Μετάβαση στο περιεχόμενο

akoda

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

akoda's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παιδια συμφωνω αλλα εχετε να μου προτεινετε καποια λυση? Το καταλαβαινω οτι 4τ τζαμια δεν λενε πολλα.Εχω ήδη παραγγείλει αλλα 4τ , δυο πανελ των 2τ το καθενα. Ελπιζω εντός της εβδομαδος να μπουν.Θα λυθεί ετσι το πρόβλημα? ή χρειαζεται αλλη μετατροπή???????
  2. Φυσικά και υπαρχει αισθητηριο θερμοκρασιας εμβαπτιζομενο στα τζαμια στους 65c.Τοτε ξεκινα ο κυκλοφορητης τους να στελνει.Kαι δυο εμβαπτιζόμενα στο μπάφερ ενα στους 65c που με αυτό κοβει το λεβητα πετρλ. αν τυχει να ειναι σε on και ενα στους 45cπου ξεκινα να στελνει στα σωματα. Αν υπαρχει λαθος?? τα φωτα σας.
  3. Η θερμοκρασία εκκινησης απο το τζακι στο μπάφερ ειναι 50c.Tοτε δλδ ξυπνά ο κυκλοφορητης. H θερμοκρασία στο τζάκι φτάνει σταδιακά μεχρι 80c , στο μπαφερ ομως δεν ξεπερνα τους 60 με 62c. Tωρα η θερμοκρασία στη σερπατινα δεν μπορω να ξερω ποσο ειναι ..δια της αφής μπορω να πω πως δεν αντέχει το χερι στο ρακορ της, παραπανω απο 2-3 δευτερολεπτα. Φιλε Κωνσταντινε σε ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφερον ...αν δε γινομαι κοπος ποια θα ηταν κατα τη γνωμη σου η λυση ή βελτιωση στο προβλημα?
  4. Σαφως και γνωριζω την ανωτερότητα του χαλκού. Χαλκός υπάρχει στο 40% της εγκατάστασης. Δηλάδη απο το τζακι στο κιτ κι απο κει για λιγα μετρα υπαρχει χαλκός.Οι σωληνώσεις απο λεβητα στα κολεκτέρ ειναι χαλκός και σημειωτέον δεν εχω πλαστικές αλλά πολυστρωματικες σωληνες στην υπολοιπη εγκατάσταση(εκτος απο 4μετρα πλαστική φ29).Συνολικα ισως ξεπερνουν τα 100 μετρα ολες οι σωληνωσεις(μεχρι τα κολεκτερ). Νομιζω ότι η αλλαγή και των υπολοιπων σωληνωσεων από πολυστρωματικές σε χάλκινες δεν θα αλλαζε ιδιαίτερα το αποτελεσμα. Ναι ,το ότι καναμε παραλληλο τον λεβητα πετρλαιου ειναι λαθος και προκειται να το αλλάξω ομως.......δικαιολογει την αδυναμία θερμανσης του μπάφερ???? Αν ανοιξω για μιση ώρα το πετρέλαιο το μπαφερ φτάνει στους 50c με 55c.Δεν μπορω ομω; να συντηρήσω αυτη τη θερμοκρασία με το τζάκι!!! Αν το πρόβλημα το εντοπιζετε στο χαλκο και τις πολυστρωματικές ή ακόμα και στη συνδεση του λέβητα πετρ. θα ηθελα αναλυτικά αν μπορειτε τις απόψεις σας. Thanks
  5. Σε ευχαριστω Κωνσταντινε για το ενδιαφερον. Απο το κιτ2 με εναλλάκτη του τζακιου φευγουν φ23 πολυστρωματικες προς το δ/α και συνδεονται στην κατω σερπατινα. Πρωτος κυκλοφορητης Τα ηλιακα συνδεονται στην πανω σερπατινα με φ18 πολυστρωματική(ειναι λιγο μικρη αλλά αφου την είχα... δεν την αλλαξα λογω κόστους).Δέυτερος κυκλοφ/της. Στο κατω μερος του δ/α ερχονται με φ29 πλαστική οι επιστροφες των σωμάτων ενω στο πανω μερος του δ/α φευγουν με φ29πλ. τα ζεστά νερά για τα σωματα.Τρίτος κυκλοφ. (Τα ζεστά περνούν μεσα από τον λέβητα πετρελαίου ....δεν αυτονομισαμε τον λεβ.πετρ. με το μπάφερ καθως ξεφεύγαμε απο τον προυπολογισμό). Απο κει και μετά με αλλους δυο κυκλοφορητες (ενα για καθε όροφο) και αντίστοιχους θερμοστάτες εχουμε αυτονομια των ορόφων. Ο αυτοματισμός και η διαχειριση του συστηματος επιτυγχανεται με PLC και με οπτική εικονα με ledακια μπροστά στον πινακα για το ποιοί κυκλοφ/τες δουλεύουν , ποιοί υδροστάτες , ποιοί θερμοστάτες κλπ.
