Μετάβαση στο περιεχόμενο

novice

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

602 profile views

novice's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας ή μάλλον καλημέρα, συνάντησα τους όρους non-current limiting και current limiting όσο έψαχνα να βρω αυτόματους διακόπτες για μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Αν και καταλαβαίνω στο περίπου τι ακριβώς είναι, θα ήθελα μια πιο έμπειρη και έγκυρη γνώμη, για το πως λέγονται στα ελληνικά κατ΄αρχάς και δεύτερον τι διαφορές έχουν, ποιο είναι προτιμότερο, φθηνότερο, ποιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί που και γενικώς κάποιες πληροφορίες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Τελικά όμως δεν μου έχει λυθεί η απορία μου. Προκειμένου να καλύψω τις ανάγκες του συστήματος μου διάλεξα γεννήτιρα συγκεκριμένης ισχύος και με cosφ=0,8. Μπορεί να λειτουργήσει με cosφ=0,88?Από όσα γνωρίζω τα ονομαστικά μεγέθη δεν είναι και τα μέγιστα αλλά είναι τα βέλτιστα σημεία λειτουργίας.Επομένως για μεγαλύτερο cosφ εγώ καταλαβαίνω ότι θα έχω μεγαλύτερη καταπόνηση στη γεννήτρια και όχι ότι η γεννήτριά μου δεν θα μπορεί να σηκώσει τα φορτία,αφού για να διαλέξω γεννήτρια έλαβα υπόψη τα ΚW που καταναλώνει το σύστημά μου. Επίσης σκέφτομαι ότι από τη στιγμή που θα αυξήσω την ενεργό ισχύ πέραν της ονομαστικής, θα μειωθεί η άεργος οπότε ίσως χρειαστεί αντιστάθμιση αέργου με πυκνωτές? Σωστά τα λέω?
  3. Δεν θέλω να αλλάξω συντελεστή ισχύος.Ρωτάω αν γίνεται να υπάρξει μεγαλύτερος συντελεστής ισχύος από τον ονομαστικό και αυτό γιατί το σύστημα που τροφοδοτείται από τη γεννήτρια βρίσκω ότι έχει συνολικό cosφ=0,88. Οπότε αν το σύστημα θεωρηθεί ένας ισοδύναμος κινητήρας τότε το ρεύμα που καταναλώνει ο κινητήρας είναι αυτό που δίνει η γεννήτρια και με τάση αναφοράς την τάση του ζυγού της γεννήτριας (γωνία 0) τότε προκύπτει ότι ο συντελεστής ισχύος της γεννήτριας είναι 0,88. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση της γεννήτριας?Τι ακριβώς σημαίνει πρακτικά?
  4. Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να κάνω την ερώτησή μου εδώ πέρα ή να ανοίξω καινούριο θέμα, αλλά έχω την εξής απορία: Με τον παραπάνω προσεγγιστικό τρόπο που περιγράφετε υπολογίζω τον συνολικό συντελεστή ισχύοσ σε μιας εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι η γεννήτριά μου λειτουργεί με τον συντελεστή ισχύος που υπολόγισα (0,88 συγκεκριμένα).Ο ονομαστικός συντελεστής ισχύοε της γεννήτριας είναι 0,80. Μπορεί μια γεννήτρια να λειτουργήσει με υψηλότερο συντελεστή ισχύος από τον ονομαστικό και τι πρακτικά σημαίνει αυτό?(Ίσως είναι ανόητη ερώτηση αλλά δυστυχώς δεν το ξέρω).Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.