Μετάβαση στο περιεχόμενο

kolossal

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

kolossal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. kolossal

    ANSYS

    @ m@rios Η συγκεντρωμένη μάζα στην κορυφή αντικαθιστούσε πιθανά φορτία που θα καταπονούσαν τον στύλο. Ο στύλος ήταν από στοιχεία SHELL 99 (είχα σύνθετο υλικό (layers κλπ) και λεπτότοιχη διατομή) Με αλλαγή της πυκνότητας του υλικού και πραγματική κατανομή μάζας τα αποτελέσματα παρουσίαζαν την αναμενόμενη αλλαγή (μείωση f (Hz)) Τελικά πρόσθεσα όμοιο στοιχείο στην κορυφή με κατάλληλο πάχος και πυκνότητα και τέλος καλό όλα καλά. (Τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά από τη περίπτωση που έθετα αλλαγή πυκνότητας και δεν έβαζα στοιχείο στην κορυφή)
  2. kolossal

    ANSYS

    Γεια σας!!!Συγχαρητήρια για το forum.Καταπληκτικό Λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για την ιδιομορφική (modal) ανάλυση στο ANSYS η οποία με βασανίζει εδώ και καιρό (Διπλωματική εργασία) Ουσιαστικά έχω ένα προσομοίωμα στύλου (αρκετά περίπλοκης διατομής) με συγκεντρωμένη μάζα (ίση με τη μάζα του στύλου) στην κορυφή και έχω δοκιμάσει τα εξής: 1. Προσομοιώσα τη μάζα με το στοιχείο συγκεντρωμένης μάζας (MASS 21) αλλά τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι μάλλον λανθασμένα (Συχνότητα f της τάξεως των 10^-8 για την 1η ιδιομορφή) 2. Πρόσθεσα πεπερασμένα στοιχεία στην κορυφή (υλικό,πυκνότητες κτλ διαμορφωμένα ώστε να προκύψει η επιθυμητή μάζα), τα αποτελέσματα που προέκυψαν έχουν μια συνέπεια (σε σχέση με την ανάλυση χωρίς συγκεντρωμένη μάζα) ωστόσο στις ιδιομορφές παραμορφώνονται και τα στοιχεία που έθεσα για τη προσομοίωση της μάζας. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιό είναι το άκαμπτο πεπερασμένο στοιχείο στο ANSYS (έθεσα το MPC 184 αλλά δεν μπορώ να κάνω διακριτοποίηση) ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να προσομοιώσω τη μάζα με άκαμπτο υλικό ώστε να γίνει η ανάλυση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την ποιότητα των ερωτήσεων,είμαι κάτι παραπάνω από αρχάριος εφόσον είναι το πρώτο πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων που ασχολούμαι Υ.Γ. Σε ότι αφορά μονάδες μέτρησης κτλ κτλ έχω κάνει επανειλημένους ελέγχους και όλα είναι εντάξει...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.