  6. Παρακαλω τις γνώσεις και γνώμες σας στο εξης πρόβλημα. Εχω μια μεζονετα 170τμ με 13 σώματα και μεχρι περσι ζεσταινόμουν με ενα υδραυλικό τζακι idro 100 πολυ καλά. Για λόγους οικονομιας φετος εγκατεστησα ενα δοχειο αδρανειας 500litr. με ωφελιμο χωρο 420λιτρα και 2 σερμπατινες (μια για εναλλαγη από το τζάκι και μια από καθρεπτες 4τετραγωνικά.) Όμως με λυπη διαπιστώνω ότι δεν ζεσταίνεται το σπιτι. Συγκεκριμενα το μπαφερ αργεί να ζεσταθεί (περι τις 3 ώρες) και όταν ζεσταθει στους 60c και παρουν οι κυκλοφορητες αμεσως πεφτει η θερμοκρασία του στους 40c και δεν ανεβαίνει μετιποτα. Ετσι αναγκαζομαι νε καιω πετρέλαιο για να μπορω να ισοροπησω λιγο τα πραγματα. Το ερωτημα είναι ....που ειναι το πρόβλημα? Γιατι ενα τζακι που μεχρι περυσι μας ζεσταινε τωρα δεν μπορει? Μηπως ειναι μικρό για την νεα εγκατάσταση...μηπως το μπόλερ τυπου assos ειναι μεγαλο και δημιουργει τις απώλειες? Παρακαλω τις απόψεις σας αλλά και τις προτάσεις σας για πιθανή λύση.Ευχαριστώ.
  7. Χρονια πολλάσε όλους . Καλη χρονια. Εχω μια απορία σχετικά με την συνδεση ενός τζακιου καλοριφερ τύπου Idro 100. Συγκεκριμένα η συνδεση στο τζάκι δεν εγινε χιαστί αλλα πάνω - κάτω. Δηλαδη οι σωληνώσεις που ξεκινούν απο το τζακι ειναι η μία πάνω , και η αλλη απο κατω ακριβώς αντι διαγώνια, Ο τζακάς μου είπε ότι αφου μεχρι τωρα δουλεύει να μην το πειράξουμε , αλλα κανονικα πρέπει να συνδεθεί χιαστί, Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ
  8. Θα ηθελα τα φώτα σας για ενα θεματάκι στην καμιναδα του ενεργειακού τζακιού που εχω στο σπίτι. Επειδή οι κυβόλιθοι της καμιναδας του παλιού τζακιού που είχα (δεν άλλαξα καμιναδα γιατι έιναι εσωτερική στο σπίτι) μετά την εγκατάσταση καινουργιου ενεγειακού τζακιού παρουσίασαν μικρές ρωγμες στο σοβάτισμα και υπερθέρμανση (δεν αντεχε το χέρι να ακουμπά στο σοβά) , ο τεχνικός που ήρθε μου πρότεινε την εξής λύση. Από το τζάκι μεχρι τον κυβόλιθο απόσταση 2,5 μέτρων καμιναδα inox φ250 και μετά αφου δεν μπορεί να περάσει την inox μεχρι το τέρμα λόγω κακοτεχνίας και για να μην χρειαστεί να σπάσουμε μεσα στο σπίτι την καμινάδα (μεγάλο μερεμετι) , σπιράλ φ230 ώστε να υπάρχει μια μικρή απόσταση κυβόλιθου και σπιράλ |(2cm αν δεν κάνω λάθος) η οποία θα λειτουργει μονωτικά . Η ερωτηση είναι αν το σπιράλ ενδυκνειται για καμιναδα και για την συγκεκριμενη περίπτωση. Σας ευχαριστώ και περιμένω τις απόψεις σας.
