραπάνω (κατα το ΤΕΒΕ) συναφή με το επάγγελμα του Ηλ. Μηχανικού Σας ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.