  9. Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις σας. Ειναι πολυ δύσκολο να προσδιοριστει η διαρροή. Αφου υπάρχει πλέον επένδυση γυψοσανίδας και μαρμάρων . Αυτο μόνο το καλοκαίρι μπορεί να γίνει.Η καμιναδα τραβαγε κανονικα με τα κλασσικο τζακι . Τωρα βγαλαμε τον μυλο (ή μπάλα) που είχα πριν και βαλαμε πουλι για να μη τραβαει και την θερμότητα όπως μου είπανε. Αυτό που μου κάνει εντύπωσει είναι γιατί ο καπνός βγαίνει από ψηλά δηλαδη τα σπότ .Νομίζω ότι κατι πρέπει να συμβαίνει με την καμιναδα ....ώστε να έχουμε επιστροφες καυσαερίων που το πρώτο σημείο που θα βρουν κατεβαινοντας είναι τα σπότ. .....αλλά παλι δεν ξέρω...μπορεί καποιος να μου πει ένα τρόπο εντοπισμού τηε διαρροής?
  10. Χαιρετω όλους. Πρόσφατα έβαλα ένα ενεργειακό τζάκι τύπου idro 100 το οποίο και σύνδεσα με το καλοριφερ. Από απόδοση είμαι απόλυτα ικανοποιημενος αφου ενα σπίτι 170τμ. το κάνει κυριολεκτικά ''φούρνο΄΄. Ομως υπαρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Μόλις το φουλάρω με ξύλα και μετά από λίγη ώρα (30 λεπτά περίπου) κλείσω την παροχη αέρα του τζακιού ,αρχιζει να βγάζει καπνό στο πάνω μέρος της γυψοσανίδας μέσα από τα σποτ. Δηλαδη βγάινει καπνος από το πανω μερος της γυψοσανίδας και συγκεκριμένα από τα τέσσερα σποτ που έχουμε βάλει!!!! Τρελαθηκαμε.......δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Μολις ανοίγουμε την παροχή του αέρα του τζακιού σταματά ο καπνός αλλά πλέον δεν τολμάμε να την κλείσουμε με αποτέλεσμα τα ξύλα να καίγονται πιο γρήγορα. Και κάτι ακόμα . Το ίδιο συμβαίνει μόλις ανοίξω και την θυρίδα πρόσβασης της γυψοσανίδας η οποια βρίσκεται στο πλάι και λίγο πιο ψηλά απο το τζάκι. Ο μάστορας που μου τοτοποθέτησε το τζάκι , μου πρότεινε να ανοιξουμε μια τρύπα εξωτερικά για να βγαίνει ο καπνός από εκεί.Ενα είδος εξάτμισης τζακιού!! Ρώτω λοιπον την γνώμη σας. Είναι φυσιολογικό να καπνίζει το τζακι μέσα στο χωρο της γυψοσανίδας ......και να βγαινει ο καπνός από τα σπότ!!!!! Τι προτείνετε ως λύση??? Σας ευχαριστώ και περιμένω τις απόψεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.